28-11-07

a day is a day is a day

Vandaag een duurloop gedaan op de finse piste van 11K a 5:56. AHR 80%. Redelijk volgens schema. Target was 6:20 AHR tussen 70-80%.
Niet al te veel problemen gehad met de schoenen en ja, toch ook de zolen gebruikt zonder al te veel problemen.  De smurf-teen is nog gevoelig, maar toch niet meer getriggerd dan gisteren. Tja, de ene dag is de andere niet.
Deze week nog op programma: vrijdag een 4K jogging, op het gemakske 30', ik weet niet of ik zo traag kan lopen, maar ik moet die dag nog even op en neer naar Luxemburg, dus de vermoeidheid zal wel ergens toeslaan rond 17h, en dan is die 8 km/h mischien wel haalbaar Tong uitstekend
En dan in het weekend een 17K waarin een 10K test die op 50' target zou moeten eindigen. Het zal weer van de vorm van de dag afhangen denk ik, en dat kan nogal heel wat schelen bij mij, zo van dag tot dag.
Maar ik ben toch wat getroost, daarstraks op de finse piste kwam ik nog een vroegere kennis tegen, zelfde leeftijd als ik, maar hij loopt kortere afstanden maar iets sneller dan mijzelf. En ook hij kent van die rottige dagen dat er gewoon niets gaat, dat elke meter een marteling is, en dat terwijl het andere dagen toch wel vlotjes gaat.  Deed me deugd te horen dat ik toch niet zo abnormaal ben dan ik dacht LOL.

20:17 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

fietsen op de heide, ver van iedereen

Ik voelde het gisteren al goed, maar negeerde de pijn in mijn linker dikke teen gewricht. Vandaag ziet het mooi blauw. Vraag me af wat ik nu weer heb fout gedaan. Ik vermoed dat het te maken heeft met die desastreuze poging tot 27K van't weekend, want nadien voelde ik die pijn in men teen gewricht.
Gisteren 9K zonder zolen heeft dus de zaak niet echt bevorderd.
Heeft het te maken met die nieuwe asics empire? Toch wel straf, daar ik er toch al een paar maal mee gelopen heb zonder problemen, alhoewel nooit zover als zondag.
Foert seg, vandaag duurloop 10K, ik zal men huricanes maar aantrekken, zonder speciale zolen. We zien wel wat het word.  Sorry mensen, ik heb er een beetje de pest in vandaag, al die blessures: linkervoet pees ontsteking, onderste rugwervels ontstoken, patella pees die nog maar net genezen is en nu voor de lol een Smurf teen (medische term voor blauwe teen); en da wilt hier een marathon lopen???? komaan seg, ik zal maar rap men schoenen aan de kant gooien, een koersfiets kopen en daarna wat in het midden van de weg rijden om de auto's te pesten!

06:35 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zolen, schoenen |  Facebook |

27-11-07

En de boer, hij ploegde verder...

Vandaag DL 60', a 6:20 op programma, resultaat 9K a 76% AHR, 6:13. On target. Heb gelopen zonder de speciale zolen om men dikke teen pees rust te geven, de Traumeel doet precies al zijn werk.
Voor alle zekerheid ben ik maar terug begonnen met ibuprofen te slikken, die rug ellende moet toch eens stoppen, en ja, met zo een pijnstillertje (bijwerking voor mij daar ik mik op de antie-inflamatoire eigenschappen) loopt het toch iets gemakkelijker.
Ondertussen zijn we al week 5 in de training, dat wil zeggen na deze nog 5 weken en dan komt de marathon eraan. Heb me al ingeschreven, maar nog niet betaald. Tja, dat wacht op de voor mij volgende psychologische drempel die ik moet overschrijden voor mezelf. Ik vermoed dat die drempel de 30K is eind week 6, als dat lukt zal de LPM ook wel lukken. Maar met al die voet/lies ellende ben ik daar nog niet 100% zeker van. We zien wel, en de boer, hij ploegde verder.....

14:08 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zolen, training |  Facebook |

26-11-07

Werk hebben?

Wil je werken voor een baas die weet wat lopers meemaken? Die je tijd geeft om flexible om te gaan met je doelstellingen? Wel, dan is hier het antwoord voor je, indien je een klein beetje bekend bent in de telco/IT omgeving.
Onnodig te vermelden dat je via mij gekomen bent, helpen doet het je toch niet Obepaald

14:51 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-11-07

T'is mooi als ie gaat!

Ik hoor het hem nog zeggen, die gekke nederlander met zijn Ford Escort Cosworth BDA. Hij had een van de eerste getunde BDA ford motors naar mijn weten in nederland, een ongelooflijk pracht van een race motor, op zijn gemakje tegen 12000 toeren per minuut, en voor een 2000CC kon je daar al rap 4 a 500 PK uitpersen, en al dat al hoeveel jaar geleden, meer dan 20?
Hij reed ralley Cross, en er was geen kruid tegen gewassen, op voorwaarde natuurlijk dat die fijn getunde motor het goed deed, wat niet altijd het geval was. En als hij dan zo al glunderend de paddock overkwam geslenterd dan zij die nederlander met een glimlach: "T'is mooi!, als ie gaat!", tja..

