15-10-09

goed, en niet goed

9h30 en de gazon ziet nog spierwit van de vries, we schrijven 15 October. Waar er 2 dagen geleden nog geen sprake was van kou is het nu wel even anders, van de ene dag op de andere. Lang genoeg gewacht, na dit bericht ga ik de tuin in en doe verder met het opkuiswerk in de tuin dat ik begin van de week begonnen ben.

Zulk weer geeft me ook niet onmiddelijk de zin om te fietsen, integendeel. Ik weet nog goed van in men jonge tijd toen ik met de fiets naar school ging ik ook al een grondige hekel had aan de combinatie koude en fietsen. In het begin dik aankleden en na 2 km zweten. Of reuze bevroren thuiskomen, zo blauw als een smurf en de volgende uren niks dan pijn door het terug op temperatuur komen. De koude wind in je gezicht, je handen en tenen half bevroren, brrrrr neen niks voor mij. Dus, da fiets staat hier al een tijdje tegen de muur en staat daar goed Niet dat ik een watje ben hoor, maar laat ons zeggen dat ik die dingen al beleefd heb en niet opzoek ben naar een herhaling hiervan, echt niet nodig voor mij.

En niet alleen voor bovenstaand maar ook voor de "geliquificieerde hematoom" op mijn been. Het is nu redelijk aan het genezen moet ik zeggen, met vrachten eiwit vreters (pillen) en ontstekingsremmers en vooral door niet meer te fietsen. Het is nog niet weg, oh neen, maar toch voel ik beterschap. Als de trend zich zo doorzet gaat het nog een maand of zo duren denk ik vooralleer ik durf spreken van genezing. Maar enfin, niet zo erg want met die koude is buiten rijden voor mij uitgesloten. Alleen de Tacx staat hier nog in zijn naaktje, zonder fiets.

Gelukkig kan ik blijkbaar terug lopen!! Jawel, na al een paar weken redelijk pijnloos gelopen te hebben durf ik nu spreken over een heropbouw. Verleden week 15km in totaal, no pain; deze week doe ik er dus 10% bij, 16km5. Nog 5,5 te doen deze week. En het lukt, jawel, tot nu toe. Kou? geen probleem bij het lopen, mutske op als het keineig vriest en niks aan de hand (tenzij handschoenen). Gelukkig, ik hoop de winter (allee, tis te zeggen, de koude periode) te kunnen inzetten met lopen en naderhand  gelijkmatig een combinatie te doen van indoor fietsen en buitenshuis lopen. Ideaal voor mij, hopelijk draait het die kant op.

Ander probleem is dat de wijn die ik liggen heb veel te goed is, ik moet daar iets aan doen.  Dat is niet goed, een 1000 flessen goede wijn in de kelder te hebben, neen. Dicipline en karakter? ik denk dat dat mee verdwenen is toen ik gestopt ben in de koude met te fiets te rijden, ik geef toe, het vlees is zwak. Even tussen haakjes, niet dat het de spuigaten uitloopt, maar allee, zelfs 1 glas is feitelijk al te veel om de dag nadien op punt te staan he! (bij mij toch). Dus ge ziet, goed is niet altijd beter. Ik hoor de kandidaten al komen hoor om de flessen te verwisselen of om zich "op te offeren", tja, maar zou dat helpen? Ik weet 1 ding; die kelder hier is nog nooit leeg geraakt, op 1 of andere manier vult dat zich zelf altijd terug aan, hokus pokus en na een degustatie is dat hier terug vol. Erg, en daar moet ik proberen mee te leven....

09:51 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-09

Ik zou dit beter niet doen...

maar ja...
2 weken geleden terug begonnen te lopen en tot nu toe houd het... Al een paar keer opnieuw geprobeerd en telkens speelde die StressFractuur terug op. Nu, na reeds 5 maal te lopen op een finse piste, alles nog steeds OK, so far so good. 5km is het verste dat ik nu gedaan heb. Ik hoop dat het zo blijft.. ben wel bang, maar we zien wel.
En de fiets? wel wel... toestanden...
Van de zomer de Mont Ventoux op gesneld, een dik anderhalf uur vanuit Bedoin, daarna nog iets van 1h45 vanuit Malaucene en Sault als laatste op 1h50. Op't gemak dus.
Maar de conditie zit (zat, is al een paar weken geleden) goed.
Probleem met dat fietsen is toch nog de hartslag die ik niet echt de volle uitslag kan geven. Wel op de Ventoux, maar eerlijk gezegd, dat doe ik niet elke dag thuis.
In de VAR, waar we een paar weken vertoefd hebben is het fietsen tegen gemiddeld van 4 tot 8% hellingen, en daar blijf ik toch onder een degelijke hartslag.
En dan terug lopen: direct bij de eerste Km naar plus 85%. Goe he? Allee, t'is maar om aan te geven dat er veel verschil is mijn inziens in een uurtje lopen en een uurtje fietsen. Fietsen moet je dus meerder uren doen, minstens 3 uur of zo voor een iets of wat deftige training te hebben, ofwel een uur er dik tegenaanvlammen dat het niet meer mooi is om te zien.
Dat fietsen gezond is is ook niet waar. Dat weet ik al ondertussen. In het voorjaar degelijk tegen de grond gekwakt (regen) en ben er nog niet goed van. De blessure geneest niet. Een onderhuidse bloed/vocht uitstorting die ontsteekt maar niet echt meer weg gaat. Enfin, we zitten nog maar in fase 2 van de herstelling (via echo alles eruit gezogen) en fase 3 en 4 (operaties) kunnen nog soelaas geven als dit niet helpt. Man man, sporten, gezond he!
Ivm die vraag over de Tacx Fortius, ik kan je bevestigen dat over het algemeen de Tacx meer krachten vergt van de renner dan een live rit. Ik denk dat het veelal te maken heeft met het feit dat je fiets vast staat en tijdens een live rit kan je heel wat bewegen met dat ding wat het toch wel wat gemakkelijker maakt. Ook even rechtstaan om meer kracht te zetten doe je dus niet op de Tacx, je zit continu in het zadel en je fiets staat gewoon stil. Lastiger dus...
Hij is terug opgesteld, de tacx, ik verwacht binnen een paar weken terug op dat ding te zitten als het weer zo blijft buiten. En dan zal het afwisselend zijn, fietsen, lopen, als de gezondheid het toelaat uiteraard...
More to come later...

15:16 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-09

nen nieuwe marathon in aantocht, ... of toch net iets anders?

Toevallig gisteren bij de dokter geraakt en even verder gepraat over de stress fractuur... Na vorige trial en daaruitvolgend minder goed gevoel was ik terug 100% gestopt met lopen.
Wel, den doktoor zegt me dat die SF nog heel lang gevoelig zal zijn, dus het gevoel en pijn alleen is geen maatstaf om te bepalen of je al kan lopen of niet.
Ook een nieuwe botscap geeft volgens hem geen uitsluitsel, daar er op zulke scans tot zelfs 2 jaar na datum nog indicaties kunnen zijn waaruit je kan besluiten dat er iets fout is; beide parameter geven dus niet de juiste aanwijzing.
Ook het feit dat het in de voet zit is niet echt interessant volgens hem, het is een plaats die moeilijk geneest doordat je er ook door gewoon mee te gaan de plaats belast, dus hij spreek toch ook weeral van 3 maand minimum tot ongeveer een half jaar.
Hoe moet het dan verder? Wel, hij raad aan als ik onder normale omstandigheden niks voel, om 2 keer per week proberen te lopen voor 15 minuten, en daarna heel langzaam op te bouwen, niet meer.
Mischien ben ik in december wat te snel van stapel willen lopen.  Enfin, ik ga deze week nog uitzitten en volgende week terug starten, 2 * 15 minuten op de tartan piste, en dan zien we wel.
Langs de ander kant worden er ten huise Streverke de laatste tijd enorme plannen gesmeed. De verschuiving van werk wordt stillaan meer duidelijk. Het heeft ons wel wat tijd gekost om te weten wat, waar en hoe, maar meer en meer worden de plannen concreter. We hebben zelfs al een pand op het oog en zijn vollop bezig met de nodige venootschappen op te richten. Veel, neen, enorm veel werk en dat zal de eerste 5 jaar zeker niet veranderen. Als, als, als.. alles een klein beetje verloopt zoals we willen blijf ik nog 2 jaartjes of zo met een plastronneke werken in de omringende hoofdsteden en dan kuis ik men shup af, zoals we hier zeggen, en ga ik me neerleggen op meer creatieve werkzaamheden. Hoe een en ander gaat verlopen mbt vrije tijd, daar vrees ik wel een beetje voor, ik wil zeker kunnen blijven sporten en dat is nog niet echt duidelijk hoe ik dat moet gaan aanpakken.
Om midden in de zomer binnen op men Tacx rollen te zitten of op een loopband te staan heb ik niet veel zin om eerlijk te zijn. Je ziet, we zijn er nog bijlange niet, nog veel zaken, structureel, financeel als practisch te regelen maar toch, het "kick" gevoel is terug, en dat mis ik al een heel tijdje op het kantoor.
Afgestompt, te weinig creatieve ideeen, heb-het-al-gezien-en-gedaan gevoel.. Het gaat veranderen over de komende 2 jaren. Het zal hard werken zijn, bang hebben voor resultaten, dingen doen waarvan je niet weet of je zal verliezen of dat het zal lukken... weet je?? Het gevoel dat je leeft en iets doet, net zoals toen we nog jong waren en ons eerste sigaret rookte, of onze eerste bak bier uitdronken, alleen gaat het nu over meer serieuze zaken. Maar het voelt goed, hiejel goed, bijna zo goed als nen marathon voorbereiden en uitlopen.

