05-11-07

LSD 22

Vandaag men LSD van 22km gelopen die ik feitelijk gisteren moest doen. Rond de middag gestart en ik moet zeggen, alles verliep opperbest. Zelfs men zooltjes protesteerden helemaal niet vandaag, geen duivenei gevoeld, behalve toen ik iets sneller begon te gaan, en dan was het maar van een klein duifke deze keer. Gewicht dezer dagen, 86,8 toch al iets aan de beterhand! Elke kg meer telt voor wat was het nu weer, 3 minuten surplus op de marathon? 80 zou ideaal zijn voor mij denk ik, dat is dan ongeveer 20 minuten sneller, dan moet denkelijk de 4 uur in zicht komen.

Op onderstaande kan je zien dat men hartslag van 145 oploopt naar 160, waarbij dat mijn snelheid constant blijft (grafiek niet bijgevoegd). En dit baart me toch wel zorgen. Laten we dit doortrekken tot de 42 km, dan zou ik ongeveer rond de 175 a 180 uitkomen, 85 a 87% Maximum HR voor mij. Nu weet ik wel veel, maar ik weet niet hoe snel men normaal gezien een marathon loopt in termen van %AHR. Ik meen ergens gelezen te hebben 85 a 87%, maar dat lijkt me toch hoog te zijn om dit 42 Km plus vol te houden! Ik heb wel een boekje dat noemt "Perfecte marathon training", maar daar houd het zich dan ook aan, het verteld niet hoe je de afstand zelf loop de D-day. Ik had het kunnen weten he. Maar voor de rest niks dan lof over dat boeke hoor, zit goed in elkaar.

In het parkoer van vandaag zit op de 4 en 18 km een heuveltje, daarom die AHR stijging, en die daling op 8km, wel, vermoedelijk heeft de 8 voudige sauna sessie van gisteren me niet genoeg uitgedroogd want het water stond op dat punt bijna tot aan men ogen en een sanitaire pauze drong zich aldus op, want ik heb liever dat het er vanonder uitloopt dan vanboven. Gelukkig dat er in een bos veel bomen staan zodat dat varkentje ook snel gepoetst was.

Training vanaf deze week zal plannen worden en nogal veel doordat ik deze LSD een dag heb laten opschuiven. Vanaf deze week gaat vrouwlief ook 2 dagen per week iets aan haar figuur doen (ik snap niet wat daar nog kan aan verbeteren, maar ja, ik moedig ze desalnietemin voorzichtig en diplomatisch aan) en is het dus moeilijker om men training te plannen daar hier ook nog 2 kleine pattatjes rondlopen die veel aandacht nodig hebben, ook s'nachts. Nog wat vroeger beginnen te werken voor mij dus denk ik, en vroeger stoppen zodat ik men km'kes nog kan kloppen.

Ook nog iets opmerkelijks dat me opgevallen is. In het pre-zolen tijdperk kon ik bijna nooit 2 dagen na mekaar lopen. Nu heb ik niet veel recup nodig, ik kan gewoon de dag nadien de schoenen aantrekken en de hort op. Ik hoop dat het zo blijft! En nogmaals en vandaag grondiger ondervonden nu dat er in tegenstelling met vroeger, vermoeidheid optreed in men benen. Maar dan alleen aan de voorkant, bovenkant bij de aanhechting aan de romp, zoals als eens uitgelegd. Volgens mij een side-effect van de gecorigeerde gang door de zolen.

Vandaag heb ik opnieuw geen runners-high tegen gekomen. Ik denk dat ze allemaal op hun werk waren.

untitled

15:35 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zolen, training |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.