31-10-07

Let there be Rock!

s'Morgens om 5 uur, een volledige graad boven 0!!  Gelukkig heb ik onlangs men zomer- voor winterbanden verwisseld. hup hup, zetelverwarming op de hoogste stand en na een minuut of zo is het aangenaam rijden op de lege wegen naar kantoor.

En dan gebeurt het, klak boem, op classic.21 om half zes s'morgens, "Let there be rock" van AC-DC.  Ta-boem! Radio volle bak zodat ik bijna ga lopen van het lawaai (moet ik traks trouwens ook doen, gaan lopen.. was da nu "gaan" "lopen"??). ACDC swingt de boxen uit dat het niet meer mooi is!

Een bocht de autosnelweg op pak ik iets te snel, het is niet erg, ik zou er alleen mezelf kunnen mee pijn doen, maar het gevoel van de extra grip die die winterbanden me geven plus het opzwepende ritme van de muziek maakt me zo vroeg op den dag euforisch (is da wel zo?). Het duurt dan ook niet lang of ik heb niet gemerkt dat ik men persoonlijke ingestelde snelheidslimiet heb overschreden op de snelweg.. 135km/h.. effe dimmen nu...alloewel dat dat niet simpel is met "Whole lot a Rosi!" uit de boxen.

T'is straf, vroeger, toen ik jong was (man man, hoort me toch af seg), toen moest ik niet weten van hard-rock muziek, gaf me toen maar Elvis en Roj Orgelson! Cool En nu, 25 jaar of zo later kan het niet op, ACDC, Led-Zeppelin, ZZ-Top etc.  Hoe dat een mens kan veranderen op die tijd! Alhoewel, vroeger viel ik op oudere vrouwen, en als ik nu kijk waar ik daar mee beland ben, wel, men vrouw is een deel jonger dan ikzelf, maar in men jonge tijd zou ze nu een oudere vrouw geweest zijn, dus toch iets dat constant is gebleven!

En voor de goede orde ga ik er maar bij vertellen dat Halloween voor mij dus niet bestaat, ik probeer dat nog een paar jaar te negeren. Geen geimporteerd commercieel gedoe aan men deur, we hebben al dingen genoeg hier met die Sinterklaas, kerstman etc en het leven is al duur genoeg de dag van vandaag. Ons snotterke van 2 en een sik weet al wattem moet hebben van de goede sint, dus ze weten wel snel waar de klepel hangt, laat staan dat ik daar dan nog wat hallowenen, suikerfeesten of andere geimporteerde leukigheden ga aan toevoegen. Ieder zijne bak zeggen ze bij ons, dat is niet te veel!

En ik zou nog iets willen vertellen over het moment dat je bewust in slaap valt, weten dat je na 1 seconde slaapt, en in de bewuste fase niet weten wat er dan gebeurd of waar je naar toe zult gaan... ik maak dat soms mee zoals laatste nacht. Beangstigend is dat... vooral als ik de laatste second dan toch maar beslis om af te haken om in slaap te vallen omdat ik niet weet waar ik zal eindigen. Of ik lees teveel fantasie boeken, kan ook.

Strakskes de finse piste op voor een vlotte duurloop. T'zal men vet weeral deugd doen dat het kan inboeten!

06:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.