31-10-07

Vlotte duurloop

Vandaag op het programma, een vlotte duurloop van 5 km, met in en uitlopen, totaal 10km.

Resultaat: 5 km a 5.35 m/km (target 5.45) bij een AHR van 84%. Redelijk kort op doel zou ik zeggen.

Gelopen op de finse piste wat een extra moeilijkheids graad is. Wat me een beetje tegenviel is het feit dat ik na 1 km inlopen en 5 km tempo (ahum, tempo noemt men dat) een hartslag had van ongeveer 85%, maar dat ik nadien bij het minderen van het tempo niet echt een terugval zag in men hartslag. Dit heb ik nog al gemerkt tijdens LSD lopen van bv 25 a 30 km, eens men hartslag hogerop raakt zakt het heel moeilijk tot bijna niet. Ik vraag me af hoe dat in een wedstrijd zal aflopen, daar ik waarschijnlijk op het einde het tempo drastisch zal moeten verminderen om de AHR in toom te houden.

Whatever, mischien was het gewoon te wijten aan dat mooi kontje dat de laatste 2 ronden voor mij liep, daar gaat een man zijn hartslag ook al van omhoog. Gewicht dezer dagen 87,5. T'valt me zwaar...Maar ja, vandaag hebben we toch +800 calorieen gewoon om zeep geholpen hehehe Eten in mond

Volgende training een duurloop van 6 km dacht ik, maar das maar niks he, ik zal der maar 9 van maken in de beeltjes. Alhoewel, vrijdag moet ik op de klein mannen passen, dan ben ik op het einde van de dag waarschijnlijk groggie, dus mischien toch maar 6 km op de finse piste in de valavond.

En ik denk dat ik binnenkort eens voor nieuwe schoenen moet gaan, heb 1000km+ op men sauconies. Kerstin Vanstaen heeft me verteld dat ik nu met men zolen met neutrale lopers kan lopen, dus dat geeft meer mogelijkheden. Eerst nog maar eens terug gaan naar haar voor de controle binnen 2 weken, en daarna nog maar eens goed nadenken en de winkel in duiken. Of zijn er solden op komst? Mischien nog wat wachten dan?  IVM die zolen, de eerste km was het weer afzien, nadien ging het beter en de laatste 2 km voelde ik ze weer goed zitten, vooral de linker. Duurloop van't weekend kansen zijn nu 60% ok. Toch al iets beter dan verleden keer!

21:41 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zolen, training |  Facebook |

Let there be Rock!

s'Morgens om 5 uur, een volledige graad boven 0!!  Gelukkig heb ik onlangs men zomer- voor winterbanden verwisseld. hup hup, zetelverwarming op de hoogste stand en na een minuut of zo is het aangenaam rijden op de lege wegen naar kantoor.

En dan gebeurt het, klak boem, op classic.21 om half zes s'morgens, "Let there be rock" van AC-DC.  Ta-boem! Radio volle bak zodat ik bijna ga lopen van het lawaai (moet ik traks trouwens ook doen, gaan lopen.. was da nu "gaan" "lopen"??). ACDC swingt de boxen uit dat het niet meer mooi is!

Een bocht de autosnelweg op pak ik iets te snel, het is niet erg, ik zou er alleen mezelf kunnen mee pijn doen, maar het gevoel van de extra grip die die winterbanden me geven plus het opzwepende ritme van de muziek maakt me zo vroeg op den dag euforisch (is da wel zo?). Het duurt dan ook niet lang of ik heb niet gemerkt dat ik men persoonlijke ingestelde snelheidslimiet heb overschreden op de snelweg.. 135km/h.. effe dimmen nu...alloewel dat dat niet simpel is met "Whole lot a Rosi!" uit de boxen.

T'is straf, vroeger, toen ik jong was (man man, hoort me toch af seg), toen moest ik niet weten van hard-rock muziek, gaf me toen maar Elvis en Roj Orgelson! Cool En nu, 25 jaar of zo later kan het niet op, ACDC, Led-Zeppelin, ZZ-Top etc.  Hoe dat een mens kan veranderen op die tijd! Alhoewel, vroeger viel ik op oudere vrouwen, en als ik nu kijk waar ik daar mee beland ben, wel, men vrouw is een deel jonger dan ikzelf, maar in men jonge tijd zou ze nu een oudere vrouw geweest zijn, dus toch iets dat constant is gebleven!