08:39 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-12-08

over vallen, opstaan en gepakt te worden

Maandag ergens in Afrika gefietst, de muizenberg omhoog, en 2 uur later in Tongerlo op de tartan gelopen. Moet je maar kunnen he :-), de virtuele wereld kent geen grenzen meer dezer dagen.
Maar de reeele wereld daar en tegen zoveel temeer. Toen ik ,aandag avond de trap opging voelde ik toch weer een pijn onder mijn voet, teken dat die SF niet is genezen. Ik heb een 4.4 km gelopen,niet al te snel (11.5 km/h) maar blijkbaar is het teveel. Vrijdag ga ik dan nog eens rustig een poging wagen, 4K of zo en zien wat het geeft. Indien niet beter, dan moet meneer doktoor me maar vertellen hoe het verder moet, maar ik heb geen zin meer om nog 3 maand niet te lopen. We zien wel zij de mol, en hij liep in een klem en ligt nu op de komposthoop!
Blijkbaar hebben de vrouwen gisteren een villake gehuurd in Frankrijk (om alle duidelijkheid, 1 vrouw is van mij, de andere niet he). Moet ergens kort in de buurt van de Mont Ventoux zijn. Wordt dus een zomers verlof waar de race fietsen meegaan (die van mij en mijne maat de amateur coureur).
Maar ik ga me niet laten kennen he, vanaf morgen zet ik hier minstens 1 keer per week de Real Life Video van de MVT op men rollen en ik ben voorbereid tegen de zomer he! Zo snel gaan ze me niet pakken hoor.
En dan is een mens op verlof zegt men, en heb ik nog niks anders gedaan dan gewerkt. Gelukkig zijn mijn kinderen zo braaf dat ik er amper moet naar omzien, heb andere tijden gekend. En ja, dat werk, voor mij niet erg maar voor een paar mensen die voor mij werken (ten) wel. Zeker met deze feestdagen is een bedankt en maak dat je wegkomt boodschap nooit fijn, ook al heeft het met hun eigen performance en optreden te maken. Mij maakt het niet uit maar toch doe je dit liever in andere periodes van het jaar. Het zij zo, het hoort bij het leven, we proberen, vallen, staan weer op, gaan verder tot we uiteindelijk allemaal in een molleklem lopen...

10:18 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-12-08

formateren, copieren, installeren... pffffff

Ondertussen toch al 3 maal gelopen, verleden week 2 maal 4 km, op het gemakske. Pootje wordt er niet erger of minder door, op het eerste zicht niet te veel problemen. Houtvasthouden dat het zo blijft.
Ik loop wel op tartan, een atletiek piste, niet meer op de finse piste omdat die er veel te slecht bij ligt in Tongerlo, een regelrechte ramp. En dus draaien we rondjes van 400m, 10 stuks of zo. Niet erg, als ik al wat kan lopen ben ik blij.
Straks zullen we na heel wat PC problemen (64 bit versus 32 bit, wette wel) terug de tacx opkruipen om de laatste nieuwe  rit "amstel-gold" eens uit te testen.
En dan deze avond nog een bikke lopen, rondjes, een stuk of 10...
En voor de natuurliefhebbers: Artur was blijkbaar toch singel, geen nieuwe hopen op het gazon, geen nieuwe arturs in de klemmen...

11:28 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-12-08

Tevreden, en niet tevreden

Hij is niet meer, Artur. Na meer dan 15 dagen heb ik hem kunnen vermoorden. Net een uurtje of zo geleden heb ik hem omgelegd, met de zelfgemaakte klemmen.
Hij heeft het lang volgehouden, een beetje teveel naar men goesting, maar langs de andere kant ben ik dan weer tevreden dat het princiep van men klemmen wel degelijk werkt. Niet 1 keer is ze afgegaan zonder doel te treffen; degelijke kwaliteit (een beetje stoefen mag he).
Ziezo, maar voor alle zekerheid heb ik de andere klemmen laten staan en degene die de moord gepleegd heeft terug geplaatst. Je weet nooit of er een nest is he, zoals in het voorjaar. Alhoewel een mol solitair is denk ik dat hier in men tuin toch wel andere karakters te werk zijn gegaan; ik vermoed dat deze nog een nakomertje was van die poolse familie, en wie weet wat heeft die al voor een nest achtergelaten sinds deze zomer... ik hou het in het snuitje voorlopig. Wetende dat 1 exemplaar 15 meter gangen kan graven per dag en tot 3000 kg aarde per jaar kan opstoten was Artur hier wel degelijk bezig aan een olympisch record mijn gedacht.
Dus, tevreden dat Artur en aan is, maar langs de andere kant ontchoocheld. Toen ik hem daar zo in zijn blootje op de gazon had liggen was het maar een gewone mol, niet meer of niet minder. Gene witte, gene oranje, niet al te dik, niet echt nen grote. Maar toch instaat voor enorme daden.
Doet me denken aan men sportieve acties: verleden weeks sinds woensdag niet veel meer gedaan dan gegeten en gedronken, ook gedronken, en nog een beetje gedronken.
Niet meer gefietst, niet meer gelopen. Dus, seffes direct de fiets op, een toerke in zuid afrika doen en straks ga ik nog eens proberen te lopen. Blij dat het iets of wat lukt, maar toch niet echt gelukkig omdat ik vrees dat het nog niet genezen is.
Wat zal ik seffes in het restaurant nemen, vis of vlees? Als ik kwartel bestel, leveren ze mischien Artur af, wie ziet het verschil he.. Vis dan, maar t'is al nat genoeg geweest de laatste weken vind ik. K'zal maar geroosterd brood eten denk ik, ter compensatie van verleden week. Noch vis, noch vlees, niet goed, niet slecht; zo als het weer zeker.

Nog een vraagske: lopen er bij jullie ook zoveel ambetante, nerveuze mensen rond? Precies dat iedereen wel een reuze groot probleem heeft dat em zelf niet weet, maar waarbij andere mensen moeten voor uitgekafferd of gepenalizeerd worden. Ik merk in mijn omgeving dat meer en meer mensen geagiteerd zijn zonder duidelijk reden waarom. Te weinig zonlicht waarschijnlijk... who knows.

12:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-12-08

The ultimate Artur killer

Hij is slim, Artur, erg slim. Tot nu toe kon hij me steeds ontkomen. Dit is me nog nooit gebeurd. Aangezien ik nu meer dan 1 week de situatie tracht te controleren kom ik tot de conclusie dat ik niet het juiste materiaal heb om Artur te vermoorden.
De in de handel zijnde middelen zijn niet toerijkend.
Mijn ingenieuze brein is aan het werk gegaan (oei, toen verschoot ik toch wel even hoor, ik dacht dat ik ziek aan het worden was!!) en is tot de uitwerking van een nieuw uitroeiingsmiddel overgaan.
Na de evaluatie van waar het momenteel fout gaat was het tijd om een nieuw middel trachten te creeren. Wel wel, mijn hoofd doet er nog pijn van, maar ik denk dat ik de essentie van het probleem heb begrepen en ook kan oplossen.
Ik zit al een aantal avonden en nachten in mijn kelder te experimenteren met ijzeren toestanden, veren en dergelijke meer en ik denk dat ik de ultieme Artur val heb uitgevonden.
Nu moet ik ze echter nog degelijk "moordend" maken, want dat was een aspect dat ik nog even niet bekeken had. Kwestie van nog een nachtje of zo door te werken en men gevaarte moet klaar zijn. En dan gaan we ervoor.
Net zoals ik er gisteren voor ging, of beter, ervoor liep.
Na 3 maand heb ik men sloefen aangetrokken en op de finse piste 4km gelopen. Ging vlot, geen problemen. Maar vandaag voelt men voet toch wel wat ambetant als ik em zo op een bepaalde manier kantel. Da kan nu toch echt niet meer zijn he? 3 maand niks lopen, 1 keer een klein beetje en dan nog op zachte ondergrond en ik zou al terug last hebben van die stressfractuur?? Dit geloof ik zelf niet meer hoor!! Maar ik ben voorzichtig, mischien eens terug voor een botscan om te zien of het genezen is en het gewoon wat fantoom pijnen zijn of er inderdaad nog een probleem is.. Kweet het niet, vrijdag of zo zal ik nog wat lopen en daarna bepalen wat ik ermee ga doen....