Maar vandaag was ie dus niet mooi als ie ging, neen. Op program 27K a 6:20 ahr lager dan 75%. Mensen, een regelrechte ramp was het! Al na 14K zag ik het gebeuren, het ging me totaal niet af. Men linkervoet kreeg last van dat bolleke op die pees, ik ga dus een tijdje zonder zolen lopen tot dat dat genezen is. Ik kreeg men benen amper vooruit, en had weer enorm last van men onstoken onderrug, het was persen, beulen en wroeten, het ging me totaal niet. Daar ik rondjes loop kan ik niet echt een paar km er af pitsen, maar het minimum dat ik kon gaan was 24k25. Dat was het dus, en ja, ik geef het toe, met "gaan, wandel" pauzes ertussen, ik kon niet blijven lopen. Het was dus "Niet mooi als ie gaat", neen, het was gewoon klote. amen.
Als ik zo aan een wedstrijd moet starten, dan weet ik al na 5K dat het niks zal worden. Straf straf, bij mij zijn die slechte dagen soms toch erg slecht moet ik zeggen, en die gewone dagen die vallen dan niet echt op.
Maar ik zal maar oppassen, mischien heb ik nog geen slechte dag gehad!!! en zijn al men gewone dagen mischien men top dagen, en zijn men slechte dagen mischien men gewone dagen!! oei oei..  wat staat me nog te wachten!!!

Vandaag dus 24k25, 6:40 AHR 77%, wandelpauzes inclusief. En ik voel nu na 4 uur nog een half wrak, vraag me af hoe zoiets komt, nog niet veel meegemaakt. Maar zapa! 2273 calorietjes verprutst! JOEPIE!

18:17 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training, zolen |  Facebook |

23-11-07

borstvergroting zonder risico

Ik zit er al lang aan te denken om een bijberoep te nemen, en wil zo eens checken wat de mensen ervan denken.
T'is namelijk zo, lopen is in tegenwoordig, en er lopen zelfs meer vrouwen dan mannen. Een (perceived) nadeel bij de vrouwen (pas op, mij hoor je niet zeggen dat dit een nadeel is, maar dat vinden velen van zichzelf wel!) is dat je door dat sporten kleinere borsten krijgt.
Daarentegen zijn klasieke operatieve borstvergrotingen duur en niet zonder risico. Andere alternatieven zoals cremes en andere behandelingen zorgen niet altijd voor het gewenste resultaat en kosten ook pakken geld.
Wel, dit is het gat in de markt voor mij, want ik heb al zo ongeveer 30 jaar ervaring met borstvergrotingen voor vrouwen, zonder ook maar enig risico. Het enige risico dat er eventueel gelopen wordt ligt dan ook nog volledig bij mezelf. Bewijzen dat het systeem werkt: simpel, ik heb het 2 maal geprobeerd bij mijn vrouw en ze was tevreden! Toegeven, bij mijn allereerste pogingen, toen ik ongeveer 13 jaar was, heb ik wel een paar maal stevige hoofdpijn opgelopen, maar daar ik de zaken nu beter kan inschatten is dat gevaar ook grotendeels verdwenen voor mij.
Wat is nu men aanbieding? Wel, een 10 beurten kaart gaat ongeveer 200 euro kosten, dit moet voldoende zijn om elk gewenst resultaat te boeken.
Eerste proef-beurt is gratis, en indien het resultaat niet naar je zin is, gewoon zonder commentaar al je geld terug, zwart op wit, ook al is de beurten kaart volledig opgebruikt.
Nadelen: ja. Ik heb nog geen praktijk, dus alle behandelingen moeten bij jou thuis worden uitgevoerd, tijdens mijn werkuren.
Wat is het systeem: uniek in Belgie en omliggende landen: borstvergroting door handoplegging en massage! Je kan me ten alle tijden contacteren voor een eerste gratis proef-afspraak!|
ps. daar ik absoluut eerlijk wil zijn wil ik wel verwittigen voor potentiele bijwerkingen. Tijdens de 2 sessies bij mijn vrouw is ze telkens na ongeveer 9 a 10 maanden bevallen. Daar ik niet genoeg samples heb om te bevestigen dat dit te wijten is aan de behandeling, kan ik ook niet zeggen dat het er los van staat. Nog voor de volledigheid erbij vermelden dat die hoofdpijn op men 13 jaar rechtevenredig was met de pijn in de hand van een juffrouw die haar borsten blijkbaar al naar haar zin waren.

Voor de lopers onder ons: Vandaag op programma: 9k a 6:20 ahr 75%. Resultaat: 10K, 5:53 ahr 77%. Goed genoeg voor mij. Dit weekend LSD 27K op programma. Ben eens benieuwd.

14:24 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-11-07

bitje moe vandaag

Gisteren een duurloop van 70' a 6:20 op programma. Resultaat 11K op finse piste, 6:13 AHR 76%.  On target zou ik zeggen.
Vandaag echter weinig inspiratie, doodop en weeral wat ziekskes, onstoken gehemelte etc, erfenis van die kinderen.
Morgen beter nieuws, beloofd!

18:20 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

19-11-07

Thuis op de boerderij

Vandaag (eingenlijk morgen), 9k op programma a 6:20, resultaat 8k35 a 6:00 AHR 81. Te snel, ik weet het en hartslag te hoog. Ik moet hiermee oppassen, want het zijn die trage duurlopen die de basis vormen voor de marathon, en ik zit me hier een beetje te forceren! Niet goe eh man! Ik moet een klein beetje veel meer dicipline aan de dag leggen.
Maar als ik dan zo een paar K aan het lopen ben, dan zie ik dat klokske zo tegen de 6:00 draaien, en dan wil ik als ik thuis kom dat daar ook een klein getalleke staat, weete? Niet goe he, ik weet het. Ik zal me in het vervolg gedragen en wat fatsoenlijker lopen. Na. Beloofd.

