10-12-07

Nederlanders in huis???

Vrijdag 9K op de finse piste, AHR 79%, 6:00. Zwaar, echt zwaar. De piste lag veel te nat en drassig, bij wijlen was het springen om over de slechte stukken te raken. Ik wilde 10K doen, maar op 6K had ik al graag willen stoppen; pas nadien begon het iets te beteren. Toch een zware training.

En gisteren dan de 30K. Jawel jawel, uitgelopen en ik moet zeggen, het viel allemaal redelijk mee. Dit is pas de 2de keer dat ik 30K doe. Ik had 3 bidonnekes met isostar drank aan men gordel gehangen, goed voor 0.5 liter en heb hier zo nu en dan van gelurkt. Moet zeggen dat ik het toch wel gewaar werd, om zo af en toe een beetje energie bij te tanken, het had vrij snel effect (of het moet mijn inbeelding geweest zijn kan ook). 3 K voor het einde heb ik me nog vergist en een ommetje vergeten, daardoor zou ik geen 30K gedaan hebben en men geweten liet dit niet toe. Daarom was ik van plan om de laatste K nog een klein stukje om te lopen, maar OOHHH wee!! Jeetje, zou mijne kleine zeggen (die begint precies hollandse trekken te krijgen, en het viel mij al op dat da ventje zijne neus ook niet op de mijne trekt....hmmm). De mind staat zo gesteld op de inrit van het huis op te lopen, dat zelfs 500m moeilijk is om om te lopen. Maar eens de beslissing genomen ging het wel vlot, nog even een beetje harder gelopen dan daarvoor en hups, taak volbracht. 6:11 gemiddeld, over de ganse afstand geen enkel verschil. Ik heb gemeten in 3*10K, steeds dezelfde tijd.  AHR 79%.
Half uurtje later kip gegeten, en ik kreeg er niks door, alles bleef op men maag liggen, net een baksteen. Kan een van die vier russen zijn van Ruthje, ofwel heeft het te maken met het lopen. Nog een half uurtje later zo stijf als een panlat, in de kuiten, de rest niet Obepaald.

Nog even over epoc, hieronder 2 diagrams van deze 2 trainingen, de eerste op de finse piste die erg zwaar was, de 2de van de 30K die naar mijn gevoel goed meeviel. Je merkt het verschil in EPOC, dat feitelijk aangeeft hoe zwaar een training wel was. Bij de eerste training is de peak-EPOC zelfs 50% hoger dan de tweede, en dit voel je wel hoor. Op de tweede grafiek zie je dat de EPOC na 11K naar beneden gaat, dat wil zeggen dat je cardiovasculair al aan het recuppereren bent van de eerste 11K terwijl je nog verder loopt. Op het einde terug iets omhoog daar ik een beetje versneld had om de stormende regen voor te blijven. Voor de onozelheid ook de grafiek van ademhalings frequente erbij gedaan, daarin zie je ook het eindsprintje van 2K (ook zeker in de speed grafiek, maar dat is te evident he!).
Om maar te zeggen dat dit horlogetje ook aangeeft hoe je je moet voelen tijden een training (of is het andersom?).

Finse Piste 9K.
9K

30K.
30K

07:13 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training, suunto |  Facebook |

Commentaren

Dat gaat allemaal goed Knap gedaan, dat moet een geweldig gevoel geven om zulke lange duurlopen te doen. Wat die marathon betreft, ge gaat dat zeker goed doen.
Dat je niet veel kan eten na dergelijke trainingen hangt af van persoon tot persoon, maar je zou toch wel wat moeten eten om het herstel te bevorderen.

Gepost door: Marc | 10-12-07

De commentaren zijn gesloten.