31-03-08

onbetaalde uren

Daarnet een training gedaan van 9K4, AHR 82% (166 hartslag voor mij), 6:00 gemiddeld. Veel te hoge hartslag weeral. Het lopen zelf ging redelijk goed, geen pijn. De laatste 5K heb ik op de atletiek piste gelopen, de finse piste ligt er bar slecht bij, hier en daar is men ze aan het restaureren maar voor de rest is het meer modder dan piste. De atletiek piste zelf loopt heel goed, het tartan is verend en loop licht. Een plezier om op te lopen.
En nu proberen 4 trainingen te doen deze week, verleden week is het niet gelukt, er is ergens iets fout gegaan in't weekend maar ik weet al niet meer goed wat. Waarschijnlijk die croque die te groot is uitgevallen en men loopplannen heeft vergalt. Of die fles margeaux, kan ook zijn.
En dan nu groot verlof, de rest van de week vrij! Wat een luxe!! Men tuin zal er wel bij varen hoop ik, en een aantal uitgestelde klusjes zullen hun eind ook vrij snel zien naderen (als ik men goesting kan blijven houden).
In't weekend ben ik een uur kwijtgeraakt, ik heb gezocht en gezocht en gezocht, maar niet gevonden, ik weet niet waar het is. Hopelijk ergens bij men rekeningen die nog niet betaald zijn, dan vind ik het zeker niet meer terug. Werk ze gaste!!

20:22 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-03-08

verlof stres

Vandaag men derde trainingske van de week gehad, 7k8, 6:10 AHR 80%. Ietske beter al vind ik. Geen probleem met de fractuur alhoewel ik af en toe het gevoel had te voelen waar het zat.
Voor de rest: alsof het leeg is in men hoofd. Zoveel drukte en dingen rond men hoofd dat ik het gevoel heb dat ik de laatste dagen niks gedaan heb.
Niettegenstaande dat gevoel, vind ik wel dat men mij daar redelijk voor betaald, dus ik zal wel iets gedaan hebben zekers?
Maar t'is zoals met zoveel zaken he, op de moment zelf is er niks aan de hand, maar nadien komt de bots he.
Meetstal heb ik dat met verlof periodes. De brutale overgang van druk bezig te zijn, deadlines, plannings etc naar totale vrijheid geeft meestal een rare uitwerking bij mij, ziekte, stress... enfin, je zal me niet geloven want de meeste denken dat het andersom is, wel wel, blijkbaar ben ik dan maar een uitzondering en een raar geval he (da laatste klopt wel hoor).
Maar ja, nog een paar uurtjes vandaag, dan eens een flesje amarone della valpoliciella clasico bolla van 2004 testen (moet ge eens proberen, de moeite waard, zelfs voor een Italiaanse wijn), daarna een weekend; nog 1 dagje werken maandag en dan een ongelooflijk lang verlof van 4 dagen! JOEPIE!!!

17:51 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-03-08

Belgie zonder kop

Daarnet een toerke gedaan van 8k8, 83% AHR (pfffff), 6:18, gewoon slecht. punt. Maar geen last van men been, niks deze keer, dus dat schijnt de goede kant op te gaan.
En nadien een kommetje kippesoep gegeten, soep met kip in, zonder kop.
Stresserende dagen momenteel, veel werk, de babyclub die me opbelt om te zeggen dat de kleine niet goed is terwijl je midden in een worldwide conference zit.. andere gasten die je dan persee moeten lastig vallen omdat je niet in HUN meeting opdaagt en wel in een andere en dat HUN meeting toch HEEL belangrijk is.. ge moet toch durven seg.. En dan puur gewoon dikke pech dat men Kloon chamien pakot is, ge moet het maar meemaken seg.
En dan zijn er nog mensen die hemel en aarde bewogen hebben, de oplossing voor de hand hebben, zelf gezocht en gevonden met hard te werken, en die durven het dan amper aan om steun te vragen voor het allerlaatste stukje ondersteuning dat ze wie weet mischien nodig hebben (he Sander, beste vriend, goe gedaan man, pet af voor kerels zoals gij!).
Tjonge, hoe zit dit bolleke toch in elkaar seg. Maar allee, de Artuurs zijn uitgeroeid en mijne veranda is toch droog heb ik gemerkt, de vloer ligt erin; volgende week de airco en de meubels en jeromme hier kan met zijn lui bezazze een wijntje drinken in overdekt Belgie. Iets dat we later aan onze kleinkinderen mischien nog zullen vertellen "Vroeger he, toen dit hier nog Belgie was en nog niet overdekt he, he, awel, toen was er nog sneeuw, jajaja.. kweet het nog, met pasen lag er nog 2 meters sneeuw. Da waren nog winters se!!!" En dan die klein mannen "Opa, Belgie, wa is da?" en dan afhankelijk van opa tot opa "Och manneke toch, da moete gij allemaal niet in je koppe steken zanne, da was niks belangrijks", ofwel zoiets "Jajaja, awel, vroeger he, toen was alles beter dan nu"...
Kies maar wie dat ge wilt zijn...ge kunt al beginnen oefenen.

20:09 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-08

kip zonder kop

Zondag en maandag de eerste 2 dagen dat ik een training na elkaar heb gedaan sinds lang, 5k en respectievelijk 7K. Niet te spreken over de hartslag, 78% en 83%. Ik heb ook het gevoel dat ik geen 10K meer aan 1 stuk kan lopen, zo erg is het gesteld. Na de 7K gisteren voelde ik toch weer even die rotte plek in men been, dus ben ik maar wijselijk gestopt. Deze week probeer ik ongeveer 30K te doen over 4 trainingen, langzaam terug de trainings frequentie opbouwen, afstand per training hou ik voorlopig nog onder de 10K, en steeds op de finse (beul) piste. 1 Mei is er de "Abdijentocht", een 15K jogging waar ik graag zou aan meedoen, maar ik vrees er voor dit jaar. Verleden jaar liep ik 72' maar als ik nu zou meedoen zou het in ieder geval veel meer zijn, en ik weet zelfs niet of ik zover kan lopen tegen die tijd zonder dat het gevolgen heeft voor die rechterpoot.  Ik zal maar passen denk ik. 
Meer en meer begin ik ook te vrezen voor de Athene op het einde van het jaar. Tegen dat ik terug wat in vorm ben, en dan hier nog een 42K kan lopen onder de 4 uur, of liefst 3h45, zal er nog wel wat tijd over gaan, en zoals het er nu uitziet kan ik dat niet echt meer doen, met inbegrip van de nodige trainingen voro 2 marathons dit jaar.
Maar ja, we hebben nog 50 jaar te lopen, dus een jaartje vroeger of later zal de zaak niet echt maken denk ik. Ik zal men zinnen maar zetten nu op een goede basis uit bouwen, terug naar de +50K per week te kunnen gaan en daarna een voorbereiding doen op een najaars marathon, ergens september/oktober of zo. Kwestie van toch iets of wat planning te hebben, want zonder langer termijn doelstelling, ook geen korte termijndoelstelling, en zonder dat? T'is als een kip zonder kop he, ge loopt wat in het rond maar het brengt niks op.

07:54 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-03-08

Wijnboer

Gisteren de tweede training van de week, 7K a 6:10, ahr 82%.
Conditie nog altijd niks in vergelijking met een paar maand terug. Deze week hoop ik nog een keertje 7K op de finse piste te doen. Been niet meer ingetaped deze keer, en geen last nadien van de stressfractuur. Het is precies aan het genezen, nu gewoon ervoor zorgen dat ik het niet forceer, maar ook niet te laks word en zoveel mogelijk train zonder te hervallen.
Volgende week probeer ik dan 4 maal te training, mischien met 2 rondjes van 6K op het einde als ik voel dat het teveel is. We zien we, en we passen dan de training wel aan.
Inspiratieloos momenteel. Verlof ook moeten uitstellen omwille van een aantal urgent issues.En men wijnvooraad schrinkt aanzienlijk, veel volk over de vloer gehad de laatste tijd, zal dringend nog wat extra moeten inleggen denk ik. 2 grotere inkopen tijdens wijndegustaties de laatste maand hebben me niet geholpen. En de boer hij ploegde voort.

08:35 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-08

pure sex

Gisteren 7k gelopen, AHR 86% (jawadde), 6:19 m/km. Erg is het, erg.
Ik was van plan om verder te lopen maar op km 7 begon ik die stressfractuur terug te voelen, dus ben maar gestopt. Het duurt toch al lang nu, het is wel beter maar nog niet 100% weg. En de conditie, die is een serieus pak achteruit gezet. Maar er zullen wel betere tijden komen, nog wat geduld hebben denk ik.
Ondertussen is die marathon meeting afgelopen en zit ik hier met een pak werk mede daardoor. Gelukkig zijn er bij mij de afgelopen maanden 5 nieuwe managers gestart zodat ik wat kan "delegeren" (gebruik ik toch graag dat woord!), anders komt men verlof van komende week nog in gedrang.
Prrrrrrt.... t'is morgend en ben al moe, van het denken alleen al.. nu maar zien dat ik terug geen stress krijg van dat verlof, zoals gewoonlijk...
Eugh diene titel van de blog??? gewoon om men statistieken terug wat op te poetsen, sorry voor diegene die naar iets bepaalds op zoek waren.

07:48 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-08

Suunto Conditie

Zondag men laatste rondjes gedaan van vorige week, 5k a 6:00, AHR 80%. Brengt het totaal van de week op een armzalige 15K, geen echte pijn in het stressfractuur, maar s'anderendaags weet ik toch waar het zit.
Nog steeds geen conditie, maar toch wel een klein beetje vooruitgang op de verhouding snelheid/hartslag.
Ook geeft men Suunto nu aan dat ik terug in "improving training" (3,9) gebied zit te werken in plaats van al de vorige in "overreaching training effect".
Dit laatste is een erg zware vasculaire training (5), terwijl de improving (3) een goede basis zou moeten zijn van ongeveer 80% van een mens zijn training. De ander 20% ongeveer kan bestaan uit iets sterkere vasculaire training varierend van "Highly improving" (4) tot level 5.
Ook heeft Suunto software men trainings effort in den beginnen teruggeschroeft van 7 naar 4, maar ondertussen toch al terug ge-upgrade naar 5. Deze levels geven de ge-traindheid (is dat wel een woord?) aan, waarbij 10 het maximum is en overeenkomt met een level zoals dat van Marleen Renders bv een paar jaar terug, om maar iets te zeggen. Ik denk dat ik daar niet ga aan toe komen, 7,5 was men maximum tijdens de voorbereidingen op LPM.
Enfin, seffes nog een toerke doen en dan het vliegtuigmaschien in naar US-Calif om daar 3 dagen en nachten te vergaderen en terug naar huis te komen op zaterdag. Ik ga men verlof nu al plannen voor het einde van de maand. T'zal nodig zijn peins ik.