14:03 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-08

Artur is back!

en hoe!!
Met een record aantal van 6 volle emmers aarde die ik reeds heb van het gazon weggedragen is het beest aan een tegen aanval begonnen.
Na mijn uitroeingspraktijken van een hele tijd geleden was het kalm, maar dat was blijkbaar maar stilte voor de storm.
Ik denk dat in tussentijd er een klein leger van goed uit de kluiten gewassen mollen is opgegroeid onder men gazon en nu naar believen en goeddunken van de OpperMol gangen graaft zoals men in WO I deed.
Hier en daar is er al een gang die instort, ik merk dat aan de gazon die al hier en daar meezakt naar de hel waar de Mollen wonen.
Maar, ze rekenen buiten deze natural born killer, gewapend met 3 molleklemmen ben ik ten strijde getrokken en heb hun loopgraven gemijnd (eugh, geklemd feitelijk).
Maar, ze zijn slim! Ik denk dat een bepaald gedeelte van hun opvoeding bestaan heeft uit opleiding om klemmen te omzeilen.. ze zijn slimmer dan verleden keer!!
Maar,.. deze nartural born killer heeft geduld, ik kan uren, zoniet dagen, onbeweeglijk zitten observeren tot ik op het juiste moment daadkrachtig zal toeslaan!
Uiteindelijk zal er maar 1 winnaar zijn, en die is op voorhand gekend! Zowaar men bijnaam is Strever De MollenKiller!!!
Gelukkig zijn de compostbakken in onze gemeente nog niet geleverd, anders ging men poolse mollenfamilie daar ook nog alle compost wormen opsmullen...
Spijtig maar ja, niks aan te doen, als ik men benen niet wil breken op het gazon (of men kinderen) dan moeten die dieren weg. En horen doen ze niet, luisteren dus nog veel minder, dus er rest me maar 1 alternatief, en dat is de brutale moord met voorbedachte rade. Niet aan te doen, spijtig maar het is zo.
Deze natural killer zal instinktief zijn werk doen, wat moet dat moet, zonder daarbij na te denken of twijfels te hebben.
En nu ga ik even stoppen want ik moet de afwas nog gedaan hebben voor men vrouwke thuiskomt...

17:13 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-11-08

bloed, zweet en nog eens bloed

Nog altijd gelukkig met men tacx systeem, tegenwoordig rij ik rond in S-Africa, Capetown, de muizenberg op of zo van die dingen.Maar zweten man!! Niet te doen!
Het is echt pompen op dat ding, je hebt de neiging om voluit te gaan.
T'is wel goed voor de cardio, want normaal gezien raak ik met de fiets niet in het rood, maar deze virtuele wereld, of real live video's laten je tot het uiterste gaan.
Ook iets leuk is een virtuele partner. Is een ventje dat met je meerijd, maar altijd iets sneller rijd, soms zich laat voorbijgaan, maar als je 2 seconden wil uitbollen "pakt" hij je toch weer. Enfin, t'is te zeggen, ik heb het zodanig ingesteld dat de "hij" een "zij" is, met blonde paarde staart en al. Ik laat me liever door een vrouw dan door een man pakken, ziede.. Wenkbrouw ophalen
Nog iets dat in het voordeel speelt van die tacx trainer tov op de weg rijden heb ik verleden week gemerkt.
Er stond een persoon of 2, 3 naast de weg en er zat daar iemand op zijn poep.
Als plichtsgetrouwe persoon (en omdat ik ook denk dat ik soms kan helpen in bepaalde gevallen) ben ik gestopt om men hulp aan te bieden. Scenario: een iets oudere meneer was op een rechte baan gevallen met de racefiets, het was nat en de fietspad was niet echt egaal. Ik ga jullie de details besparen, maar het was niet om aan tezien.
Daar de ambulance reeds een 10 tal minuten geleden gebeld was, de open wonden gestelpt werden met druk compressen (lees: nen oude handoek) kon ik niet veel meer toevoegen dan bevestigen dat voorlopig niet meer kon gedaan worden. Alles was gedaan wat gedaan kon zijn op zulke plaats.
Tja, ik hoop dat het nog goed is afgelopen met die meneer, maar het stelt je toch vragen om tijdens deze periode tegen 40 per uur met bandjes van 2.3 cm breed over een nat wegdek te rijden.
Ik pas voorlopig, ik rij wel even in zuid afrika rond, daar is het zooooo warm dat ik me gewoon kapot zweet, maar wel veel minder riskant.
9 september, plus 3 maand = 9 december.... dan zijn men 3 maanden om, ben ik voorwaardelijk vrij en zou ik terug mogen lopen. Ik voel dat het beter is, maar precies nog niet helemaal weg, maar allee, da kan toch niet he, het zal wel een vals gevoel zijn. Nog een week of 3 dus, of 2, en ik ga me er terug aan wagen: het lopen.
Alleen vraag ik me af hoe ik het beste terug opbouw, met hoe weinig te beginnen, hoe traag/snel km te verhogen en wanneer kan ik terug aan een 3 maandse marathon voorbereiding beginnen.
Ik weet het, het bloed kruipt waar het niet kan gaan, men doelstelling voor deze blog is nog niet bereikt, dus we gaan tot we niet meer kunnen.
En dan kruipen we.....

20:57 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-11-08

Tacx Fortius multiplayer

En ja, nog steeds niet aan het lopen, ik voel dat het pootje al veel beter is maar ga me er nog niet aan wagen. Ik weet hoe snel een SF terug komt, dus ik ga me nog wat inhouden.
Moeilijk? Ach, na bijna een jaar (ik mag wel iets overdrijven he, alhoewel het niet zo ver af is) niet te lopen kan ik nog wel even zonder. Bijna afgekickt denk ik.
Eergisteren nog een toerke met de fiets gedaan, en heb mixed feelings zoals ze dat noemen.
Sterke wind, voor de rest nattig maar geen regen, beetje koud maar dat is na 1/2 uur wel opgelost, maar toch, verre van ideale omstandigheden voor deze hete zonne genieter.,., (waar hete hier wel degelijk op de zon slaat ;-).
Tja, en dan he.. goed doortrappen met dat fietske, bochtje in waar paar dagen geleden een tracktor de helft van zijn modder tussen de wielen heeft laten vallen dat nu goed is aangereden op de weg die spiegelglad is. De rest kan je al ongeveer raden denk ik. Met 2 wielen gelijktijdig schuiven, stuntmannen hadden er niks tegen!! Gewoon al hangend de bocht door, en ik had redelijk veel tijd om na te denken hoe "geschonden" ik daar zou uitkomen, gebroken hand, of sleutenbeen, of in iets mindermate toch ernstige schaafwonden... Wel, ik moet een goed beschermengel hebben want ik ben met men 2 voeten in de klick pedalen, al schuivend terug recht gekomen, de bocht door. Men hartslag en temperatuur waren wel wat gestegen, maar toch. ongeschonden...
Paar kilometer later, gewoon van de fietspad rijden, terug de weg op, en het scheelde weeral geen haar of ik lag met men schokadeizen tegen de grond. Tegen snelheden van plus 30 km/uur zag me al virtueel in het ziekenhuis liggen, daar ik zonder te vallen de tegenligger mooi zou voor zijn, maar als ik zou gevallen zijn zou het toch een goede chaufeur moeten geweest zijn om te stoppen of om me te ontwijken.
Genoeg adrenaline dus voor 1 dag. Een goei fles wijn heeft die gisterenavond dan ook maar eens doorgespoeld Tong uitsteken.
 Dus, ik heb het er voorlopig een beetje mee op tijdens het vallen van de bladeren en modder nog te fietsen. Heb zelf een hometrainer maar weet uit ervaring dat ik dit 10 keer doe en dan is de lol eraf.
Oplossing: jaja, bestaat: de Tacx Fortius Multiplayer.
Goed pc spelleke hoor ik daar, en ja hoor dat klopt. Het is pc software gekoppeld aan een systeem waar de fiets op staat, met motor en rem. De pc geeft naar wens ofwel een virtuele wereld, ofwel real life videos van klassiekers.
En nu fiets ik dus de amstel gold bij mij thuis achter mijn pc! Dit werkt wel motiverend, als je een berg opgaat moet je echt duwen hoor, en als je bergaf gaat kan je uitbollen, de rem wordt dan motor en je wiel draait in het rond zonder te duwen, just echt zeggen ze bij ons.
Het enige dat nog mankeert is een ventilator die meegaat met je snelheid, dat zou het kompleet maken. Maar toch, leuk speeltje, hiermee geraak ik de winter door zonder te lopen.

08:33 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-10-08

fiets boiler??

1 maand verder nu na het vernietigend raport van meneer doktoor. De afspraak was 3 maand niet lopen, en ik zou die 6 weken daar vanaf getrokken hebben. Dat zou nu dus nog 2 weken betekenen...
Maar, als ik men pootje een beetje kantel, dan voel ik de stress fractuur nog, dus ik ga me niks forceren en men termijn uitzitten.
Ik vind het wel vreemd dat het feitelijk nog niet veel beter is tov 2 maand en half terug. En nu nog 2 maand wachten denk ik. Maar ja, we blijven fietsen, het is nog redelijk weer, wel snel donker maar nog te doen.
Voor de rest, geen nieuws, we kwakkelen verder.
Ben momenteel wel aan het uitkijken naar een VR fiets systeem, rollen met een tv'ke voor waar je verschillende koersen kan mee rijden. De weerstand past zich aan aan de hand van de koers die je doet, je ziet de weg, publiek (niet dat dat me echt motiveerd) en je bent dus niet eentonig dezelfde km'ks aan het bollen op vervelende rollen in je kelder. Afwisseling en afleiding dus, wat een mens nodig heeft.
En als toemaatje geeft dat ding electriciteit terug aan het net omdat het remt met een motor! Weg met zonnepannelen, zonneboilers en andere dure spullen, gewoon een paar rollen in de living ipv de TV, het stopcontact in en fietsen maar. Laat de meter maar achteruit bollen!! Ik ga gelijk men mazout ketel verkopen se, ik zal het dan toch warm genoeg hebben door al die inspanning (komt er dan nog eens als extraatje bovenop).