En inderdaad, feitelijk moest ik morgen lopen maar dan hebben we blijkbaar een afspraak bij een paar vrienden. En vandaag moest men vrouwke zo met de rapte nog nen fotoshoot gaan doen of zoiets, en ik moest dan nog rap rap van die papieren wegdoen voor de publicatie van die fotos, dus het was erop of eronder, gewoon naar huis gekomen van het werk en een uurke gepikt (dat zit ik nu wel in te halen).  Jaja, ze heeft ster-allures, men vrouwke, en dat gecombineerd met een fulltime job, 2 varkentjes van kinderen en een ezel van een vent. Ge moet het maar doen seg, zo een boerderij houden! Ik snap nog altijd niet wat die in mij gezien heeft (mischien men geld? maar allee, dat heb ik verleden week dan weer uitgegeven aan dat nieuwe paar schoenen), maar haa, ze heeft gebeten en nu laat ik ook niet meer los he Kus. Ik zal toch maar oppassen denk ik...

19:26 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-07

sex op de weg

Vandaag stond een 10K test op programma met als doel 52', in totaal 16K, in uit lopen bij.
Een polar aangetrokken, muts op men hoofd, handschoenen aan, maar na 4K had ik al veel spijt van een aantal van die dingen.
Eerste 2K inlopen, daarna niet naar de snelheid gekeken, gewoon gelopen zoals ik het aanvoelde. Resultaat: 9k39 a 11,6 km/h. Ik kan nu niet meer goed rekenen, maar ik denk dat dat redelijk op target is. AHR 89% (180)
Maar het ging me eerlijk gezegd niet af, beulen van begin tot het einde. In het begin ging de ademhaling niet mee, op het einde het linkerbeen dat toch nog wat opspeelde ergens in de lies. Ik kreeg me precies amper verder en kreeg men benen amper omhoog.
Maar, ik heb zo eens een beetje nagedacht, en denk dat het aan het volgende kan liggen:

- Te dikke sokken. Ik heb van die X-socks, en die wegen veel. Gewicht is niet goed, ik weet nog in de tijd dat ik nog niet getrouwd was en nog koers met autos reed, dan was elke gram niet afgeveerd gewicht van belang, ik reed zelfs met titanium wielbouten. Dus, sokken is ook zoiets als niet afgeveerd gewicht en uitermate belangrijk.
- Nieuwe schoenen. Moet daar nog men draai in vinden, en dat kan een 1000KM duren bij mij denk ik.
-  Te vroeg in de morgen. Ik ben eerder een namiddag mens, en zo vroeg ben ik niet optimaal.
- Te weining geslapen. Ongeveer 2 a 3 uur deze nacht, een redelijk gemiddelde voor mij, maar toch, zo s'morgens heb ik nog wat tijd nodig om te bekomen.
- Te weining koffie. Ik heb toch een tas of 2 a 3 nodig, vandaag maar eentje gehad.
- Sex. Ik heb deze maand al eens sex gehad met men vrouw, en waarschijnlijk heb ik daar teveel energie ingestopt. Dat wreekte zich vandaag, zeker weten.
- Gisteren spruitjes gegeten. Zonder verder commentaar.
- Slecht parkoer. Ben thuis vertrokken en een rondje gelopen van een klein 12K. Natuurlijk kan ik op de landkaart niet zien dat het altijd bergop was.
- Te weinig griep. Daar de griep iets is gebeterd, is de stoelgang iets geminderd, en het gewicht iets gesteken. Elke kg telt!
- Muts, handschoenen en polar! -> Extra gewicht.

Waarschijnlijk ben ik nog veel redenen vergeten, indien nog iemand van die goei uitvluchten kent, laat maar weten! Achot, ik kijk juist naar het aantal verbrandde calorien: 732! Zogoed als niks. En daar moet ik me zo voor afbeulen!!! Heb ik niet eens gehoord dat een goei portie s.x zoveel is als een marathon lopen? Hmmm, ik ga nog eens goed nadenken wat ik wil doen binnenkort...

12:06 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (3) | Tags: training |  Facebook |

17-11-07

Gel Empire en Choco

Gisteren target 6k a 6:20, results: 6k a 5:53, AHR 80%. Te snel, ik weet het. Ik heb geen excuus. Men griep wordt precies erger, deze morgen opgestaan met het gevoel alsof ik een kater had, nochthans heb ik a) gisteren avond maar 1 glaasje wijn gedrongen, en b)niemand heeft me zijn kat op gestuurd voor te experimenteren. Moet dus een griep/verkoudheid zijn.
Mijn hartslag is ook te hoog, dus er zal wel iets aan het broeden zijn.

Nog een woordje over die nieuwe schoenen: ik begin te geloven dat ik al een jaar op foutieve schoenen loop die te veel het prononceren tegen gaan voor mij. Het lies probleem is zich blijkbaar aan het oplossen, gewoon door 2 keer met die asics empire te lopen ipv sauconi grid 5. En dat moet een jaar duren voor ik dit kan concluderen met als gevolg een jaar van kinisist, doctoren etc etc. Man man... Ik zal rap nog wat choco onder men schoenen smeren, kwestie van niet uit te schuiven met dit slipperig weer.

Morgen normaal gezien een test van 10K op programma. Ik zal maar een tripke van 16K lopen en de middelste 10K volluit gaan zeker, is toch ongeveer hetzelfde denk ik. Als de mijn body het toelaat, eventueel met een dikke dafalgan erbij.

