29-12-07

Carpatten march

Gisteren nog de resterende kleine K's afgehaspeld, in totaal 8K5, AHR 75%, 6:00.
De eerste helft liep ik iets te snel, heb dan 5K (was trouwens bergop toen) het tempo iets verminderd om de hartslag niet te hoog te doen oplopen. Men doel was effectief 75% of minder. Het heeft toch geholpen.
Morgen de resterende 32K, dat maakt dan een weektotaal van ongeveer 62K, ik vermoed dat dit het maximum is dat ik ooit gelopen heb in men ganse leven op een week tijd. Hierbij moet ik natuurlijk niet men tijd bij het ABL meetellen, want dat waren ander toestanden, veel zwaarder, maar ze waren dan ook niet vrijwillig. Ik herinner me zo nog een bepaalde "march" zoals ze dat noemen, in volle gevechtsuitrusting (ja jongens, ook met het beruchte schepje) met in totaal ongeveer een dikke 30Kg last aan je lijf, een onmogelijke rugzak die nooit goed fitte ongeachte de speciale truks de we er mee uithaalden, in botinnen (geen luxe loopschoentjes), en Fall, of FNC moet het kwijt zijn in de pollekes. Als je dan nog zo een grote mond had als ik mocht je in plaats van een Fall een Mach meetornen in de handjes, goed voor 16Kg. Gezellig, en dat 75K aan een stuk, en op het einde nog een parade houden waar je stokstijf moest blijven staan. Een paar jongens gingen daar dan ook gewoon de grond op, gewoon naar voor of achter vallend, zonder zich nog te kunnen verzetten of handen te gebruiken, met als resultaat: afvoeren in de ambulance. En geen kat in het gelid dat mocht helpen of tegenhouden. Tjonge, het lijken vooroorlogse tijden te zijn, maar het is niet zo ver weg in het verleden.
Oh hoe gelukkig voel ik me dat ik morgen 32k MAG doen, op speciale luxe schoentje, speciale kledij, op het tijdstip dat ik het wil, en met maximum 0.5 literke drank als extra ballast! We kunnen het toch goed hebben he, maar we staan er te weinig bij stil.

08:24 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

veel succes met je luxe32km!

Gepost door: Ruthje | 29-12-07

De commentaren zijn gesloten.