08:15 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-08

calorien op garmin en suunto

Na nog verdere testen met soortgelijke toestellen is de conclusie dat die dingen niet kunnen routen. Dat doen we dus ook niet meer.
Als alternatief gebruik ik nu een route uitgestippeld op de PC en overgebracht op de garmin, koers noemt dat ding.
Het doet ook zijn ding, hetzij met minder mogelijheden volgens mij, maar ja, ik stoor me er al niet meer aan. Het werkt en brengt me in een mooi ritje telke malen terug naar huis. Meer moet dat al niet meer zijn voor mij.
Ik zit toch nog even met een klein dillema, calorie verbruik op 2 toestellen. De garmin geeft veel meer aan dan de Suunto. Verschil is dat de suunto rekening houd met de hartslag (elke 2 seconden gemeten) en de garmin niet.
Om een bepaald gewicht (fiets+persoon) te verplaatsen bij dezelfde condities heeft men een bepaalde energie voor nodig, zou toch rechtlijnig moeten zijn. Gewoon massa maal snelheid of nog wat gedeeld door iets anders of zo, lineair.
Maar, die suunto houd wel rekening met de hartslag, en blijkbaar heeft dat ook invloed op calorie verbruik. Men buikgevoel zegt dat dit laatste correct is, en de garmin zijn interpretatie niet; hoemeer ik afzie (lees: hogere hartslag), hoemeer calorien ik verbruik. Ik zou de echte formule eens moeten opzoeken, ben da kwijt, maar het wringt momenteel een beetje bij mij... en daar moet een mens zo lang voor naar't schooleke gaan om die dingen zo snel te vergeten. Ik zal men bruin boekske (hoe noemt da weer: polytechnische formules of zo??) eens moeten opsnorren en raadplegen. HET heiligdom voor elke ooit-gewezen-of-voor-gestudeerde-ingenieur.. en ik heb het niet op zak, schande, schande...

13:47 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-08

Suunto versus Garmin

Update van meneer doktoor: de densiteit bepaling van het bot lijken normaal te zijn. Oef. Dit wil dus gewoon zeggen dat ik blijkbaar iets te overijverig aan het werk ben gegaan met terug het lopen te starten ergens begin July. Dus, komende keer dat ik terug start met lopen zal het met de speciale zolen zijn en minder snel de km's opbouwen. Waarschijnlijk ga ik een tijd terug op de finse piste of op de atletiek piste lopen tot ik bv terug 3 of 4 keer per week 15 km kan lopen zonder probleem en daarna 1 of 2 keer per week terug een wegparcours inlassen. Maar das voor later...
De dikke teen? De ene is nu genezen, een medische pedicure heeft met vijlen, breekijzers en tangen een en ander verwijderd. Blijkbaar zat er een soort van nagel ophoping ergens onder de ontstoken nagelrand. MeT de nodige marteltuigen is dat verwijderd. Ongelooflijk pijnlijk, want verdoven doen die ladies niet en een ontstoken teen doet zo al pijn, zonder dat men daar aankomt. Maar toen het afgelopen was voelde ik onmiddellijk dat de druk weg was en het veel beter was. 1 dag nadien is alles zo goed als verleden tijd, opgelost! Geen zalfkes meer (cortisonen en antibiotics), maar gewoon baby zalf om de nagelrand zacht te houden. Een heel verademing.
De gebroken grote teen: weinig aan te doen, tenzij met een speciale klamp in een goede positie zetten en houden. Terug naar die medische pedicure om zoiets te laten maken en dan komt dat wel in orde.
Een ander, minder positief verhaal is de vervolgstory op de Garmin. Ondertussen heb ik dus een nieuw exemplaar gekregen omdat die vorige gewoon uitviel na 1 uur, en na reparatie deed die dat nog.
Guess what: de nieuwe valt ook gewoon uit na 1 uur. Plus nog een aantal andere mankementen die de vorige niet had. Dit is echt ongelooflijke rommel die Garmin, nog nooit van men leven meegemaakt.
Gelukkig heb ik gekozen om men performance measurements te blijven meten via de Suunto, en niet via een garmin 705, anders zou ik die info ook gewoon telkemalen kwijt zijn geweest. Duidelijk een verschil in performantie, degelijkheid en ondersteuning/support is hier merkbaar. Ik ga nu zelf wat experimenteren met dat ding, zien of ik niks kan fixen op wat minder officiele manieren. Keep you posted!

11:58 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-08

joepie

Daarstraks naar de dokter geweest voor nadere uitleg. Hielbot, stressfractuur, en geen minne blijkbaar. Hij sprak van minstens 3 maand niet lopen. Ik heb er direct de 6 weken dat ik nu niet gelopen heb afgetrokken, dus dat blijft nog 6 weken. Hij moest er is ferm mee lachen en zij dat we dat nog wel zullen zien. Op mijn vraag, allee, suggestie, dat het toch zever is want dat ik deze keer toch niet veel gelopen had vertelde hij me dat die dingen gewoon kunnen komen door 1 keer te lopen of een verkeerd stapje te nemen! Doet me herinneren aan een goed vriendin, die dacht dat ze het laatste trapje in de kelder genomen had, maar er was er nog eentje... 15 cm, gevolg: onderbeen op 3 plaatsen in spiraal gebroken!
Blijkbaar is er nog een ander probleem bij mij ook, een gebroken dikke teen. Dat ding deed al wel een jaartje of zo pijn, maar ik had me er niet veel van aangetrokken. Het ging wel.
Morgen dus op verder onderzoek, naar een andere scanner voor de densiteit bepaling van het bot en detail x-ray's van de dikke teen.
En als het dan nog niet opkan, men ander dikke teen, met de onstoken teennagel: nog altijd niet genezen, we spreken nu van hoelang al? 6 weken minstens?
En het is nog niet gedaan, sinds een paar dagen, een week ongeveer heb ik enorm pijnlijke steken in men rechter lies, bovenbeen ergens, alsof men er echt een mes in plant. Normaal ben ik geen kleinzierig pieperke (men eerste marathon, en voorlopig de laatste, heb ik met een stress fractuur gelopen) maar als ik deze steken krijg, dan komt er onhoudbaar een "Auwww!!!" uit.. En het gebeurt willekeurig, zonder iets te doen of zo. Gewoon, midden in een vergadering bv, iemand vertelt iets en dan horen ze me brullen!  Probeer maar serieus te blijven, en leg het dan maar uit.. man man, misere, misere!
En on top of that, mijne garmin edge 605 is nog altijd niet klaar om zijn werk te doen.
Maar wat gaat er wel goed??? De vrouw is redelijkgezond (op een paar details na waar ze nu voor naar de dokter is en ik tijd heb om hier te typen), de kinderkes zijn geel gezond op een paar snotpieten te na, ze zijn klever, slim en lief! De gazon is afgereden, mijn loopsloefen verslijten nu niet, de buren zijn op verlof, we verdienen genoeg boterhammekes, ik drink nu een lekker glaasje wijn, en als ik morgen geen goesting heb om te werken veeg ik er men botten aan. Stress? Slecht gezind? Huneurig? Negatief??? Allee komaan he, kijk eens rond hoe mooi en goed het allemaal wel is.

18:39 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-09-08

stress fractuur? men botte seg!

Gisteren naar het ziekenhuis getrokken om een botscan te laten nemen. Afspraak kon gewoon direct doorgaan, eergisteren gebeld en de dag nadien op de tafel! Een spiksplinter nieuwe masjien die scanner. Eerst een algemeen beeld gemaakt, daarna een detail opname van de voeten en daarna op dezelfde machine nog x-ray's van de onderbenen. Doorlooptijd ongeveer een halfuurke. Fantastisch!
Resultaten werden via media-web, internet, doorgestuurd naar de huisarts, alleen de echte beelden worden via een cdrom per post nog opgestuurd.
Awel, even naar den doktoor gebeld en hij bevestigd een stressfractuur. Aangezien hij de beelden nog niet heeft kan hij de inschatting en ernst nog niet bepalen. Dat zullen we maandag dan wel horen.
Maar enfin, het verdikt ken ik toch al, ik loop al 6 weken niet en het is na 1 keer lopen was het terug krak-boem, dus dat wil zeggen dat er waarschijnlijk 2 maand of zo gaan bijkomen vooralleer terug te kunnen lopen.
Spijtig, dat wel, het weer en de vroeger lichtuitval s'avonds laten niet meer toe om met de fiets nog veel te doen. Ik zal dus verplicht zijn om tijdens de kantooruren men sport te doen, niet echt een probleem, kan perfect, alleen als nadeel dat ik men gsm moet mee sleuren en dat ik me dan moreel verantwoordelijk voel om telkens hij rinkelt op te nemen. En afzetten helpt niet hoor, hetzelfde verantwoordelijkheids gevoel zou me evenveel storen als opnemen!
Voila, da is em dus he. Voorlopig dus nog naarstig met het koersfietske bollen, nog wat buitenbanden verslijten en wat binnebanden kapot rijden (ik zit al aan 7 stuks binnenbanden die ik heb platgereden denk ik).
Ik ga ook eens kijken wat zo een systeem kost op rollen met TV die automatisch de weerstand veranderd als je bv bergop gaat, lijkt me interessanter dan in de winter op rollen te duwen in men kelder met een ventilator voor men neus.
Zij die niet echt content zijn, maar er blijven in geloven en blijven lachen groeten U!

