27-12-07

Battle of the sleepyhead

Vandaag 10K a 6:05, AHR 78% op een geacidenteerde finse piste. Ging vlot, maar moet zeggen dat nu 2 uur na de training men hartslag stevig aan het stijgen is. Reden is een onwillige baby die maar niet wil snappen dat het bed dient om te slapen en niet om de boel bij elkander te krijsen (enfin, dat geld toch voor babies, NIET voor de ouders). Allee, we zullen nog even "ignoreren" zoals men vrouw het zo goed kan zeggen in haar "duitse vloms" en hopen dat ik het langer volhoud dan het krijsend kind.
Tot nu toe zit alles redelijk op schema, nog een dikke 2 weken te gaan tot de LPM. Het word feitelijk wel eens tijd dat ik hier thuis eens vertel dat ik van plan ben om die marathon te lopen, het zal er nu toch van komen denk ik.
Normaal gezien heb ik getraind om juist onder de 4 uur binnen te raken, maar dan lees ik van die dingen dat voor je eerste marathon je er ongeveer 20 minuten moet bijtellen uit onervarenheid. Geen idee waarom dat is en of dat zo is. LPM is geen snel parkoers, 195m inlopen plus 7 rondjes van 6K, heuvelachtig (meer bergop dan bergaf dacht ik, vooral na de eerste helft). Dus, feitelijk heb ik geen idee waar en of ik ga eindigen. Ik hoop wel binnen de 4 uur, dat zou een gemiddelde van 11km/h moeten zijn, en dat is al bij al toch nog redelijk snel voor mij vind ik. En toch, die 4 uur zit in men hoofd he. Hopelijk vallen de eindejaars dagen nog wat mee en blijven de ziekjes en katers nog even achterwegen zodat we binnen een dikke 2 weken er klaar voor staan.
Morgen nog even een 10K of iets minder, zaterdag rust en zondag een LSD van 32K.
Oef, en ondertussen heb ik hier blijkbaar de eerste veldslag gewonnen tegen de baby die het ondertussen heeft opgegeven. De volhouder wint, ofwel de slaap in dit geval!!

20:50 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat van die baby went wel, hebben er zo 4 grootgebracht. Zeg me je beste tijd op 10 km en ik verklap jou je eindtijd op de marathon.

Gepost door: marc devloo | 28-12-07

50 min x 4,66 = 3 u 53 minuten optimaal
47,5 min x4,66= optimaal 3u 41 m

Gepost door: marc devloo | 28-12-07

De commentaren zijn gesloten.