06-02-08

Tandpijn? naar de cardioloog

Nog altijd koorts, dat is nu al van verleden donderdag; nog niet echt veel beter. Veel zorgen maak ik me niet, daar ik toch niet kan lopen, alhoewel, andere sporten kan ook niet.
Een van men vrienden heeft onlangs een openhart operatie gehad. Sympthonen waren alleen een lichte koorts s'morgens. Blijkbaar kwam het probleem van een abces onder een tand (waar hij dan nog niet eens van wist dat hij het heeft gehad), die bacterien daarin tasten blijkbaar de kleppen van het hart aan. Klinkt ongelooflijk he, maar toch waar. 50 jaar terug waart ge gewoon dood zonder dat ze wisten van wat denk ik.
Ik heb net men tanden nog eens goed gepoetst se, ge weet nooit.
Gisteren dan voor den eerste keer bij de kine geweest voor de gezwollen pezen/spieren in men rechterkuit. Blijkbaar zijn die 2 spieren aan de buitenkant van men scheenbeen redelijk groot/dik tov andere lopers, en hierdoor kan wel, na overbelasting, het probleem van de geknelde zenuw ontstaan, zeker als je zoals ik je been hebt ingetaped voor de marathon te lopen om geen last te hebben van die stressfractuur.
Maar ja, elke dag minstens 2 keer 10 minuten men kuit stretchen (hey! kuit, zijn da geen visse eitjes? moet eens bij invormtinne luisteren, die kent alles van vissen Obepaald), anders is de optie "pellenberg" volgens hem.

Ik denk dattem mij gewoon wil bang maken, maar daar moet hij wel wa vroeger voor opstaan hoor! Die stressfractuur, ik peins dat da goe geneest, het doet geen pijn meer en is ook niet meer zo dik. Ik ga nog een weekske afwachten se, en dan begin ik langzaam terug wat te lopen denk ik.
Antwerpen moet ik laten passeren, maar ik zet men pijlen nu op de maasmarthon. Een goei 3 weken later. Ik zal dan maar 11 of max 12 weken hebben om voor te bereiden, na ongeveer een maand te hebben stil gelegen, maar alee seg, er staat niet voor niks "streverke" op mijne pas he!

12:02 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

gkwest en dan nog licht ziek ik denk dat rust de enige remedie is en je goed verzorgen. Ik zou me op het moment toch nog niet vastpinnen op een datum om terug te beginnen want dat draait gewwonlijk verkeerd uit en zit je nadien met de gebakken peren...
Als de kine/dokter zegt rusten zou ik toch de raad opvolgen

Gepost door: Wim Geerts | 06-02-08

Endocarditis Als er bacteriën in je bloedstroom terecht komen na bv. een heelkundige ingreep aan de tanden of na het plaatsen van een tongpiercing dan kunnen deze de binnenkant van het hart en de hartkleppen aantasten. Dit heet endocarditis en is een ernstige aandoening. Meestal volstaat een antibiotica-kuur van ten minste 6 weken (intraveneus, dus ziekenhuisopname) en in heel ernstige gevallen is een operatie aan de kleppen noodzakelijk. 't Is dus zeker niet om te lachen maar 't zou wel heel toevallig zijn dat jij en je vriend dezelfde aandoening hebben. Duimen voor jou van niet.

Gepost door: betty spencer | 06-02-08

De commentaren zijn gesloten.