10:18 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-09-08

stress bij -271 graden onder nul

Gisteren avond dan toch maar voor alle zekerheid naar de dokter getrokken. S'morgens was men rechtervoet terug stijf na 1 keer gelopen te hebben, en voelde even pijnlijk aan dan 6 weken terug. Peesontsteking? Na 6 weken niet lopen, pillen en zalfkes en dan na 1 keer terug lopen terug actief? Men oren, ik geloofde het niet daarom richting doktoor.
Ergste van al, de dokter gelooft het ook niet meer. Ik durfde het al niet meer vragen waar hij aan dacht, en zei zo iets van "mmm, scanneke? paar maanden niet meer lopen" en hij knikte al vrij zekers van ja.
Botscan dus om te kijken of het het bot is met stress fractuur, of mischien toch iets anders, gewoon om duidelijkheid te hebben. Maar alle indicaties gaan naar een stressfractuur.
Niet normaal, na een paar weken lopen, maximum 12 km of zo. Niet normaal. En dat stoort me het meeste nu. Niet dat ik er nog een stress fractureke bij heb, maar dat die komt van zogoed als niks te doen. Enfin, eerst botscan plannen, resultaten bekijken en dan pas verder kijken wat er gebeurt. Maar een algemeen bloed onderzoek en botdensiteit bepaling staan dan toch op het programma.
Tot zolang ik terug kan lopen wil ik dus dat het warm weer blijft, overdag niet regent, en dat het licht blijft tot minstens 20h30 (ik ga niet meer vragen, want het is nu al donker om half negen, en dan zouden "ze" teveel moeite moeten doen), dus gewoon houden zoals het nu is tot ik terug kan lopen. In Belgie liefst (enfin, was da he, bestaat dan nog?). Is toch niet veel gevraagd, neen?
Moet toch kunnen? Nu de CERN de grootste Hadron collider ter wereld in gang gaat zetten om 2 plutonen met bijna 2 maal de lichtsnelheid tegen elkaar te laten vliegen moet het toch klein bier zijn om het weer te kunnen kontroleren. Een 27km lange circulaire tunnel, 100m onder de grond, overal gekoeld tot -271.25 graad celcius. Waar gaat da eindigen, dat deeltjes onderzoek, wat gaat het ons brengen kwa nieuwe inzichten en ontwikkelingen? Ik ben razend benieuwd, en hou men hart vast vandaag... weet men eigenlijk wel wat men kan verwachten van zulke nieuwe experimenten, waar het toe kan leiden (Lijden), hoe men het (en de resultaten) kan kontroleren? Ik vraag het met af.. Vroeger ook eens een beetje kwantum fysica en Einsteins therorie bekeken, wreed interessant en vrij simpel op het eerste zicht, maar het zijn maar regeltjes en formulekes, maar wat er echt allemaal diep achter zit zal een blijvend raadsel blijven denk ik. Een mens kan in het oneindige kleine gaan zoeken, en evengoed in het oneidige heelal, dat nergens stopt). Mischien vind men in beide richtingen hetzelfde en komt men tot de conclusie dat we niet bestaan? Heeft wel een voordeel, dan bestaat men stressfractuur ook niet meer.

08:38 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-09-08

Hij zakt af...

Vandaag, na een paar ellendige griep dagen, voor de eerste maal sinds 6 weken nu alweer?? terug gelopen. 6 Km, op het gemakske, 10.6 km/h met de rechterpoot goed stevig ingetaped.
Ging goed, voelde geen probleem aan men enkel, maar zit nu een uurtje of 2 later toch met ijs aan men pootje. Als ik em een beetje kantel of verdraai voelt het nog pijnlijk aan. Ik pijns dat het niet goed is. Straks naar de kinesist, eens zien wat dat gaat worden.
Maar, wonder oh wonder! Men hartslagband zakte af tijdens het lopen!! T'is zoals een broek die te groot is geworden he, allee t'is te zeggen, het lijf is gekrompen! Mijn focus op degelijk eten en minder brol heeft dus effect blijkbaar! Efkes de rekker bijstellen en het euvel is verholpen.

16:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-08

garmin 605, is er eentje dat werkt?

zwaar teleurgesteld.. De Garmin is na een operatie van meer dan 3 weken teruggekomen uit herstel periode en na een aantal testen blijkt dat het ding exact hetzelfde mankeert. Niks opgelost dus, na 1 uur valt dat ding gewoon uit, poef gedaan. Gelukkig valt het nog niet uitzichzelf van men fiets, zover is het nog niet!
Terug binnen gebracht, en duidelijk laten horen dat men Snel met iets moet afkomen dat wel degelijk werkt, of iets nieuws, of een ander type, het maakt me niet uit, maar dit pruts ding kost toch wel wat centjes en opde anderhalf maand dat ik het heb heeft het meer in reparatie geweest dan dat ik het heb kunnen gebruiken. Return on investment zullen we maar van zwijgen denk ik..
Het lopen dan, of eerder het niet lopen: mijn peesontsteking zit precies op de goede weg, dat moet me toelaten om;getaped welliswaar; maandag of zo ergens terug te starten met te lopen. Als. Als.. de dikke teen van men andere voet het toelaat, want daar is een en ander nog altijd niet definitief genezen. Het zit dus allemaal nog een beetje op een hoopje blijkbaar...
Ook de werkdruk is nog niet echt geminderd. Ik kom weer handen en voeten te kort, en zal er voor zorgen dat ik die dan ook ga aanwerven, samen met de brains natuurlijk. Wat moeten ze kunnen? Niet veel. goede cominucators zijn (beter dan ikzelf, haha!), een beetje baas kunnen spelen en vooral met mij overweg kunnen. Vooral dat laatste he, da kan soms werken, en soms ook niet. Kan ook aan mezelf liggen hoor, maar voorlopig heb ik geen tijd om daar over na te denken, ik zit meer met die kapotte garmin in men hoofd Onbeslist.
Vandaag doe ik niks denk ik, buiten men hagen scheren en een beetje opkuisen. Dit weekend een BBQ, dus het mag er iets netter uitzien dan momenteel het geval is. En de opkuis moet toch eens gebeuren, dus een goei objectief heeft zo nu en dan wel eens deadlines nodig, vooral bij mij.

09:02 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-08

garmin edge

hij zou moeten gerepareerd zijn...
Zou, want ik heb het nog niet kunnen proberen. Met mijn pijnlijke voeten heb ik tot nu toe geen deftige schoenen kunnen aantrekken en het ding proberen.
Kinesiterapie, ontstekings remmers en antibiotics moeten de truk doen!
Maar ik kan het niet meer laten en ga deze avond toch eens proberen, het is al meer dan 2 weken geleden dat ik iets gesport heb en nu is het tijd.
De garmin wordt dan aangehaakt en mag bewijzen dat hij (of is het een zij?) gefixt is. Ben eens benieuwd... Blijkbaar heeft men een nieuwe firmware geinstalleerd, peanuts, iets van 2 minuten werk. Toch duurt dat blijkbaar meer dan 3 weken om het klaar te krijgen.
Eindelijk September!?? Hoera of toch liever niet!?? Langs de ene kant wel, een enorm drukke periode voor mij wordt afgesloten, het zal er voorlopig iets rustigers aan toe gaan hoop ik. Maar langs de andere kant, de dagen worden al serieus korter, half negen s'avonds en het is al bijna donker. We duikelen stillaan naar de donkere dagen toe, de dagen dat een mens liever loopt dan te fietsen. Gelukkig waren we in de zomer periode ook bi, zoals ik eens ergens op een blog gelezen heb, lopen en fietsen. Het versoepelt toch wel ergens de belastende looppezen en spieren, en geeft wat meer animo aan het sportgevoel vind ik persoonlijk.
Ik ga er mee kappen voor deze week, het is genoeg geweest, we hebben voldoende verdiend om het weekend door te komen!