14:19 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schoenen |  Facebook |

16-11-07

nog choco

Vandaag een DL 40' a 6:20 op programma. Ik heb weinig tijd vandaag, van de ene vergadering naar de andere, en dan om halfzes nog een zware bespreking... pfff. Ik heb niet veel goesting om op de finse piste te lopen straks, maar ik denk dat er niet veel anders op zit.

Voor die macho met zijne BMW 7 (oud model trouwens): ik hoef niet perse voor jou harder dan 130 te rijden op het rechterrijvak, zeker niet met zulk ijzelig weer. Als het je niet aanstaat, dan raad ik je aan om in het vervolg me gewoon voorbij te steken in plaats van in men gat te komen rijden. Gelukkig voor jou heeft er gisteren niemand zijn kat naar mij gestuurd die nog onderweg was, veronderstel dat dat beestje plots de snelweg overstak, awel, dan was ik verplicht om daar keihard voor te remmen, omdat dat arme diertje maar 2 levens meer over heeft, en door mijn experiment kan dat er best nog 1 van verliezen. En het zal me worst wezen dat je vanachter op mijn auto knalt, veel kan er me niet gebeuren, ik heb gisterenavond de onderkant vd auto ingesmeerd met choco, dus ik kom altijd wel goed terecht, en daar ben ik van jou niet echt zeker van! De groeten aan je vrouw he, als ze al niet gaan lopen is!Tong uitstekend

06:27 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-07

Choco op mijne rug

Vandaag DL 70', 12K a 6:00, AVR 82% op de nieuwe Empires. Hartslag te hoog, maar ik wijt het aan men griep die waarschijnlijk nog in het lijf zit. En ik moet zeggen, het is lang geleden dat ik me zo syncroon voelde lopen, beide voeten bleven precies evenlang op de grond en de afrol was mijn gevoel heel goed.

Sorry voor die kerel die daarstraks in men vuilbak tussen de pamers zat te neuzen, ik ga die asics empires nog even houden hoor!

En nu ga ik me even bezig houden met een paar levensbelangrijke overschouwingen. Zoals: als men klein mannen hun boterham met choco laten vallen, dan valt dat altijd met de choco naar beneden. Als ik men kat omhoog werp, dan valt die altijd op haar poten. Ik vraag me af, als ik nu choco op de rug van men kat smeer en die omhoog werp, gaat die kat dan 1 van haar levens verspelen? Ik denk dat ik er al 8 verspeeld heb van dat beest door men onvoorzichtigheid, dus ik kan dat niet meer uitproberen, maar ik ben toch zo nieuwsgierig. Iemand met nog een kat in overschot die nog minstens 2 levens overheeft?

18:08 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training |  Facebook |

Sneeuw in de ardennen

Gisteren interval training gedaan, 3k inlopen, 3*1K a 5:00, 2 k uitlopen.
Resultaat: 3K a 6:20, IV1+2 4:39, IV3:4:25. AHR 95%, 2k uitlopen a 6:05. Ik ben weeral een tevreden man.

Gisteren was ik nog op tijd terug om nieuwe schoenen te kiezen. Na een paar neutrale geprobeerd te hebben raadde de verkoper mij toch aan om een licht anti-prononcerend type te nemen daar ik blijkbaar nog iets door de enkel zak. Het woord "normaal" laat zich weer opnieuw niet met mij associeren!
Na veel geprobeer en getest te hebben bevielen mij de Asics Empire heel goed. Nadien dan op het web aan't zoeken geweest hiernaar en kom heel veel slechte commentaar tegen over deze schoen. Ik ga me er niets van aantrekken en gewoon proberen vandaag op een 12k run. Hopelijk ben ik op tijd thuis zodat ik dit op de weg kan doen ipv op de finse piste, dan heb ik een beter gevoel. En als ze niet goed zijn, je kan ze dan deze avond in mijn vuilbak vinden, tussen de pampers voor diegene die de moeite willen doen Tong uitstekend.
Een positieve noot was wel dat ik ook men huidige type schoen (een nieuwe wel te verstaan) heb getest in de winkel, en de podoloog raadde me dat type onmiddellijk af, teveel steun aan de buitenkant en het enkel gewricht kon de normale afvloei niet doen! Mischien is deze omni dan wel de oorzaak van al men been/voet ellende? En als ik even nadenk, men eerste waren brooks en daar had ik die lies problemen niet mee, ze zijn ergens onstaan ten tijden van de omnies! AHA !!(wie zegt da weer? madam pijp?)
Alhoewel mijn oude schoenen nog wel effe meekunnen volgens de verkoper ga ik ze toch niet meer aandoen voorlopig en het houden om men huricanes en de Empires om te zien of er een verbetering optreed. En dan zou ik nog kunnen twijfelen over die huricanes ook he, daar die ook redelijk anti-prononcerend zijn, maar toch iets minder.

Zolen? Prima, geen pijn. Methode van het beenstrekken toegepast, aangegeven door de Prof Bart Van Gheluwe: heeft success blijbaar, ik zit hier nu zonder enige liespijn! Wel wel wel, zou het toch worden beteren met deze zielige afziende mens?

Nog een noot: gisteren lag er sneeuw in Belgie! Op men terugweg van Lux was het deftig aan het sneeuwen iets achter Bastone. Leuk, ik zie het al opschuiven naar het noorden toe en voor we het weten zitten we met die "sneeuwpret" tijdens het lopen. Plezant voor de kinderen zeker?

