08-11-07

Rabit meet Hors

Welk type loper ben ik nu. Wel, vroeger was ik het dorstige type, in de volksmond eerder "cafe" loper genoemd. Maar aangezien in ons dorp de cafe's van 5 gereduceerd zijn naar 1 heb ik dat opgegeven. Ik moest te ver gaan om bij die ene cafe te komen.
Dan heb ik een decade naar de fitness zaal gelopen. Gevolg was dat die (kleine) bierbuik omhoog begon te schuiven en van vet veranderde in spieren. Ander gevolg was dat men gewicht niet afnam, maar eerder toenam.
Tussen deze 2 perioden heb ik nog een beetje gelopen in het leger, maar dat ging me veel te snel allemaal, ik dacht dat een bataljonscross iets van een 6 km was, en we moesten dat proberen op 25 minuten te doen. Ik kwam bijna altijd bij een van de laatste aan, puffend en hijgend, en ik haatte die rotbergskes waar we steeds moesten tegen oplopen.
Dan kwam het baksteen verhaal, alles zelf gedaan en geen tijd gehad voor enige sport. Gevolg was dat die opgeschoven bierbuik zijn weg naar beneden terug had gevonden, alhoewel er nu geen bier meer inzat. Toegeven, mischien wat rode wijn.
En dan ben ik dus ongeveer 2 jaar geleden terug begonnen met lopen. Eerst 2 km, dan meer en meer. Maar ik wist al snel dat ik geen snel type was (hmm, contradictorisch gegeven hier). En, daar ik van nature uit altijd de drang heb om mijzelf aan mezelf te bewijzen; en ik wist al vrij vlot dat wedstrijden winnen of laat ons zeggen, bij de eerste helft eindigen niet aan mij besteed zou zijn; heb ik het besluit genomen om toch iets moeilijks te doen zonder mijn beperkingen aan te spreken.
De marathon dus. Niet de halve, dat is maar het halve werk, maar de hele. Bij mezelf denk ik dan weer zoiets van, tssss, t'is toch ook maar een marathonneke he, der zijn mensen die honderden km lopen zonder te verpinken, dus wat stelt dat nu voor die 42k!
Toeternietoe, voor mij is dat het begin, en ik moet eerlijk zijn, als ik die medailes van Julie daar zo op een rijtje zie staan, men hoed af zanne, dan word ik bijna stiekem jaloers op al die bewijzen van grootse daden (niet "bijna" om eerlijk te zijn, ik ben gewoon jaloers)!
Mijn snelheiden: ik zou het niet weten, ik heb nog nooit een wedstrijd gelopen, tenzij de abdijen tocht van 15K die ik deed op 1h19 en dat na ongeveer 10 maand gelopen te hebben. Aangezien er een km of 5 zeer slecht was (modder, slijk), denk ik dat ik dat wel sneller had kunnen finishen, ergens op de 1h12 of zo. Volgend jaar mischien.
Voor de rest weet ik het niet, tenzij men absolute top snelheid die ik ooit eens op mijn T6 heb geregistreerd (met gecalibreerde footpod) van 23.5 km/h. Stelt niks voor, naast mij liep een klein konijntje, kon niet ouder geweest zijn dan een paar maand, met de voorste pootjes in zijn neus, en het stak me gezwind voorbij. Hierse, geklopt door een baby met de vingers in de neus terwijl ik dacht dat ik supersonische snelheden aan het bereiken was. Dus dat doe ik ook niet meer, ik werd er veel te moe van en voelde me belachelijk tot en met.
Toch heb ik een paar weken geleden nog eens koers gelopen tegen een paard met ruiterin (een vrouwelijke ruiter wel te verstaan). Op verhard was ik de baas, daar kreeg dat beest niet de sporen omwille van slipgevaar. Op onverhard kon ik hem ook nog wel de baas in galop? Maar eens dat beest me daar zag moeite doen begon die zijn hormonen ook op te spelen en moest dat zich persee aan mij challengen en begon het in draft (heeft dat niks met bier te maken?) over te gaan (of is het nu net andersom). En tja, toen was he choco he. Ik zal maar niet vertellen wie dat nu gewonnen heeft, ik denk dat het wel duidelijk is.
Dus, ik loop geen wedstrijden (al da gedoe met sporttassen, vrouw- en kinderen, wachten, vuile benen, koude douches, weinig tijd etc) tenzij iets in de buurt, maar ik wil toch marathons lopen in de toekomst. Raar ventje he, ik snap me zelf niet soms.
Maar niet erg, mijn vrouw wil nog altijd bij mij blijven (snap ik dus soms ook niet), men 2 snotterkes denken nog altijd dat ik de beste en liefste papa ben (nog van profiteren nu, ik weet dat zoiets niet blijft duren), en ik mag nog altijd blijven werken van mijne baas! Moet er meer zijn? Nog een marathonneke zo af en toe he, en dan hebben we gedaan wat we moesten doen op dit bolleke.

07:59 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

marathon welke marathon ben je dan van plan te lopen ? Athene is toch al voorbij of loop je de louis persoons marathon ? Je hebt toch een redelijk niveau (gehad ) als je 15km zou kunnen lopen in 1h12 .

Gepost door: roadrunnerke | 08-11-07

komt wel Niets om jaloers op te zijn (of toch wel), maar binnenkort heb je zelf ook een hele reeks medailles op je blog staan, als je 't al kan winnen van een paard! Dat is mij nog niet gelukt hoor!

Gepost door: Julie | 08-11-07

mooi verhaal :-) en van een paard winnen dan zit je toekomst goed dus geen geklaag je ben super bezig ... die marathon komt eraan !!

Gepost door: katrien | 09-11-07

bedankt voor het stemmen

Gepost door: roadrunnerke | 09-11-07

De commentaren zijn gesloten.