14:37 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-08-08

al fietsend door het land, of toch net niet

Terug van een weekje verlof in het zuiden van een groot land... Fiets meegenomen, maar helaas niet gebruikt. Een pijnlijke teen heeft beslist dat ik geen fietsschoen kan aantrekken. Ook deze week nog niet blijkbaar. Dus, dat is ondertussen reeds 2 weken geen sport. Lopen lukt ook nog altijd niet omdat de andere voet ook nog niet genezen is.
Maar meneer doktoor heeft me daarnet 2 dikke pillen voorgeschreven, een goei zalfke en 5 keer kine, nu komt het wel in orde! Mischien ook niet slecht, gewoon even 2 weken geen sport.. de boog kan niet altijd gespannen staan.
Effe de doelstelling aanpassen, hopelijk snel terug kunnen opbouwen.
Onze garmin? reeds meer dan 3 weken in reparatie. Daarnet gebeld, nog altijd niks, ze weten zelfs niet waar em zit. Goeie service, men oren.
Positief nieuws? Mijn vriend de coureur heeft ongelooflijk goeie wijn.. sapperdrie!! Gisteren nog eens wezen proeven, ik werd er bijna verlegen van toen ik mijn fleske afgaf als cadeauke...Schamen

16:40 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-08-08

Garmin 605 in de operatiezaal

T'is nog niet datte.. Ik kamp nog steeds met die pees ontsteking aan de voet, en heb net men splinternieuwe garmin ingeleverd. Kapot da ding, heeft nooit deftig gewerkt. Edge 605, GPS systeem, maar als het geen goesting meer heeft dan schakelt hij zichzelf gewoon uit. Zegt nog niet eens "Foert, den boom in" of zoiets, neen, gewoon zonder piep stoppen. Interessant natuurlijk als je ergens in de vreemde op een klein weggeltje staat met je fiets en het dan ook niet meer weet. Dat klein rotding heeft me dat al 3 keer gelapt. Leuk! Naar de winkel teruggebracht, en vooralleer dat ze wisten wat eraan was wisten ze al wel dat het 14 dagen gaat duren voor de reparatie. Hm, en hoe komt dat dan terug he?
Ik vraag het me af, hoe kunnen die dingen nog gerepareerd worden in een hoge loons land als het onze? Volgens mij kan dat niet meer. Dat ding opendoen, nakijken, repareren etc, het moet minstens 1 uur in beslag nemen. Kosten voor 1 uur in Belgie voor zoiets? Effe gokken, maar laat ons zeggen 65 Euro? Dus kost om te repareren (port, verzending, opslag etc) ongeveer 100 Euro? Volgens mij fabriceren ze zoiets voor 20 Euro. Broek gescheurd dus als ze het zouden proberen te repareren. Beter weggooien (alhoewel, vervuiling en afval is niet echt een schitterend alternatief) en een nieuw geven, dat duurt dan ook geen 14 dagen en de klant zou tevreden zijn van de service.
Ofwel sturen ze die dingen naar JakkaMakka. Ja, kost mischien in bulk wat leverings kosten, maar de reparatie kosten zijn 5 tot 10 maal kleinder. Zo kunnen ze er wel komen natuurlijk. En dan duurt het inderdaad 14 dagen en 2 uur. 1 week voor de heenreis, 1 week voor de terugreis en 2 uur om te repareren (het duurt altijd wel iets langer ginder in Jakkamakka dan hier weet ik uit ervaring).
En dan vragen wij ons af hoe het komt dat er zoveel vrachtwagens op de weg zijn, hoe het komt dat wij als klant altijd "gesjareld" zijn, hoe het komt dat erzoveel werkgelegenheid (arbeid) weggaat uit Belgie, hoe het komt dat Belgie het duurste land van West Europa is voor bedienden (full loaded costs), hoe het komt dat je vroeger een ijskast in de winkel kon kopen en dat die direct geleverd werd en dat je de dag van vandaag op alles moet wachten etc.
Maar mischien moeten we naar onszelf kijken,  we zijn veel gewend en hebben hoge eisen, we verdienen allemaal goed (zeker in vergelijking met laat ons zeggen 10 a 15 jaar terug) en willen wel iets betalen maar willen daar dan ook service voor terug.
Whatever, ik zit maar wat uit men nek te lullen, nog 2 weken tot ik een weekje verlof neem in Frankrijk (en hopelijk is men GPS garmin ding dan gemaakt zodat ik ginder er kan gebruik van maken) en ik laat het niet aan men hart komen.
Ziezo dus. Voeding is op schema, die poot zal wel genezen en ondertussen ben ik nog steeds meer coureur dan loper. Maa wacht maar zanne! Mijne loop tijd komt terug!
Maa, ook goed nieuws! Blijkbaar stond onze kleine gisteren in de krant, ik zal eens rap kijken se of dat wel waar is, heb het nog niet nagekeken. Zelf heb ik moeten wachten tot men 25 jaar vooralleer ik erin kwam en hij presteerd het reeds op zijn 4 jaar. Goed opgevoed en getraind he Stoer.

14:16 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-08

er bestaat wel een woord voor...

of er is wel een gezegde dat op het volgende duid.
Zoals de aandachtige (ahum, ik maak hier enorme veronderstellingen) lezer van deze hoop geleuter wel eens heeft opgemerkt doe ik de laatste tijd niet veel anders dan calorien verbranden en niet afvallen. En ja, daarnaast nog wat klagen, klopt ook.
Wel, in een vroeger leven toen ik nog body-building deed wist ik alles van voeding en wat men body nodig had, geloof me. Ik heb ooit in de US een soort van test laten doen by Gold's Gym over wat ik nu feitelijk nodig had. Buiten de calorien (varierend van 2500 tot 5500 in on-off seisoen) was er een klaar en duidelijke opsplitsing gemaakt; aan de hand van mijn oxidatiesnelheid die bepaald was door testen; over hoeveel men inname van proteine, carbo en vetten idealiter zou moeten zijn. Ik heb daar dan vele jaren perfect naar geleefd, wat resulteerde in een vet percentage varierende tussen 2 a 3% en max 12%, met droog gewicht van net onder de 90kg.
Ik ga er de dag van vandaag geen tekeningskes bij maken of meer uitleg geven over de huidige stand van zaken, maar het is mijlen ver van wat hierboven staat (eugh, voor de record, bovenstaande was zonder de gekende gebruiken in die wereld, daar heb ik nooit aan meegedaan, en aldus ook nooit wedstrijden gewonnen :-).
Maar feit is dat ik toch nog wel weet wat goed is voor mij en wat niet, en wat ik nodig heb. Maar ik heb het de laatste zeg maar 2 jaar volledig verwaarloosd. Veel te veel waardeloze carbo's, en veeeeeel te weinig volwaardige eiwitten (ik heb minimum 25% nodig als ik aan deftige sport doe).
Gevolg: door al dat lopen en koersfietsen verbrand ik wel veel calorien maar die komen vanuit de verkeerde hoek! Men vetten, daar blijft mijn lichaam af, want het bevind zich in oorlogs mode: te weinig deftig eten, te onregelmatig... Dus wat doet het: gewoon de spieren verbranden. En het vet zeeeer zorvuldig bijhouden, want in een oorlog moet je zolang mogelijk op je reserves kunnen zitten.
ik weet het allemaal hoe het werkt, maar heb er gewoon men g@ aangeveegd de laatste jaren en zelfs vergeten hoe het komt dat die vetverbranding niet meer werkte.
Vroeger gaf ik zelfs individuele dieten voor sportmensen, voornamelijk uit het bb wereldje, of gewoon mensen die wouden afvallen. Voor de fun, en naar mijn weten heb ik geen enkel slecht resultaat gehad.
Ondertussen heb ik men voedingssteil aangepast, nog niet lang, maar ik hoop dat binnen de 2 weken ik toch al duidelijk resultaat kan voelen mbt energie levels, dat is het eerste dat gefixt wordt. Daarna het vetpercentage, maar alles op zijn tijd, dat komt ook wel.
En hoe noemt zoiets nu, iemand die voor een ander perfect weet wat hij moet doen maar voor zichzelf het niet doet? Die stuurlui die aan wal staan is het niet, neen, het is iemand anders...
Voor de loopfanaten: ik heb het nog eens geprobeerd met de ontstoken enkel maar het is niks geworden. Ik ga het spijtig genoeg deze week ook nog moeten uitstellen. Maar niet erg, de koersfiets staat geduldig te wachten met men Garmin Edge 605 erop (kloteding, is zijn geld niet waard zo naar een paar evaluaties).

11:48 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-08

de zevende dag

Er is niet veel gebeurd op sportief vlak de laatste dagen. Na ons uitstapje van 4 dagen was er het werk dat voorang kreeg. En mischien gelukkig, woensdag heb ik nog een bevallig toertje gelopen van 12K, maar toen ik thuis kwam had ik na een paar minuten een zeer pijnlijke rechtervoet. De dag nadien gans de dag mank gelopen en gisteren dan toch maar naar de dokter getrokken.
Ik vreesde al het ergste, maar gelukkig is het maar een ontsteking in de pees die langs de buitenkant onder het enkel gewricht doorloopt. Het zou met een paar dagen moeten verdwijnen.
En ja, het regent weer eens, dus fietsen zie ik nog niet direct zitten vandaag.  Dus dat geeft me de gelegenheid om ten eerste te recuperenen van de laatste 3 enorm lange dagen en om de voet een beetje te laten bekomen. Als alles goed gaat morgen een fietsritje en hopelijk half in de week nog eentje, ofwel met een vriend ofwel doe ik het toertje naar het werk.
Och ja, ik ben op zoek naar een goede fiets GPS met kaartsysteem (zodat ik beter men toeren kan plannen en vermijden om verloren te rijden). Heb de garmin 605 bekeken, ook de 705, maar die moet ik niet hebben omdat ik al die additionele prullen al in men suunto heb. Enige ervaring die jullie willen delen?
En nu, nu ben ik gewoon lui, ik geef het toe. Zelfs te lui om men boek verder te lezen, en zelfs te lui om hier nog iets zinnigs neer te schrijven.
Zij die gaan rusten groeten u.