07:05 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-08

Marathon slangen

Gisteren avond nog eens naar de finse piste getrokken, resultaat: AHR 82%, 5K, 6:00. Hartrate is een klein beetje aan het zakken, maar een maand of 2 geleden was dit toch een 15 a 20% lager op deze snelheid en afstand. Toch erg hoe snel een mens zijn conditie achteruit gaat.
Het ging vrij vlot toch wel, geen pijn in het bot, ook vandaag niet. Kalmpjes aan doen nog een paar weken denk ik en er is mischien nog hoop voor mij.
Volgende week zal zowieso een kalme week zijn daar ik een aantal dagen moet deelnemen aan een buitenlandse marathonmeeting. Gezellig, nog liever een echte marathon lopen op 3 dagen nu dan 3 dagen dag en nacht te lullen over iets wat we s'morgens al voor de helft vergeten zijn, ofwel van moeheid, of voor een ander deel van het publiek van zattigheid waarschijnlijk. En deze keer ben ik niet degene die zoiets georganizeert heeft, alhoewel ik nog men agendag moet maken voor 1 van de 3 dagen. Maar ja, het voordeel is dan weer dat je een aantal mensen tegenkomt die je wel veel spreekt maar bijna nooit ziet, toch altijd wel leuk en soms verassend, omdat je bij een stem zowieso altijd een gezicht probeert te plakken. Verassend soms als je zo iemand tegenkomt en die stelt zich voor als XYZ en je had er een totaal ander beeld van... Tja, je kan dan slecht zeggen "Oh, ben jij dat? Ik dacht dat je er uitzag als een slang met een gespleten tong?!".
Ik zal maar stoppen zekers....

07:18 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-03-08

Poolse mollen aangetrokken door airco?

Gisteren terug op de finse piste een 6K gedaan, geen problemen met het been maar hartslag is torenhoog. Zelfs snelheid naar beneden halen tot een 9,3 km/h helpt niet echt. En ik zou het kunnen wijten aan dat mooi vrouwke dat voor mij liep, maar dat zal toch het enige niet geweest zijn dat invloed heeft gehad. Conditie om zeep, nu maar proberen om het terug op te bouwen zonder terug in de problemen te komen met men pootjes.
Langzaam aan, ik ga proberen deze week 3 maal te lopen, totaal 15K. Inderdaad, terug van 0. Het zij zo.
Ondertussen is Artur III ook gesneuveld, als dit zo blijft verdergaan moet ik nog een vergunning aanvragen voor vleesverwerkend bedrijf denk ik.
En nu maar wachten tot ze seffens de airco komen installeren in de veranda, want deze dagen hebben we dat echt nodig zoiets !! brrrrr. men laurier is nu helemaal bevroren denk ik.
Wel knap die airco dingen van tegenwoordig, je kan er je gans huis mee verwarmen, op vloerverwarming. Het zijn feitelijk warmtepompen die de buitentemperatuur oppompen en alsdusdanig zou je het kunnen inzetten voor een ganse verwarming van je huis.
Spijtig genoeg verbruikt dat ding nogwel wat elecktriciteit en dat zal met de jaren ook wel aanzienlijk duurder worden. Zonnepanelen etc? Aan mij niet echt besteed, de terugverdientijd is veel te groot. Toen ik ons huis bouwde ongeveer 4 jaar geleden nu waren die dingen echt hopeloos duur, zowel als warmtepompen en andere aanverwante. Ik zal binnen een jaartje of 15 (terugverdientijd) dan maar migreren naar spanje of frankrijk of zo.
Ik zal dan ondertussen men frans en spaans maar beginnen oefenen, men vrouw is ondertussen Pools aan het leren. Ze vind het zo erg van die poolse mollen en ze wil ze overreden om bij de buren te gaan wonen. Die hun tuin is toch niet veel meer dan 1 grote molshoop vol met onkruid. We hebben al terug poolse wegwijzerkes besteld in braille met daarop de aanduiding "Polen: 20meter", en dan in de richting van de buren geplaatst. Moet toch werken denk ik. Maar ik moet wel oppassen, als het straks terug warmer wordt buiten en de airco staat rustig koude op te wekken en de veranda, dan komen die poolse mollen mischien in men veranda genieten van die kou, met hun pelse frakske en mutsen. Enfin, als ze een pintje meebrengen kunnen we het nog door de vingers zien dan.
Sh*t seg, wat zijn we toch weer slecht bezig....

09:09 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |