05-03-08

Poolse mollen aangetrokken door airco?

Gisteren terug op de finse piste een 6K gedaan, geen problemen met het been maar hartslag is torenhoog. Zelfs snelheid naar beneden halen tot een 9,3 km/h helpt niet echt. En ik zou het kunnen wijten aan dat mooi vrouwke dat voor mij liep, maar dat zal toch het enige niet geweest zijn dat invloed heeft gehad. Conditie om zeep, nu maar proberen om het terug op te bouwen zonder terug in de problemen te komen met men pootjes.
Langzaam aan, ik ga proberen deze week 3 maal te lopen, totaal 15K. Inderdaad, terug van 0. Het zij zo.
Ondertussen is Artur III ook gesneuveld, als dit zo blijft verdergaan moet ik nog een vergunning aanvragen voor vleesverwerkend bedrijf denk ik.
En nu maar wachten tot ze seffens de airco komen installeren in de veranda, want deze dagen hebben we dat echt nodig zoiets !! brrrrr. men laurier is nu helemaal bevroren denk ik.
Wel knap die airco dingen van tegenwoordig, je kan er je gans huis mee verwarmen, op vloerverwarming. Het zijn feitelijk warmtepompen die de buitentemperatuur oppompen en alsdusdanig zou je het kunnen inzetten voor een ganse verwarming van je huis.
Spijtig genoeg verbruikt dat ding nogwel wat elecktriciteit en dat zal met de jaren ook wel aanzienlijk duurder worden. Zonnepanelen etc? Aan mij niet echt besteed, de terugverdientijd is veel te groot. Toen ik ons huis bouwde ongeveer 4 jaar geleden nu waren die dingen echt hopeloos duur, zowel als warmtepompen en andere aanverwante. Ik zal binnen een jaartje of 15 (terugverdientijd) dan maar migreren naar spanje of frankrijk of zo.
Ik zal dan ondertussen men frans en spaans maar beginnen oefenen, men vrouw is ondertussen Pools aan het leren. Ze vind het zo erg van die poolse mollen en ze wil ze overreden om bij de buren te gaan wonen. Die hun tuin is toch niet veel meer dan 1 grote molshoop vol met onkruid. We hebben al terug poolse wegwijzerkes besteld in braille met daarop de aanduiding "Polen: 20meter", en dan in de richting van de buren geplaatst. Moet toch werken denk ik. Maar ik moet wel oppassen, als het straks terug warmer wordt buiten en de airco staat rustig koude op te wekken en de veranda, dan komen die poolse mollen mischien in men veranda genieten van die kou, met hun pelse frakske en mutsen. Enfin, als ze een pintje meebrengen kunnen we het nog door de vingers zien dan.
Sh*t seg, wat zijn we toch weer slecht bezig....

09:09 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.