13:55 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-08

zoals god in frankrijk

12K gelopen vandaag a 6:00, ahr 76%, goed genoeg voor mij. En tot nu toe nog geen pijn gehad op de ex stressfractuur. Zou het toch genezen zijn? Laat ons hopen..
Maar ik zat zowat na te denken... men doel was en is feitelijk de marathon in Athene lopen. Dat zal er dit jaar dus niet van komen vrees ik. Maar niet getreurd, ik had nog een ander doel, dit jaar de 42K onder de 80K(g) lopen. Als het zo blijft verder gaan zal dit ook niet lukken. Ten eerste, terug klaar zijn om 42K te lopen dit jaar zal een redelijk zware opdracht zijn. In het beste geval, dwz ik kom geen verder blessures meer tegen, kan ik op ongeveer 5 maand of zo denk ik er terug voor klaar zijn. November, December, mischien Oktober maar daar vrees ik al voor. Maar toch moet dit kunnen lukken. Andere probleem is die 80Kg. Het is al eeuwen geleden dat ik zo weinig gewogen heb. Niet dat ik een vetzakske ben, maar ik sleur uit het verleden nog wat spieren mee, en uit het heden toch nog wat baby vet.
En da laatste gaat er niet af he!! Ik heb het onlangs nog eens bekeken, 50K Kcal op 2 maand tijd verbrand en gene gram eraf. Tsssss.. om hopeloos te worden.
Maar ik geef de moed niet op, als ik de kans heb train ik voorlopig 4 maal per week met lopen, en 2 maal met de fiets. De volhouder wint zegt men. Ik moet en zal dit laatste doel halen dit jaar of ik ga me nog een straffer doel stellen, bv de 80K onder de 40Kg, naaaa, das iets te straf.
En nu, morgen nog een toerke doen bij leven en welzijn, en daarna een verlengd weekend naar een stadje in een ander landje in het zuiden.  T'is van moetens, de vrouwen hebben het gepland en dan kunnen we maar beter meegaan denk ik...om het ergste trachten te voorkomen...

eugh enen onze fietsrit gisteren is in't water gevallen, niet vertrokken door de regen. Ipv daarvan hebben we thuis dan maar een paar flessen rood vocht leeggegoten (via glazen wel te verstaan...)

20:02 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-07-08

tocht in het rockconcert gevallen

ja... wat is me dat nu voor een titel he.
Wel, zondag had ik een leuke trip van ongeveer 90K met de fiets gepland, langs heel wat paadjes en weggeltjes, langs de kasten van villas in Keerbergen (en dan heb ik altijd zin om daar te stoppen en te vragen wat die mensen voor beroep doen) en dan via werchter, aarschot terug naar huis.
In Werchter aangekomen op het ronde punt zag ik verdacht veel mensen rondlopen, maar men cent was nog niet gevallen. Toen iets verder op de weg kreeg ik in de gaten dat er toch wel veel mensen gewoon op de weg liepen ipv op het fietspad. Nog altijd geen centjes gezien. En toen ja, tenten naast de weg, mensen met enorme glazen bier in de hand, en een weg versperring. Toen is het gedaagd, rockconcert Werchter. Ik weet niet of het toen gedaan was of niet, maar er gingen zoveel mensen ervan weg als er naartoe gingen, leek zoiets als een consumptie goed, je pakt er wat van en als je genoeg hebt ga je weg. OK, er door gesukkeld en toch nog men rit kunnen afmaken, AHR deze keer 81% wat neer kwam op een trainings effect van net geen 4. Goed voor de conditie met andere woorden, en met nog andere woorden: serieus gaaze gegeven tegen de wind-in.
En vandaag terug een tripje op de loopschoenen,  1 uur, 11k, AHR 83%, trainings effect boven de 4. En geen last van de ex-SF. Zou het toch genezen zijn? Ik blijf voorzichtig hoor, ga maar 3 keer lopen per week en zal niet boven de 12K per training uitkomen deze week. Langzaam terug opbouwen.
Toch leuke buren hebben wij. Meneer is in de halve storm die er nu woed zijn gras aan het afrijden. Rarara waar hij met het maaisel blijft. Vlak tegen onze haag (waar ik het al eens over gehad heb) op de hoogte waar wij onze buitenstoelen staan hebben. Voor de mensen die veel gazon hebben, die weten wat dit betekend. Na wat regen en zonneschijn een enorm stinkende smerigheid van rottend, gistend gras. Knap gedaan moet ik zeggen. Ik trek het me verder niet aan hoor, whatever, een idioot moet doen wat hij moet doen.
Met die mensen valt trouwens verder niet te praten, hebben we al eens geprobeerd, maar ja, ze moeten aan hun cariere werken en dat gaat voor alles, als daar andere dingen moeten voor boeten, so be it. En ook zewggen ze, moeten ze de juiste keuzen maken tussen hun vrienden, sommige staan niet op het juiste niveau, dat zou hun imago naar beneden halen. Daarom ook dat madam haar ex vriend, waarmee ze samen het huis gebouwd hebben (ps. die ganse familie van die jongen heeft daar aan meegeholpen) heeft buiten gezwierd. Hij was van te lage komaf. Wel raar dat ze hem heeft ingewisseld dan voor een dokwerker, maar ja, die staat wel in 4 ploegen en heeft een BMW'ke. Snappen die zoiets snappen kan, maar voor ons zijn die mensen het niet meer waard om er nog een goededag tegen te zeggen. Voor ons is iedere mens en mens en iedereen doet op dit bolleke wat hij moet doen, maar als je denkt dat je meer mens bent dan een ander, ga dan gerust maar ergens anders voor mijn part. Gelukkig is dit soort een uitzondering, iedereen herkent ze en zondert ze dan ook af.
Maar wie is nu de grootste idioot in dit verhaal?
Ja jongens, niet allemaal zo hard roepen, inderdaad, ikzelf.
Toen het allemaal nog niet opkon kochten we een grote lap grond, omdat we veel grond wilden hebben. Maar toen we erovernadachten om dat allemaal proper te houden, aan te planten etc.. hadden we ons wel ff vergist dachten wel. En we verkochten een paar stukskes ervan.. 2 maal raden aan wie Schreeuwen.
We zitten hier nu een jaartje of 6 denk ik, maar wie zegt dat we hier blijven he? Spanje? Frankrijk? wie weet.... wie weet...

15:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-08

nachtvlinderen

Voila se, hier zijn we weer! Met dank aan de Skynet helpdesk, problemen opgelost!
Ondertussen hebben we nog gefietst en gelopen. Terug hetzelfde toerke gelopen, niks forceren, ik voelde niets aan men been de tweede keer.
Maar de dag nadien (woensdag) met een vriend een toer met de fiets gedaan, en even serieus moeten doorduwen. Kreeg ik daar toch precies het gedacht dat ik die pijn aan men been terug voelde opkomen. Fantompijn mischien?
Een uurtje later in een cafe moeten schuilen tegen de regen, en nog een uur later opnieuw plat gereden. Gelukkig had ik nu alle voorzieningen bij om 1) een cafe binnen te gaan en 2) een nieuwe band te installeren.
Dan maar een dag rust ingelast, en vandaag ga ik terug proberen een toerke te lopen.
De laatste 2 weken heb ik echt nachtelijke problemen.... Zowieso slaap ik redelijk weinig, maar de laatste tijd is het erger aan het worden. Zo een uurtje voor ik normaal opsta val ik in slaap, en word terug op tijd wakker. Al die tijd daarvoor beschouw ik als nachtvlinderen, schommelen tussen in slaap vallen en wakker blijven. Met inbegrip van ronddraaien, keren, iets drinken, naar de klok radio kijken, beneden iets horen vallen, of toch niet, het plafond dat kraakt, of zit er iemand op zolder? Hoor ik daarbuiten nu iets? probeerde daarnet nu iemand op de ramen te kloppen beneden? Toch maar eens gaan kijken...Zou ik iets meenemen in geval van? Neen, niet paranoa worden streverke...
En maar verder vlinderen, neen, niet in slaap vallen, neen, dat is gevaarlijk, ik mis iets als ik dat doe....Maar ik moet rusten; neen dat moet niet je bent niet moe...Jawel, ik heb veel gesport, maar daar word ik blijkbaar niet moe genoeg van. S.X? neen, helpt ook niet, alleen bij men vrouw, die slaapt wel goed. En een harem kan ik niet onderhouden...en we vlinderen van het ene uur naar het andere. We fladderen verder, oeps! ik viel in slaap! gelukkig heb ik het net gemerkt, neen, ik moet slapen...
Schizofreen hoor ik jullie hardop denken.... ach neen hoor, wij zijn dat niet, gewoon een beetje moe aan het worden.
Maar we vlinderen verder, hopelijk vandaag op de weg met men loopschoenen aan: neen, we zijn er nog niet, neen, verder lopen, neen, je voelde niks aan je been, het is fantasie, ... verder streverke, verder..... ga verder....

