13-01-08

LPM

Vandaag was het dan de grote dag, LPM in Genk.
Terplaatse was alles goed aangegeven, alles netjes georganiseerd en in orde.
De 42K bestaan uit 195m starten voor de finish gevold door 7 rondjes van 6K. Om eerlijk te zijn denk ik dat die laatste 3 rondjes veeeeeel groter waren dan in het begin!
Op de startlijn nog even kennis gemaakt met Frank Spencer, die spijtig genoeg vandaag zelf niet kon deelnemen, maar aan de andere kant, wat heeft die man nog te bewijzen op de 42K he!? Frank man, bedankt voor de aanmoedigingen, het heeft zeker geholpen!
En dan maar gestart. Direct na de start een venijnige heuvel, gevolgd door een stuk vals plat. Daarna in de winderige straatjes een paar ommetjes lopen, en dan terug het bos in. Het stuk rond het planetarium was wel wat slechter, korte bochtjes en losse grind. Iets verderop was er een retourke op dezelfde weg. Dat laat toe om de afstand juist op 6K te laten uitkomen. Hier kon je dus zien wie vlak voor of achter je liep. Interessant.
Na een paar K zag ik voor mij een erg erg oude man lopen, half naakt, met kippevel op zijn ganse lijf. Hij liep zo ongeveer het tempo dat ik in mind had, dus ik dacht: aanpikken, kan je niks verkeerd mee doen! Zo gedaan dus.
De eerste 3 rondjes gingen goed, maar toen moest ik ff de sterkte van een boom testen in het bos (sanitaire stop) en toen was de ouwe rakker een stuk verder. Iets later kreeg ik een dipje en ging het minder goed, de oude man liep nog verder uit.
Toen ik nog 3 rondjes moest doen dacht ik: 2 man, 2, dat gaat nog, die derde gaat er teveel aan zijn.
Ergens halverwege het parkoer stond een bord “Dood eind na 800m” en de laatste 3 rondes las ik daar “Dode Strever, op 80m”, geloof me, het was echt.
Het ging van de drup in de regen de laatste 2 rondjes, men rechtervoet begon enorm pijn te doen, men beenspieren wilden het opgeven, en precies dat men hart ook zo al wat begon te klagen als ik nog durfde om wat harder te lopen. Het tempo was al gezakt tot 6:00, 6:15 of zo ergens. En dan de laatste ronde, ik wilde niet opgeven, maar had het wel graag gedaan. Op de start gaf ik teken aan F Spencer dat ik een dood lijk was, ik voelde precies dat ik zo bleek zag als een schotelvod, maar dat was mischien maar verbeelding.
Het ging niet meer, echt niet, de eerste berg niet meer opgelopen, maar gewandeld. En ik kon echt niet meer dan 500m lopen aan 1 stuk, dus maar afgewisseld. Och ja, die oude halfnaakte indiaan: al in geen tijden meer gezien. Enfin, over de streek geraakt, ergens 4:11 of zoiets, moet het nog nazien.
Ik weet niet waarom mensen dit doen, eerlijk gezegd. En dan nog iets: dat gezever van een marathon moet ge maar trainen tot 32 of 36K: weete wa? BULSHIT. Na, zoals Frank het zo schoon zij: de marathon begint pas op 32K of later. Hierse, wijze woorden. Als., als he, ik ooit nog een marathon train, dan zal het meer zijn dan 36K, geloof me.
32K tegen een tempo van 6:20 lopen is blijkbaar NIET hetzelfde als een 42K tegen 5:30. Helemaal dus niet. 1 ding klopt van die trainings boek die ik gebruikt heb: er staat in dat je de eerste marathon 20’ moet bijtellen op je normale tijd. Ik had geschat vandaag te eindigen binnen de 4 uur, maar die 20’ is blijkbaar toch iets van waarheid aan.
Wat ik dan wel niet begrijp is de volgende opmerking van dat boekje “dat geld alleen maar voor de debuut marathon, nadien heb je genoeg ervaring om het wel binnen de vooropgestelde en getrainde tijd te doen.”
Hier heb ik toch wel wat problemen mee. Ten eerste, “voldoende ervaring”, en dat na 1 marathon? Dag Jan, zeg maar 10 zekers? En ten tweede, wat soort ervaring mag dat dan wel niet zijn? Ik heb men eerste gedaan vandaag, maar snap niet welke ervaring me nu 20 minuten sneller gaat maken. Enfin, hier zit een uitgeputte man. Met medaille, en daar is’t em toch om te doen he?