En voor de goede orde ga ik er maar bij vertellen dat Halloween voor mij dus niet bestaat, ik probeer dat nog een paar jaar te negeren. Geen geimporteerd commercieel gedoe aan men deur, we hebben al dingen genoeg hier met die Sinterklaas, kerstman etc en het leven is al duur genoeg de dag van vandaag. Ons snotterke van 2 en een sik weet al wattem moet hebben van de goede sint, dus ze weten wel snel waar de klepel hangt, laat staan dat ik daar dan nog wat hallowenen, suikerfeesten of andere geimporteerde leukigheden ga aan toevoegen. Ieder zijne bak zeggen ze bij ons, dat is niet te veel!

En ik zou nog iets willen vertellen over het moment dat je bewust in slaap valt, weten dat je na 1 seconde slaapt, en in de bewuste fase niet weten wat er dan gebeurd of waar je naar toe zult gaan... ik maak dat soms mee zoals laatste nacht. Beangstigend is dat... vooral als ik de laatste second dan toch maar beslis om af te haken om in slaap te vallen omdat ik niet weet waar ik zal eindigen. Of ik lees teveel fantasie boeken, kan ook.

Strakskes de finse piste op voor een vlotte duurloop. T'zal men vet weeral deugd doen dat het kan inboeten!

06:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-07

tis nie waar he!

Net een veranda laten plaatsen.. kom daarnet thuis en zie dat alles vol water staat! Geweldig! t'Zal nog van die regen van gisteren geweest zijn, en ik heb het niet eerder gezien. Hmm. great.

Enfin, ik kan der nog altijd een vijverke van maken en eenden in kweken, lijkt me ook wel wat. Spijtig genoeg is het vlak onder onze slaapkamer en gaan we er dan mischien meer last dan plezier van hebben, of kwaken eenden niet als het donker is? Als iemand dat weet, het zou interessant zijn. Maar daarentegen, wat maakt het ook uit, onze 2 klein snotterkes maken ons 1 voor 1 toch elk uur van de nacht wakker "omdat em verdriet heeft" (2 jaar en een sik oud), of omdat de tutter gevallen is (1 jaar oud). Zo, wat maakt een kwakende eend meer of minder uit?

Maar ik zal toch eerst maar eens naar die veranda bouwers bellen om te komen zien, gelukkig heb ik nog niet alles betaald dus ze zullen wel rap afkomen zekers?

16:05 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-07

De kop eraf

Nog maar net begonnen met de bloggen en de eerste training is achter de rug. Het zag er niet echt goed uit met al die regen, maar ik ben er toch in geslaagd om tussen de druppels door te lopen zonder nat te worden.

Doel was een DL van 60 m, aan 6:20. Resultaat is geworden een DL van 55m, 6:04 AHR 77%. Vrij dicht bij de betrachting zou ik zeggen, tenzij iets te kort en te snel gelopen. Enfin, die paar meter zal de zaak nu ook weer niet maken denk ik.

Om even terug te komen op die schoen zool toestanden, de eerste 2 km zat er precies een ei vlak voor de hiel van men linkervoet (duivenei), maar het begon toch wat zachter te worden de volgende km, tot ongeveer weer een 2 km voor het einde. Waarschijnlijk geen toeval dat begin en eind km's verhard zijn, de rest onverhard. Soit, het was te doen zou ik zeggen, maar ik vraag me wel af of ik in het weekend een LSD van 22 km ermee kan lopen. Men best guess momenteel is eerder in de buurt van neen dan van ja.Fronsen

En dan de chronische lies onsteking, wat moet ik daar van denken. Wel wel, ik zou zeggen het is aan het beteren, alhoewel ik na het lopen wel voel waar men lies ergens zit. Met dit verschil dat vroeger, in het pre-zool tijdperk, de pijn echt binnenkant been zat, en met een wijdbeense strech kon ik het perfect localiseren. Bekijk ik het nu, in het zolen tijdperk, dan zit de gevoeligheid eerder op de voorkant (bovenkant) van men linkerbeen, en niet zozeer aan de binnekant. Ik neem dat op als een vooruitgang omwille van 2 redenen: eerste reden is dat de oorspronkelijke pijn er volgens mij niet of minder is, tweede reden is dat ik ongeveer hetzelfde voel op men rechterbeen. Het is net alsof het spieren zijn die ik nooit heb gebruikt en nu door middel van die zolen harder ga trainen en ze sneller vermoeid raken dan de ander beenspieren. Ik geloof dat verhaal maar, voel ik me goed bij.