13:42 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-06-08

eerste looppassen na 2 maand Stress Fractuur rust

Vandaag men eerste looppasjes terug gezet.
7K3, a 6 km/m. Vreemd. Erg vreemd. AHR 82%.
Totaal iets anders dan fietsen, hartslag is beter te regelen en gaat terug gemakkelijker omhoog. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik qua conditie niet mee kon, integendeel tot 2 maand terug waar ik na een stop van 2 weken totaal waardeloos was en geen enkele conditie meer had.
Het fietsen heeft me dus goed gedaan mbt onderhoud conditie.
Maar nu het lopen zelf: het is nu een paar uur geleden en men spieren zijn al wat stijver. Is wel normaal denk ik, moeten terug wennen.
Maar tijdens het lopen heb ik zo nu en dan toch de plaats gevoeld waar die stress fractuur zat. Ik heb nu 8 weken niet gelopen, ik wil niet toegeven dat het niet genezen is. Ik weet het zelfs niet eigenlijk, pijn heeft het nooit gedaan, ver van, maar toch weet je zo heel af en toe, een keer of 3, 4 dat daar net op dat plaatsje een probleem was.
Ik weet niet of het normaal is dat je iets terug voelt; zeker geen pijn absoluut niet maar een gevoel dat je kan aanwijzen; de toekomst moet het uitwijzen denk ik.
Dus, mixed feelings, mischien ben ik TE bang en is het normaal dat ik heel af en toe een heel klein beetje een gevoel had dat daar iets was. Of mischien is het niet genezen (kan ik niet geloven hoor) en dan fietsen we lekker door. Gisteren am nog 85K met het fietske gedaan, ging goed.
Morgen ga ik dus terug proberen te lopen, we zien hoe het zal vlotten, ik plan reeds een 9K op het programma op mijn normale traject, 1/4de verhard, de rest onverhard. En dan maar afwachten hoe dat zijn gangetje gaat, zien wat het zegt.  En woensdag terug fietsen met de amateur coureur. Leuven en omstreken onveilig maken.

15:48 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-06-08

mijne pere gezien

gisteren... Had met men vriend amateur coureureke afgesproken om samen een toerke te doen. De eerst 15/20 km reed ik hem de sokken van het lijf, hij kon het tempo moeilijk aan. Een diesel, komt traag op gang. Voor mij ging het super vlot moet ik zeggen.
Na 20km kwamen de bergskes, ik herinner me nog dat 1 van de zovelen de huipkens berg of zoiets was, en den andere het rot-rot, nen pattattenberg etc. Jezus. En natuurlijk mezelf kennende ging ik vollop elke berg op.
En wat bleek, onze amateur coureur kon niet volgen! Ik zat wel dik boven op elke berg, maar had het voordeel dat ik wat kon uitrusten tegen dat mijne maat boven was. Dat rot-rot ding zal ik niet rap vergeten, en diene berg ergens in een dorpke, god weet welk, ook niet. RR bergske is mischien een km of 2 lang, met als je denkt dat je boven komt, er nog een tepelke achterna. Ik ben plezanter dingen gewend van tepelkes moet ik zeggen.
En diene berg in dat dorpke, 3km aan een stuk stijf omhoog. In het begin, de eerste 2 km gaat da nog wel, maar op het einde is het de tanden op elkaar.
Tja, en dan ben ik nog eens een berg opgespurt tot heelmaal boven, bleek dat we halverwegen rechts moesten afslaan, en als je je convoijeur achterlaat dan weet ge dat niet he.
Na 70km zijn we zoals elke zichzelf respecterende toerist gestrand in een cafe, ah ja he! 2 pintjes gedronken en dan maar verder naar huis gepeddeld.
In da cafeke zij mijne maat dat hij gemakkelijk nog zo een toereke zou kunnen doen.  Ik zakte bijna door de grond, man, ik zat goed dik!
Ik veronderstel dat is het verschil tussen explosief rood spierweefsel en het tragere witte spierweefsel. Ik moest geen 20k meer doen, ofwel zonder bergskes voor mij.
Thuisgekomen direct men Suunto aangehaakt en gekeken wat het trainings effect was "Improving training" was het verdikt, nummer 3.
Ik had minstens gedacht in 5 "Overachieving training" te zitten, maar oh neen hoor, niet hard genoeg getraind volgens de software.
En als ik nuchter ben klopt dat wel hoor. De laatste 2 maand is men conditie enorm er op vooruitgegaan, men gemiddelde hartslag lag pakken lager dan men vriend amateur coureur en ook pakken lager dan pakweg 2 maand geleden toen ik begon te fietsen. Zoals reeds gezegd, ik krijg hem niet meer omhoog met te fietsen, zelfs niet door zo aftezien als gisteren (alhoewel ik piekte op 95% soms, maar voor korte tijden).
Ook de stram software erkent dit en laat dit ook merken.
Allee, ik zou er moeten blij mee zijn, het is duidelijk een aanduiding van verbetering, maar ook indien ik nog verder wil verbeteren ik veel meer moet doen (en das niet zo goed he).
Ik denk als ik komende week terug ga lopen het wel terug rapper de hoogte in zal gaan.  Door te lopen heb je meer controle over je hartslag, je moet niet zoveel stoppen aan kruispunten, of inhouden voor bochten etc... Er is veel meer continuiteit en veel meer kans op stabiele snelheden/hartslag.
En nu, 1 dag later weet ik wat beenspieren zijn: duidelijk voelbaar als ik de trappen op ga. Maar toch weeral content dat ik dit gedaan heb, een inspannende en uitputtende rit, ik kan het maar weeral gehad hebben. Fun fun fun (ik moet zo wat sm neigingen hebben vrees ik).

07:41 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-08

Calorien verbruiken

42 duizend Kcal,  47 uur training en meer dan 1000 Km fietsen op 6 weken resulteerd in 0 Kg vetverbranding. Astublieft se. Pas nagemeten. 0, nul, nada, niks, gene gram. Is da niet om half zot van te worden??? Ik zal die kerels die die wetten gemaakt hebben eens om nadere uitleg moeten vragen hieromtrent.
Ik dacht dat de wetten van energiebehoud acuut waren en niet chronish, maw, ge verstookt vandaag 1000 Kcal en ze zijn op, niet dat ge ze vandaag verstookt en ze komende week van je rekening worden afgetrokken.
Alee, met een week zou ik nog kunnen leven, maar we spreken hier ondertussen al van 6 weken.
Als dat met intrest te betalen is dan kan het mischien nog meevallen, en mischien moet ik wachten tot alle transacties ergens ingebracht zijn om tot voltrekking te komen, maar eerlijk gezegd, ik vrees ervoor.
En niet dat ik me ergens anders meer laat gaan dan vroeger, neen, dat is ook niet het geval. Die paar fleskes rode wijn per week zijn niet pas gestart voor 6 weken, maar eerder voor 6 jaar denk ik. Een gewoon pak frieten krijg ik niet meer binnen, tegenover 20 jaar terug, eerst nen bak bier leegdrinken en daarna nen grote friet met majonaise binnen en een half uur later gaan slapen. Moet ik nu niet meer proberen, of ik sta s'anderendaags als een wrak op en ben 2 kg bijgekomen die ik er niet meer afkrijg. Volgens mij doen ze tegenwoordig iets op de frieten dat ze er 20 jaar geleden niet opdeden...Obepaald

Ondertussen is het met de omschakeling van werk niks geworden. De 2 mogelijke zaken die we op oog hadden blijken niet haalbaar, panden met bouwovertredingen en om dat allemaal recht te zetten om nieuwe vergunning te kunnen krijgen moet je de helft in het ene, en 3 kwart van het andere afbreken. En wat blijft er dan nog over, dan kunnen we better van 0 starten ipv bestaande zaken op te kopen. Enfin, niks verloren, nu hebben we iets meer tijd om ons business plan uit te bouwen en te ondersteunen, maar we gaan toch wel degelijk een andere richting uit.

Gisteren nog een 60km gefietsts, vandaag 45, ik denk dat ik vlgd week klaar ben om met de fiets naar het werk te gaan, 120 km heen en terug. Op zich niet zo erg, maar als je mij een beetje kent, dan is dat gewoon alles of niks, dus het tempo moet erin bij mij en daar ik nog niet genoeg ervaring met fietsen heb om te weten hoe ver ik kan gaan moet ik toch een beetje overschot hebben vind ik. Mischien volgende week, we zien wel.

14:33 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-06-08

ik krijg hem niet meer omhoog..

..mijne hartslag. Ik "koersfiets" me kapot, maar krijg men hartslag niet meer in de rode zone. Ja, zo af en toe een brugske of een bergske op, dan stijgt em naar 85%, maar eerlijk gezegd, na 40 of 50 kilometers is het beste uit de benen uit.
Het is hem precies meer te doen om spiermassa bij het fietsen, spieren in de benen. Hart en andere toestanden hebben veel minder problemen dan bij het lopen.
Wel is het daarom goed voor vet te verbranden, hartslag blijft relatief laag, ook bij stevige en lange inspanningen. Gisteren heb ik bv een ritje van ongeveer 80K gedaan op een 3 uurtjes, AHR is ongeveer 78%. Ik dacht dat ik echt door het rood ging gedurende de ganse toer, maar hallo!!!, men suunto software catologeerd dit onder "Improving training", wat zoveel wil zeggen als "Tja manneken, als ge dit niet gedaan had, dan was je terug goed op weg om een vet varken te worden".
Nog 2 weken en ik ga terug beginnen lopen. Feitelijk zie ik er een beetje tegenop om eerlijk te zijn. Ik denk dat het dik gaat tegenvallen in het begin. Ben er een beetje bang van om eerlijk te zijn. Anderhalve maand gestopt nu, en ik kan me bijna al niet meer voorstellen hoe het was. Tja, ik heb een kort termijn geheugen, dat geef ik toe. Waarschijnlijk wel veel gigabytes, maar alleen voor bepaalde zaken. Visueel, weet ge. Ik moet het gezien hebben, of in het echt of op papier.. maakt niet uit. Anders komt het op het korte termijn geheugen terecht en is het rap overschreven. En om eerlijk te zijn, ik heb mezelf nog nooit zien lopen...Fronsen

08:24 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |