20-02-08

Inline rem-fractuur

Gisteren nog bij de kinesist geweest die zelf een frequent loper is. Ik mag stoppen met de behandeling, t'is officieel genezen verklaart wat betreft die geknelde zenuw/logen ding. Stress-fractuur echter is nog niet echt 100% tip-top.
Hij heeft nen keer voor gedaan hoe ik dat onderbeen moet intapen, en met gewoon loslopen, strechen en voorzichtig zijn op een zachte ondergrond zou het moeten kunnen.
Daarmee ben ik dus terug verdoemd op de finse piste bij de paterkes. Ik ga nog een paar dagen wachten, mischien vrijdag terug een klein toerke daar proberen en zien wat het geeft. Valt het tegen, dan zal er niks anders opzitten dan nog een paar weken niet te lopen, inline-skaten zal dan het alternatief zijn.
Langs de ene kant is dat wel leuk, en dan gebruik ik die dure dingen nog eens (liggen al 3 jaar stil denk ik), maar langs den andere kant, Streverke zijn evenwichtsgevoel is nu ook weer niet in die mate ontwikkeld dat er geen enkele kans bestaat dat er niets tegen de vlakte gaat.
Nog erger gesteld is het met mijn remvermogen op die dingen. Ik heb nooit geleerd hoe ik dat moet doen, dus mijn enige alternatief is ofwel uitbollen, ofwel de kant in rijden op het gras. Dat laatste is niet echt de beste keuze moet ik zeggen uit ondervinding. Ook obstakels vermijden door plotseling van richting te veranderen ligt niet echt binnen men capaciteiten. Vooral rechtdoor, en dat mag hard zijn, dat gaat redelijk goed, maar het wordt al moeilijker als er bochten zijn, laat staan dat ik zou moeten remmen.
T'is zo een beetje als in onze goeje oude rally sport tijd. Ik heb daar ook eens eentje zien toekomen met een ongelooflijk knappe nieuwe zwaar geprepareerde auto met pakken vermogen. De chaufeur was een gastje van een goei 18 jaar denk ik, en had wel geleerd om hard te rijden (lees: op de rechter pedaal duwen). Blijkbaar had iemand hem vergeten te vertellen dat je af en toe ook serieus moet remmen als je tegen die hoge snelheiden de wegen af scheurt.
Nog tijdens de verkenningsronden hing hij ergens halverwege tegen een boom, gelukkig zonder persoonlijke verwondingen, tenzij de trots waarschijnlijk, maar het mooie autoke dat herleid was tot schroot hebben we nooit meer terug gezien.
Om maar te zeggen dat ik besef dat ik in hetzelfde scenario kan belanden met die in-line skates. Als ik er plots zou moeten mee remmen dan vrees ik ook voor ongelukken. Probleem is niet dat ik niet weet dat ik moet remmen, maar dat ik gewoon niet weet hoe. Ik weet de rem wel staan (onder de rechtervoet), maar ik kan ze niet bedienen.
En wat is nu het ergste he? Een beetje lopen met een stressfractuur, of verongelukken met de inlineskates? Ik zal het de vrijdag weten te vertellen.

07:56 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oeieioei, 't is al zaterdag en we horen nikske.. moeten we een bezoekje brengen aan 't ziekenhuis ? Zo'n gipsen pootje is wel drastisch om die stressfracturen te vermijden....

Gepost door: jogginggirl | 23-02-08

De commentaren zijn gesloten.