06:53 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training, schoenen |  Facebook |

12-11-07

CEBES

Vandaag op controle geweest bij Cebes, voor de zolen. Dit is dan waarschijnlijk het laatste "zolen" verhaal, tenzij dat ik alles nog eens uit de doeken doe waarom ik daartoe gekomen ben. Bij de controle bleek dat men linker pees van hiel naar dikke teen abnormaal groot en dik is, daardoor de pijn en dat klein bobbeltje. Zool is aangepast, geultje ingemaakt, en de pijn is floeps, weg. Gelukkig!

Nog even naar de brainstorming geluisterd van de prof over wat die lies ellende nu nog kan wezen, en hij raad me aan om op men loopstijl te letten, te kijken of ik men linker been ver genoeg naar achter laat gaan en niet te rap terug naar voor trek. Dat zou zulke problemen kunnen veroorzaken. Hij heeft ook een paar oefeningen gedemonstreerd, moet ik eens mee beginnen.
En een potentieele killer kan de leeftijd zijn natuurlijk, maar aan zulke fantasieen geef ik geen duimbreed toe, ik voel me 20, en men body moet zich dan ook maar als dusdanig gedragen vind ik! Heb trouwens een paar weken geleden nog een manneke van 76 tegengekomen dat een stuk met mij meeliep, dus wat is leeftijd? Alee, ik moet zeggen, ik heb hem sindsdien ook niet meer gezien, dus tja...

Morgen maak ik een ritje naar Luxemburg en hoop op tijd terug te zijn om nieuwe schoenen te kopen bij runners in Mol. Mijn Saucony grid 5 hebben hun tijd gehad, 1 jaar oud en 1200k in de veters. De Huricanes kunnen nog even mee, maar ik heb toch graag minimum 2 paar. Deze keer ga ik een neutrale schoen nemen daar die zolen alle mankementen toch corigeren. Ik denk dat er dan ook meer keus is, in neutrale schoenen. Nadeel is blijkbaar dat die iets minder lang meegaan dan antiprononcerende, daar die die extra versteviging hebben.

Morgen interval training op program, heb dat nog nooit gedaan. 3k inlopen, dan 3*1k a 5:00, daarna 3k uitlopen. Plaats finse piste en athletiekbaan in Tongerlo! Hopelijk kom ik nog een paar runners high tegen! 

Hehe!! nog een goed nieuwtje! Door al die grieptoestanden zit men gewicht nu net onder 85! Goe eh!? Houwen zo maatje! Waar buikgriep al niet goed voor is!

18:03 Gepost door Streverke in Zolen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zolen |  Facebook |

150 m Runners high

Heb gisteren de LSD toch moeten uitstellen, niet omwille van het slechte weer, maar omwille van de buikgriep. Het was echt niet meer mooi om te zien, en zo in een bos of langs de nete lopen zou funest zijn voor wat nog rest van mijn reputatie.Fronsen
Deze morgen dan maar, 24K, AHR 80%, 6:25. Te traag, en hartslag te hoog. Door de griep waarschijnlijk.
En het ging echt niet vandaag, van geen meter. Ongelooflijk afgezien, de benen zaten zwaar, ik kreeg er geen tempo in.
Maar niet tegenstaande dat, heb ik vandaag een runners high meegemaakt! Echt waar!
De laatste 3 km, ik kwam het bos uit en moest rechts afslaan, en daar kwam het, van links op de weg. Ongeveer 18 a 20 jaar, hoge slanke bruine benen, lang golvend goudbruin haar en nog vriendelijk goejedag zeggen ook nog (wel in het frans, maar dat verstond ik nog). Ik kreeg er amper iets uitgeperst dat op bonjour leek. En plots was alle pijn weg, vleugels, het tempo ging met 1 minuut/k omhoog alsof het niets was! Geweldig gevoel! Nu weet ik waar men hier allemaal over praat!
Maar ja, zij sloeg 150m verder rechts af, terug het bos in, en ik moest verder rechtdoor, ik had niet meer de moed om nog maar 10m meer te lopen dan ik moest vandaag. En dan zakte de snelheid, met 1.5 m/km, nog meer lood in de benen.. dat noemen ze dan de kater waarschijnlijk.
Toch verder gesukkeld tot thuis, even dit berichte typen en nu de douche in.
Maar ik heb het toch meegemaakt, fantastisch! Hopelijk vraagt men vrouw nooit wat dat is, runners high, ik zou het niet kunnen uitleggen denk ik, tenzij ik het mischien in het frans zou proberen...

12:56 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

11-11-07

t'regent de panne worden nat!

Vandaag een duurloop op progamma van 24K. Het regent, het ziet er niet uit dat het enigzins gaat beteren vandaag...
Een loopband he, dat zou helpen. Kan ik in mijn kelder zetten, ben toch van plan om daar een fitnesszaal/sauna in te richten, dus dat kan er dan nog wel bij. Maar dat kost zoveel he, en ik vraag me af hoe dikwijls ik daar ga op staan. Waarschijnlijk hetzelfde aantal keer als op mijn home trainer: 20 keer, en dan staat dat daar.
Daarnaast heb ik die buik griep/ellende van mijn kinderen en vrouw geerfd.
Maar het kan me niet schelen, ik ga straks lopen, desnoods neem ik wc papier mee, en komt het er langs boven uit, nog veel gemakkelijker! Heb geen koorts of zo, dus moet kunnen.
Morgen op controle bij CEBES, de zolen specialisten. Ben eens benieuwd wat het verdikt is. Ik voel wel dat op de linker pees die naar je dikke teen loopt een bultje zit. Waarschijnlij kvan die zolen, ofwel heb ik zoals gewoonlijk weer overdreven.
Wat ik me wel afvraagt is of ik drinken moet meenemen op zulke duurlopen. Ik drink normaal gezien nooit tijdens het lopen, ook niet als ik 30K of zoiets doe, maar ik vraag me af of je zo een marathon kan uitlopen tegen een hoger tempo.

