16-12-07

schoenen deductie

Vandaag moest ik een halve marathon test doen, ongeveer 1h51 als doel.
Ik heb 20.2K gedaan a 1h43, AHR 86%. Dat moet ergens in de buurt zijn van de doelstelling denk ik. De eerst 15K ging tegen een gemiddelde van 5:00 maar nadien viel dit terug tot 5:19 door de sterke kopwind. Ik kon me niet meer forceren om harder te gaan. Ook voelde ik terug die lies problemen de kop opsteken. Ze waren nu toch al een tijdje minder duidelijk aanwezig, maar nu voelde ik ze terug komen. Maar ik begin het stillaan door te krijgen hoe het allemaal zit met die blessures nu.
Saucony grid 5: geeft bij mij lies problemen aan men linkerkant, de psoases of zoiets die er onder lijdt. De saucony huricanes: zeer goede demping moet ik zeggen, maar daar krijg ik dat "vermoeiend" gevoel van aan de voorkant van men lies, kan ik niet blijven mee lopen voor langere afstanden. Ik zal ze houden voor kortere afstanden op de finse piste, daar ze nog wat meekunen.
De asics empire: geen probleem perfect voor men kromme voeten denk ik, maar minder demping. Na 20K krijg ik toch wel pijn in de bal van men voeten.
Ik zal eens moeten uitkijken naar de opvolgers van die empires die geschikt zijn voor mensen met iets meer gewicht dan de doorsnee lopers (85kg).

En tja, waarom die intervallen en testen: wel, ik volg een programma uit een boek dat noemt: de perfecte marathon voorbereiding.

Dat kan dan toch niet anders dan goed zijn ?Tong uitstekend.  Neen, ik denk dat het te maken heeft met de gewenning aan de snelheid, maar het probleem bij mij is dat ik ze iets te snel doe..

15:34 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training, schoenen |  Facebook |

Commentaren

hihi Klinkt gek....te snel wennen aan snelheid....knappe test gedaan. Hopelijk gaat die last aan de lies snel weg.

Gepost door: Julie | 16-12-07

De commentaren zijn gesloten.