31-10-07

Vlotte duurloop

Vandaag op het programma, een vlotte duurloop van 5 km, met in en uitlopen, totaal 10km.

Resultaat: 5 km a 5.35 m/km (target 5.45) bij een AHR van 84%. Redelijk kort op doel zou ik zeggen.

Gelopen op de finse piste wat een extra moeilijkheids graad is. Wat me een beetje tegenviel is het feit dat ik na 1 km inlopen en 5 km tempo (ahum, tempo noemt men dat) een hartslag had van ongeveer 85%, maar dat ik nadien bij het minderen van het tempo niet echt een terugval zag in men hartslag. Dit heb ik nog al gemerkt tijdens LSD lopen van bv 25 a 30 km, eens men hartslag hogerop raakt zakt het heel moeilijk tot bijna niet. Ik vraag me af hoe dat in een wedstrijd zal aflopen, daar ik waarschijnlijk op het einde het tempo drastisch zal moeten verminderen om de AHR in toom te houden.

Whatever, mischien was het gewoon te wijten aan dat mooi kontje dat de laatste 2 ronden voor mij liep, daar gaat een man zijn hartslag ook al van omhoog. Gewicht dezer dagen 87,5. T'valt me zwaar...Maar ja, vandaag hebben we toch +800 calorieen gewoon om zeep geholpen hehehe Eten in mond

Volgende training een duurloop van 6 km dacht ik, maar das maar niks he, ik zal der maar 9 van maken in de beeltjes. Alhoewel, vrijdag moet ik op de klein mannen passen, dan ben ik op het einde van de dag waarschijnlijk groggie, dus mischien toch maar 6 km op de finse piste in de valavond.

En ik denk dat ik binnenkort eens voor nieuwe schoenen moet gaan, heb 1000km+ op men sauconies. Kerstin Vanstaen heeft me verteld dat ik nu met men zolen met neutrale lopers kan lopen, dus dat geeft meer mogelijkheden. Eerst nog maar eens terug gaan naar haar voor de controle binnen 2 weken, en daarna nog maar eens goed nadenken en de winkel in duiken. Of zijn er solden op komst? Mischien nog wat wachten dan?  IVM die zolen, de eerste km was het weer afzien, nadien ging het beter en de laatste 2 km voelde ik ze weer goed zitten, vooral de linker. Duurloop van't weekend kansen zijn nu 60% ok. Toch al iets beter dan verleden keer!

21:41 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zolen, training |  Facebook |

Commentaren

welkom Welkom in blogland en veel succes met je marathonplannen. Dat van die hartslag, dat had ik vroeger ook. Probeer eens van voor het lopen eerst enkele minuten gewoon te wandelen, dan gaat hij minder snel naar omhoog als je begint te lopen. Of iets trager starten, dat helpt ook! Verder komt een lage hartslag vanzelf naarmate de marathontraining vordert, je zal zien! Veel succes, ik kom zeker af en toe piepen.

Gepost door: Julie | 01-11-07

hoi! hé een nieuwe loopblog! Super! welkom in bloggerscountry! Die marathon van Athene staat ook op m'n todo-lijstje....lijkt me enorm de moeite. Die hartslag die niet zakt na tempo: heb dat ook, bij mij helpt enkel wandelen om de hartslag serieus weer te laten dalen. Nog veel succes met je verdere trainingen!

Gepost door: Ruthje | 02-11-07

Juist je blog ontdekt ... Aha nog een marathon bezetene , welkom thuis zou ik zeggen ,en veel succes met de voorbereidingen !!

Gepost door: Katrien | 02-11-07

De commentaren zijn gesloten.