17:35 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Van harte gefeliciteerd met je goeie prestatie ! en dank je wel voor het mooie en snelle verslag ! en je debuut, wel dat maak je maar 1 keer. Met de goede basisconditie voorttrainen en alle ervaringen in het hoofd, wordt de volgende al een stuk makkelijker. Nog nen keer proficiat !!!!

Gepost door: jogginggirl | 13-01-08

Proficiat Proficiat met je eerste marathon .. rust nu maar goed uit, en geniet van je prestatie .. binnen een paar dagen, weken kriebelt het om terug te trainen voor de marathon. Ik zeg ook elke keer .. "nooit meer" .. Nogmaals een dikke proficiat !!!!

Gepost door: Edith | 13-01-08

proficiat met je eerste marathon!! En inderdaad...een volgende keer gaat het écht wel beter hoor! ;-)

Gepost door: Ruthje | 13-01-08

Hey Streverke, dikke, dikke proficiat. En toch een hele goede tijd vind ik. Wil er direct voor tekenen. Hopelijk droom je lekker vannacht van je eerste 42k, en het belangrijkste heb je gepresteerd; niet opgeven en aankomen ! Ben al een beetje jaloers.

Gepost door: marc devloo | 13-01-08

proficiat Knappe eerste marathon Streverke, je hebt dat goed gedaan. De eerste M is memorabel, maar zwaar. NIemand kan op voorhand inschatten hoe zwaar die laatste kms zijn. Maar geloof me, de tweede is écht een stuk makkelijker!

Gepost door: Julie | 13-01-08

toch sterk hoor Van mij was het mijn derde marathon maar ik vond deze toch tien maal zwaarder dan mijn tweede marathon in Eindhoven!En chapeau dat je ondanks alles toch volgehouden hebt tot aan de streep!Want ik heb er toch velen zien zwalpen vandaag.
Proficiat!

Gepost door: Johan | 13-01-08

Proficiat !
Tja, de marathon begint pas aan km-paaltje 32.
Al het voorgaande is opwarming :-).
Ik heb echt bewondering gehad voor je doorzettingsvermogen : in de laatste ronde dacht ik nog eventjes " die haalt het niet ...",
maar je hebt de klus toch met bravoure geklaard.
LPM is trouwens een zware marathon, bij een bis-nummer duik je ongetwijfeld vlotjes onder die vier uren.
Respect, man, voor je prestatie, vandaag.
Geniet maar rustig na !

Gepost door: frank spencer | 13-01-08

10... en dan hebben we ervaring? Oké, afgesproken!

Je klinkt niet positief en toch zou ik heel blij zijn met je tijd!!! Proficiat!

Alvast tot in Antwerpen he!!

Gepost door: Tinne | 14-01-08

Dikke proficiat. Je kan gerust trots zijn op je tijd. Je hebt je eerste uitgelopen. Misschien net een mindere dag ofzo kan ook altijd. Op naar de 2e zou ik zeggen.

Gepost door: yves | 14-01-08

proficiat ook van mij ... laat alles maar rustig bezinken ... je deed het toch maar!

Gepost door: Koen | 14-01-08

Proficiat & respect ! Dike proficiat met het uitlopen van je eerste Marathon ! Echt knap gedaan. Die tijd is trouwens toch heel knap ? Ik ben er in ieder geval jaloers op ;-)
Geweldige ervaring hé ? zo een Marathon ?
Op naar de volgende, keep on running !

Gepost door: Jo | 17-01-08

De commentaren zijn gesloten.