24-01-08

Een deftig gesprek

Ik (H: van hersenen) heb daarstraks eens een deftig gesprek gehad met men lichaam (L: van lichaam). Het ging er niet altijd even gezellig aan toe en we hebben nog geen conclusies, dus ik vrees voor een vervolg.
Nu moet ik wel zeggen dat ik deze ronde gewonnen heb, niettegenstaande de mogelijkheid van Lichaam om alles plat te leggen.
Deze blog is dan ook opgenomen en gepost door men secretaresse (kwestie van voorbereid te zijn he!).
Een waarschuwing is hier wel op zijn plaats: Grof taal gebruik! Dus gevoelige lezers, je bent gewaarschuwd!!
Jen, iov Streverke

Log
-----
H: Hey vriend, wij moeten dringend eens praten.
L: K’weetet.
H: ?
L: Radijo koelwaar eh.
H: je frans is precies ook niet al te best he?
L: hmm, ik dacht dat gij hier de slimmerik waart?
H: Hum. Waar ik het eens wil over hebben, er zijn veel positieve punten die we beiden kennen, maar ik ben de laatste tijd niet echt meer tevreden over je
L: Daar is em weer zanne. Wa nu weer?
H: Awel we zullen maar beginnen met het jongste voorval he, die scheenbeen problemen.
L: ah ja? Wa istermee?
H: Ge weet toch dat ik me wil voorbereiden op de marathon van Antwerpen op den 20ste April? En als je zo verder doet, zal dat er niet van kunnen komen vrees ik
L: eigen schuld, dikke bult
H: Wablief? Ikke? Kom kom, flauwerik, waar zijt ge mee bezig seg? Van zo een klein LPM marathoneke kapituleert gij al? Hey, komaan he!
L: Klein marathonneke noem em da, zot! En die 10 weken training daarvoor dan? En daarvoor nog meer dan een jaar op verkeerde schoenen lopen?
H: Op je gemak he!!! Ik heb potver.. 4 verschillende shoenen gekocht op een jaar tijd. En daarbij, onozelaar, waarom laat ge me geloven dat ik iets aan men knieen en lies heb als het verkeerde schoenen zijn??? Waarom laat ge me dan geen pijn voelen aan de voeten? Keskeschiet!
L: T’moet toch niet altijd gemakkelijk zijn eh? En daarbij, gij bent hier toch de slimme niet? Zo te ervaren precies ook niet veel volk thuis daarboven he!?
H: Awel jong, vroeger he, toen ik nog 20 jaar was, toen liep ik op gewone turnsloefen, zonder enig probleem, en nu, met schoenen van potver.. 150 euro is’t nog niet goed.
L: Ik ben der dan ook geen 20 meer he.
H: Ikke wel he!! En dan nog iet, waarom mag ik geen enkel koekske nie meer eten, of een glaske wijn meer drinken?? Waarom moet ge dat altijd afstraffen met die extra kilos na een paar dagen?? He!! Is da nog serieus? Vroeger, awel, toen ging ik uit van s’avonds tot s’morgens, zoop ik nen bak bier leeg en ging dan een pak friet mee mayonaise eten voor dat ik in men bed kroop, en toen kwam ik niks bij.
L: Ha. Awel ja, toen was ik nog 20 he.
H: en 35 ook!!!
L: En daarbij, toen reed je me elke dag met de fiets naar’t school, en gingt ge elke dag powertraining doen met mij voor 2 uur per dag. En wat doede nu? Van s’morgens 6 uur tot s’avonds 6 uur in uwe foteuje zitten en nadien mee uw lui bezazze in de zetel liggen, en voor de rest mij afjakkeren tijdens het lopen.
B: ???? Hey. Komaan he!! Ik forceer toch niks he? Da bikke lopen?? Als ge da zelfs nog niet meer kunt!
L: K’ben der gen 20 meer he!
B: Ikke wel he! En dan nog iet, da van in diene zetel liggen ja?!! Waarom doede da?? Waarom heb ik s’avonds niet genoeg energie meer? Ik bennekik al blij dat die kinderkes rond 7 a 8 in bed liggen dat het wat rustig is, zo moe ben ik, van niks he?? Vroeger he, vroeger, toen gaf ge mij nog energie tot een kot in de nacht, en nu niks meer!!!!
L: Wa wilde naa ventje? Ge laat me amper 3 a 4 uur slapen per nacht, ge werkt mijn kl@ten deraf, dan gaat ge me nog afjakkeren met da lopen, ge geeft me verkeerde schoenen en nu komt ge janken dat ik een teken geef dat het genoeg is? Heeejjjj!!
B: Wablief? Ligt da aan mij ja???
L: A ja! En wette wa nog? Waarom geeft ge mij geen fatsoenlijk eten? S’morgens zo een prulle drinkske van niks in den auto, gene tijd he?, s’middags ook weer een baget van niks, en s’avonds na dat afjakkeren alleen maar brol. Maar niks fatsoenlijks. Wat moet ik daarvan peinsen? Gaat het oorlog worden of zo? Ik ben men vet al wel een hele tijd aan het hamsteren zanne.
B: Hmm, tja, daar moet ik je gelijk in geven. Maa ik ben toch aan’t veranderen he? Is’t nu nog niet goe? En ik ben toch ook gestopt met roken ongeveer 10 jaar geleden?
L: T’is de laatste 2 weken inderdaad iets beter ja. Maar dat zegt niks he, ik wil nog wat langer in stand blijven dan een paar weken. Van da roken das in orde, ik heb alles deruit gezet dat er van overbleef.
B: En hoe gaat het nu verder met dat been?
L: tuteruteruteruttetut...
B: Geef eens een antwoord seg!
L: Weet ik veel jong! Gij hebt het naar mijn kl@ten gedaan he, nu zult ge moeten afwachten tot dak zeg dattet in orde is!
B: Gij peinst da!!!! En de antwerpen marathon.
L: heb ik niks mee te maken ventje, das jouw probleem, niet het mijne
B: Wette wa? Ik zal der is naar laten kijken se naar da been van jou, en als der ene doktoor nog maar laat uitschijnen dattet goe is, dan beginnek eraan. Mee of zonder jou.
L: ge doe maar he. Ik heb nog veel trukken in mijnen hoed.
B: Kust ze jongen. Ik trap het af.
L: Wette wa? Ik trap het af!
B: Niks van ventje, gij gaat hier diene blog nog schrijven.
L: Foert, kben weg, doeget zelf.

17:10 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bij het laten nakijken van dat been, misschien ook de bovenkamer... (graptje,Pol,alhoewel...) Streverke, vind je echt dat jij deze ronde gewonnen hebt ? Ik begrijp wel je ontreddering, hoor. Maar scheenbeenpijn kan echt een pain-in-the-ass zijn.

Gepost door: marc devloo | 24-01-08

scheenbeenvliesontsteking één der grootste boosdoeners bij lopers , er zijn verschillende redenen waardoor je het krijgt , maar de voornaamste is overbelasting . Ik zou Antwerpen niet riskeren en zelfs een volgende marathon afraden en iets kortere wedstrijden lopen en eerst dat scheenbeen laten rusten , want zo gaat die pijn maar weg , moest je verder lopen kun je een stressfractuur krijgen en dan lig je wel een langere tijd in de lappenmand .

Gepost door: roadrunnerke | 24-01-08

De commentaren zijn gesloten.