05-01-08

De expert

Daarnet nog een nieuw paar schoenen gekocht bij Ren-sport in Tessenderlo: mizuno wave rider 11.
Eerst men uitleg gedaan van mijn bijna 2 jaar met blessures en foute loopschoenen, men perikelen met de zolen van CEBES, het verschil met de asics en de sauconies, de huidige pijn aan men kuiten door de asics...
En dan kwam de man aan het woord, wel wel wel. Ik moet zeggen, ik heb nog nooit ergens anders zo een deftige uitleg gekregen over hoe dat die schoenen verschillend zijn, hoe het komt dat ik met sauconies niet juist zit, en blijkbaar met de empires of asics ook nog niet (kuit problemen...), hoe bepaalde dingen werken, waarom antiepronatie schoenen kunnen goed zijn maar soms ook weer niet. Wat de verschillen zijn tussen de verschillende merken qua concept, opbouw en onderliggende ideeen om bepaalde dingen te verhelpen etc.
Een rasechte Expert aan het woord, met de hoofdletter E.
De man (Mark dacht ik) loopt zelf ook marathons en verder, traint 13 dagen op 14, doet 150 en meer km per week, en hij kent zijn business. Verhelderend, om zo iemand te horen praten. Gratis nog wat handige tips meegekregen ivm kledij voor de marathon (toch ook nog maar een andere onderbroek meegebracht voor die wrijvingswonde wat te sussen en de volgende te vermijden). Iemand die weet wat de gevolgen zijn van bepaalde materialen of constructies voor bepaalde mensen, wat werkt, wat niet, iemand met pakken ervaring die het wil delen! Wel wel wel, ik ben echt onder de indruk (en dat gebeurt niet veel meer de laatste tijd hoor!).
Volgens deze man zou ik dus perfect op de mizuno's kunnen lopen. Ik heb het een beetje geprobeerd, zelf met de cebes zolen erin (natuurlijk kent hij die prof van het CEBES in de VUB ook, en de manier waarop die werkt) en kan al wel dit zeggen: met de asics moet ik de zolen eruit laten, dat is te pijnlijk, met de mizunos, geen probleem (zie mijn blog van de 32K). Op de camera zag alles er ook perfect uit qua landing en afzet, en ik voelde ook dat de schoenen heel goed zaten en liepen. Nota: deze wave riders 11 zijn neutrale schoenen die toch kleine over of onder pronaties kunnen opvangen.
Maar, de proof is in the pudding, zegt men wel he, dus morgen ga ik voor de laatste keer voor de marathon een LSD doen van 20K en dat ga ik op deze nieuwe schoenen proberen. Ben eens benieuwd. Ik wil nu wel geen reclame maken hoor, maar als je iets wil weten over schoenen, kledij of aanverwante toestanden: voor mij is er nog maar 1 adres hiervoor: ren-sport in Tessenderlo. Wel de juiste persoon te pakken krijgen he, zoals altijd...
Nog een gouden tip: pas op voor die verlichtingspaal als je terug weg rijd. Ik had em niet gezien, mijn auto piepte natuurlijk te laat (wreed handig zo'n nergenstegenrijdenachteruitrijpiepding), en de paal liet het gewoon gebeuren. Eugh ja, hij staat er nog hoor, dus nog altijd oppassen!

14:53 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schoenen, zolen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.