09:34 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zolen, training |  Facebook |

09-11-07

een hond jagen ze er niet door

Vandaag een DL op programma van 70', 75%. Results: 68', 79%, 6:20. Redelijk volgens plan denk ik. Het was wel zwaar op de natte finse piste, en de striemende regen werkte ook niet echt mee. Dat was te merken aan de massa mensen die aan het lopen waren, welgeteld nog 1 persoon die het na 500 meter opgaf. Ondergetekende dus niet, en zit nu in zijn zetel welverdiend te genieten van een chateauneufke van de paters. Hierse, we leven maar een keer he (sorry, ik weet niet hoe ik die kapkes op de ees krijg om 1 te zeggen)!
Vrouw ligt al in bed, is stikkappot van 3 nachten niet te slapen door onze zieke kinderen waar we om de 2 uur de beddekes en de pampers moeten van uitkuisen. Gelukkig heb ik meestal niet veel slaap nodig om me goed te voelen, een paar uur per dag is voldoende, dus ik  blijf hier nog even volhouden. IK zal da glas van men vrouwke ook maar leegdrinken want morgen is dat mischien niet meer goed Onschuldig
Van't weeken een LSD op program van 24K, moet peanuts zijn als het weer wat meezit.
En ik heb nog altijd water in mijne veranda. Gelukkig heb ik nog altijd niks betaald Cool.

20:46 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (2) | Tags: training |  Facebook |

08-11-07

Rabit meet Hors

Welk type loper ben ik nu. Wel, vroeger was ik het dorstige type, in de volksmond eerder "cafe" loper genoemd. Maar aangezien in ons dorp de cafe's van 5 gereduceerd zijn naar 1 heb ik dat opgegeven. Ik moest te ver gaan om bij die ene cafe te komen.
Dan heb ik een decade naar de fitness zaal gelopen. Gevolg was dat die (kleine) bierbuik omhoog begon te schuiven en van vet veranderde in spieren. Ander gevolg was dat men gewicht niet afnam, maar eerder toenam.
Tussen deze 2 perioden heb ik nog een beetje gelopen in het leger, maar dat ging me veel te snel allemaal, ik dacht dat een bataljonscross iets van een 6 km was, en we moesten dat proberen op 25 minuten te doen. Ik kwam bijna altijd bij een van de laatste aan, puffend en hijgend, en ik haatte die rotbergskes waar we steeds moesten tegen oplopen.
Dan kwam het baksteen verhaal, alles zelf gedaan en geen tijd gehad voor enige sport. Gevolg was dat die opgeschoven bierbuik zijn weg naar beneden terug had gevonden, alhoewel er nu geen bier meer inzat. Toegeven, mischien wat rode wijn.
En dan ben ik dus ongeveer 2 jaar geleden terug begonnen met lopen. Eerst 2 km, dan meer en meer. Maar ik wist al snel dat ik geen snel type was (hmm, contradictorisch gegeven hier). En, daar ik van nature uit altijd de drang heb om mijzelf aan mezelf te bewijzen; en ik wist al vrij vlot dat wedstrijden winnen of laat ons zeggen, bij de eerste helft eindigen niet aan mij besteed zou zijn; heb ik het besluit genomen om toch iets moeilijks te doen zonder mijn beperkingen aan te spreken.
De marathon dus. Niet de halve, dat is maar het halve werk, maar de hele. Bij mezelf denk ik dan weer zoiets van, tssss, t'is toch ook maar een marathonneke he, der zijn mensen die honderden km lopen zonder te verpinken, dus wat stelt dat nu voor die 42k!
Toeternietoe, voor mij is dat het begin, en ik moet eerlijk zijn, als ik die medailes van Julie daar zo op een rijtje zie staan, men hoed af zanne, dan word ik bijna stiekem jaloers op al die bewijzen van grootse daden (niet "bijna" om eerlijk te zijn, ik ben gewoon jaloers)!
Mijn snelheiden: ik zou het niet weten, ik heb nog nooit een wedstrijd gelopen, tenzij de abdijen tocht van 15K die ik deed op 1h19 en dat na ongeveer 10 maand gelopen te hebben. Aangezien er een km of 5 zeer slecht was (modder, slijk), denk ik dat ik dat wel sneller had kunnen finishen, ergens op de 1h12 of zo. Volgend jaar mischien.
Voor de rest weet ik het niet, tenzij men absolute top snelheid die ik ooit eens op mijn T6 heb geregistreerd (met gecalibreerde footpod) van 23.5 km/h. Stelt niks voor, naast mij liep een klein konijntje, kon niet ouder geweest zijn dan een paar maand, met de voorste pootjes in zijn neus, en het stak me gezwind voorbij. Hierse, geklopt door een baby met de vingers in de neus terwijl ik dacht dat ik supersonische snelheden aan het bereiken was. Dus dat doe ik ook niet meer, ik werd er veel te moe van en voelde me belachelijk tot en met.
Toch heb ik een paar weken geleden nog eens koers gelopen tegen een paard met ruiterin (een vrouwelijke ruiter wel te verstaan). Op verhard was ik de baas, daar kreeg dat beest niet de sporen omwille van slipgevaar. Op onverhard kon ik hem ook nog wel de baas in galop? Maar eens dat beest me daar zag moeite doen begon die zijn hormonen ook op te spelen en moest dat zich persee aan mij challengen en begon het in draft (heeft dat niks met bier te maken?) over te gaan (of is het nu net andersom). En tja, toen was he choco he. Ik zal maar niet vertellen wie dat nu gewonnen heeft, ik denk dat het wel duidelijk is.
Dus, ik loop geen wedstrijden (al da gedoe met sporttassen, vrouw- en kinderen, wachten, vuile benen, koude douches, weinig tijd etc) tenzij iets in de buurt, maar ik wil toch marathons lopen in de toekomst. Raar ventje he, ik snap me zelf niet soms.
Maar niet erg, mijn vrouw wil nog altijd bij mij blijven (snap ik dus soms ook niet), men 2 snotterkes denken nog altijd dat ik de beste en liefste papa ben (nog van profiteren nu, ik weet dat zoiets niet blijft duren), en ik mag nog altijd blijven werken van mijne baas! Moet er meer zijn? Nog een marathonneke zo af en toe he, en dan hebben we gedaan wat we moesten doen op dit bolleke.

07:59 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-11-07

Nieuw lief

Vandaag dan toch maar de vlotte duurloop gedaan van 7k. Tempo target 5:45, resultaat: 7k a 5:43 AHR 83%. Goe gemikt!Totaal 12k a 5:56, AHR 80% in- en uitlopen bij. Ik ben een tevreden man nu. Morgen rust, na 3 dagen training ben ik er aan toe denk ik.Oh ja, vergeten te vertellen, men hartslagband heeft een nieuwe relatie met een bloedmooi batterijtje!! Gelukkig dat ze zijn! Maar stiekem weet ik dat het weer geen jaar zal duren voor ze elkaar moe zullen zijn en een spijtige scheiding zich zal opdringen.Wel moeilijk was het vandaag om mijn tempo te houden, als ik niet oppas zak ik af naar de lagere snelheden. Toch mee opletten denk ik!

17:15 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

Power!

Gisteren op programma 9k a 6:20. Na 1-ophalen kind van school, 2-ophalen kind onthaalmoeder, 3-Winkelen, 4-Kind 1 en 2 in bad, luisteren naar hun redenen waarom dat niet moet, 5-papfles en boke met chocko, 6-kind 2 in bed gevolgd door kind 1, 7-troosten kind 1 en 2; was het moment aangebroken om men schoenen aan te trekken. pfffff. Even vergeten te vertellen dat de dag bij mij begint om 5 uur s'morgens, na tussen 12 en 5 een keer of 3, 4 te zijn opgestaan om naar de kinderen te kijken...

Maar toch met volle moed naar de finse piste getrokken. Daar aangekomen probeerde ik men hartslag te meten, maar ik kreeg geen gegevens door. Bleek dat men hartslag band zijn relatie met de baterij had opgezegd. Of zoals we nogal eens zeggen "als de batterijen op zijn, is er rust nodig". Rust dus voor de hartslag band, die het niet meer zag zitten. Om eerlijk te zijn, ik begrijp dat wel, om meer dan een jaar innig samen te leven met een saai klein batterijtje is er heel wat doorzettings vermogen nodig en vroeg of laat geeft men zoiets op. Gisteren dus.

Dan maar gelopen op de footpod, maar ik geloof dat die ook kuren kreeg, men snelheid ging niet echt zoals het hoorde, en in tegenstelling tot vorige runs op de finse piste weken de aangegeven afstanden veel af van de realiteit. Ik wijt dat dan maar aan een gestoorde relatie met de hartslag meter die mischien van slag was door de breuk met zijn hartslag band, ofwel doordat de finse piste nu doornat lag en aldus er een afwijking is op de footpod meeting.

Resultaat: 6k tegen 6:10. 3K te weinig, maar ik kreeg het er echt niet meer door, die 22k van de dag ervoor zaten blijkbaar nog wat in men benen, of t'is te zeggen, de druk van de zolen werd "redelijk ambetant".

Vandaag 7km a 5:45, in totaal 12k in- uitlopen bijgerekend. Ik zal toch erg men best moeten doen, ofwel mischien beter dit plannen voor morgen. Maar dan gaat de vrouw iets aan haar figuur doen.... dus, mischien toch vandaan? We zien wel, het blijft een spannende sport. 

11:03 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: suunto, training |  Facebook |

05-11-07

LSD 22

Vandaag men LSD van 22km gelopen die ik feitelijk gisteren moest doen. Rond de middag gestart en ik moet zeggen, alles verliep opperbest. Zelfs men zooltjes protesteerden helemaal niet vandaag, geen duivenei gevoeld, behalve toen ik iets sneller begon te gaan, en dan was het maar van een klein duifke deze keer. Gewicht dezer dagen, 86,8 toch al iets aan de beterhand! Elke kg meer telt voor wat was het nu weer, 3 minuten surplus op de marathon? 80 zou ideaal zijn voor mij denk ik, dat is dan ongeveer 20 minuten sneller, dan moet denkelijk de 4 uur in zicht komen.

Op onderstaande kan je zien dat men hartslag van 145 oploopt naar 160, waarbij dat mijn snelheid constant blijft (grafiek niet bijgevoegd). En dit baart me toch wel zorgen. Laten we dit doortrekken tot de 42 km, dan zou ik ongeveer rond de 175 a 180 uitkomen, 85 a 87% Maximum HR voor mij. Nu weet ik wel veel, maar ik weet niet hoe snel men normaal gezien een marathon loopt in termen van %AHR. Ik meen ergens gelezen te hebben 85 a 87%, maar dat lijkt me toch hoog te zijn om dit 42 Km plus vol te houden! Ik heb wel een boekje dat noemt "Perfecte marathon training", maar daar houd het zich dan ook aan, het verteld niet hoe je de afstand zelf loop de D-day. Ik had het kunnen weten he. Maar voor de rest niks dan lof over dat boeke hoor, zit goed in elkaar.

In het parkoer van vandaag zit op de 4 en 18 km een heuveltje, daarom die AHR stijging, en die daling op 8km, wel, vermoedelijk heeft de 8 voudige sauna sessie van gisteren me niet genoeg uitgedroogd want het water stond op dat punt bijna tot aan men ogen en een sanitaire pauze drong zich aldus op, want ik heb liever dat het er vanonder uitloopt dan vanboven. Gelukkig dat er in een bos veel bomen staan zodat dat varkentje ook snel gepoetst was.

Training vanaf deze week zal plannen worden en nogal veel doordat ik deze LSD een dag heb laten opschuiven. Vanaf deze week gaat vrouwlief ook 2 dagen per week iets aan haar figuur doen (ik snap niet wat daar nog kan aan verbeteren, maar ja, ik moedig ze desalnietemin voorzichtig en diplomatisch aan) en is het dus moeilijker om men training te plannen daar hier ook nog 2 kleine pattatjes rondlopen die veel aandacht nodig hebben, ook s'nachts. Nog wat vroeger beginnen te werken voor mij dus denk ik, en vroeger stoppen zodat ik men km'kes nog kan kloppen.

Ook nog iets opmerkelijks dat me opgevallen is. In het pre-zolen tijdperk kon ik bijna nooit 2 dagen na mekaar lopen. Nu heb ik niet veel recup nodig, ik kan gewoon de dag nadien de schoenen aantrekken en de hort op. Ik hoop dat het zo blijft! En nogmaals en vandaag grondiger ondervonden nu dat er in tegenstelling met vroeger, vermoeidheid optreed in men benen. Maar dan alleen aan de voorkant, bovenkant bij de aanhechting aan de romp, zoals als eens uitgelegd. Volgens mij een side-effect van de gecorigeerde gang door de zolen.

Vandaag heb ik opnieuw geen runners-high tegen gekomen. Ik denk dat ze allemaal op hun werk waren.

untitled

15:35 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zolen, training |  Facebook |

03-11-07

It's between your ears

Gisteren een duurloop op het program van 6km a 6:20 (ik weet feitelijk niet waar dat woord "duur" hier feitelijk op doelt). Resultaat 6km a 6:00 AHR 75%, dus op doel voor AHR, maar iets te snel.

Ik dacht voor dat ik begon te lopen op de finse piste, dat ik voor 6km men schoenen niet meer aan deed. Maar het stond op papier "vandaag 6 km", en wat gebeurt er, na 5km en half is een mens moe, en kan em bijna niet meer, en is em blij dat het bijna gedaan is... en dat terwijl ik op 6km normaal gezien amper op toeren kom. T'is straf, ik was echt van plan om er minstens 9 te doen, maar oh neen meneer, 6 staat er op papier, en als die 6 om zijn, dan ben jij moe en ga jij stoppen!! Is dat nu gebrek aan karakter? Ik zou moeten geloven van niet, want men vrouw zegt me altijd dat ik veel karakter heb, maar mischien bedoelt ze daar iets anders mee...

Het zolen verhaal: eerste km weeral last gehad van een duif met eieren, nadien no problem, tot natuurlijk de laatste km. It's in your mind...

Morgen een duurloop van 22 km op programma, is al ongeveer een maand geleden dat ik die afstand nog gelopen heb. Men kansen op success schat ik niet hoog in, heb vandaag 12m conifeer haag verplant, en heb veel last van men onstoken onderug. 2 pillekes ibuprofen, en ik zit hier redelijk fris achter mijn pc'ke, maar ik heb wel wat twijfels naar morgen toe.

It's a minds game: ik dacht om morgen men oude zolen mee te nemen tijdens de duurloop en als ik te veel pijn zou krijgen, dan zou ik nog snel effe kunnen wisselen. Maar in mind houden wat ik gisteren op de 6km heb ondervonden zal ik 100% zeker die zolen moeten verwisselen als ik ze mee neem, omwille van bovenstaande ervaring. Maar als ik ze nu dus niet mee neem, dan kan ik ze ook niet verwisselen, en als ik nu een toerke loop van 11km en terug... tja. dan kan men mind opspelen zoveel het wil, het gaat niet helpen want er is geen weg terug dan... En daar ik toch wel iets "karakter" heb, zal ik toch wel 11 km kunnen lopen. hehe, kunnen we dat "mind" ding toch effe goe voor het lapke houden morgen!

SHIT! T'is niet waar seg!!! F*ck! Knal vergeten! ik moet morgen met men vrouw de ganse dag naar de sauna!!! Man man!!! Hoe kan ik dat vergeten!!!

Geen duurloop dus morgen!! Man man!! Buiten schema!!

Dat moet dus naar maandag opschuiven, en verdorie, nu moet ik toegen, dat mind-game, dat valt niet te winnen, ik dacht dat ik slim was, maar nu is het me toch nog juist net te slim af!! Klever, zo een sauna er tussen lappen! Moet ik onthouden, gebeurd geen 2 keer meer!

15:03 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zolen, training |  Facebook |