Maar zoals gewoonlijk voelen we ons weer goed na een trainingske, zelfs de onstoken ruggegraat voelt redelijk aan zonder al te veel te zeuren, en ik ben zelfs men ibuprofenneke vergeten deze middag.

Volgende training is een vlotte duurloop 5 km, totaal afstand 10km. Ik denk dat ik hiervoor maar weer naar die hatelijke finse piste trek nu het al zo snel donker is. En met die iets hogere snelheden wil ik de impact toch limiteren, dus die ondergrond is daar uitermate geschikt voor. Maar het loopt toch zo moeilijk he...

15:18 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training, zolen |  Facebook |

mijn gegevens

Iets over mij: man, getrouwd en 2 kleine kinderen, 42 jaarkes jong, 88kg, zittend beroep en loop (terug) 2 jaar, met de nodige problemen vandien.  Max harslag 204, in rust 35.

Blessures, onstekingen, vraag maar, ik ken er ondertussen alles van! Ik ben zelfs een tijdje van plan geweest om de Ibuprofen fabriek op te kopen, was volgens mij de goedkoopste oplossing! Lachend

Enfin, na een ophelderend bezoek aan het CEBES zou ik van al die ellende nu moeten afraken en dat door middel van fatsoenlijke schoenzolen. Ik heb nu reeds 3 weken van die speciale zolen, en moet zeggen dat, klaarblijkelijk en premature wel te verstaan, ik volgens mij van een aantal langdurende kwalen begin af te raken. Maar het probleem daarbij is dan wel dat die zolen me zelf zo een pijn doen dat ik nog niet goed weet wat nu de kwaal of het medicijn is.  Enfin, ik geloof in de boosheid en blijf met die zolen lopen, al moet ik kruipen! En om eerlijk te zijn, ik geloof erin dat elke dag het een beetje beter gaat met die zolen en dat tegen de LPM daar is ik niet meer voel dat ik ze draag! En daarbij durf ik hopen dat ik ondertussen nog wat gewicht kwijt raak zodat me dat ook helpt de impact te minimaliseren!

Ziezo, dat zijn in een notedop mijn huidige toestand en ambities! Veel van dit zal waarschijnlijk regelmatig terug komen, met meer details en vooruitgang hoogstwaarschijnlijk. We zien wel, niets moet, alles kan, behalve opgeven!

11:57 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De doelstelling

Even nadenken, de doelstelling: de marathon lopen in Athene onder de 4 uur. Maar....we gaan niet al die moeite doen, ginder aankomen en beginnen te lopen, om dan tot de conclusie te komen dat het niet gaat lukken... daarom moeten we eerst een beetje oefenen.

En pracktisch en ongelovig ingesteld dat ik ben, moet ik eerst het bewijs in handen hebben dat het me wel zal lukken!

Daarom eerst wat probeersels, een paar losse flodders marathons in de thuis-regio om te zien of dit manneke wel bekwaam is om ginder iets gaan uit te voeren dat het vermelden waard is!

Hoe begin ik eraan: eerst 2 jaar lopen (zo ver ben ik al) en dan een paar schemas bekijken, wikken en wegen, en er dan maar voor gaan zeker? Perfecte voorbereiding kan toch nooit denk ik, alhoewel het boekje dat ik hier voor mij liggen heb het tegendeel tracht te bewijzen.

Paar ernstige problemen, althans volgens mij: men gewicht (88 kg) en men ortophedische toestand met name meer men linkervoet dan men rechter die me zorgen baart (kom ik nog wel op terug).

Korte termijn doelstelling: LPM uitlopen in Januarie (ben nog niet ingeschreven, geloof er nog niet echt in), en daarna de Antwerp marathon in april, en als dat allemaal goed gelukt is: op naar Athene op't eind van'jaar!

 

11:38 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |