10-04-08

simpele maar spannende ziel

Gisteren voor de eerste keer terug de baan op geweest, 9K, AHR 77%, 6:10 gemiddeld. Het ziet eruit dat de conditie inderdaad terug wat aan het verbeteren is. Ten eerste is de hartslag minder, ten tweede was mijn max epoc waarde op deze training maar 102 meer en het trainings effect 3,7. Ten derde, Stram heeft me ge-upgrade van een klasse 5 naar 6 loper. Wat zoveel wil zeggen dat ik inderdaad terug regelmatig train en dat de conditie aan het verbeteren is. Eindelijk.
Of ik dat nu ook daadwerkelijk voel? Wel, hier ligt het subtiel verschil tussen aanvoelen en meten. De eerste 300 meter gingen bij mij weer ongelooflijk goed. Na ongeveer 2K ging het al veel minder, had toch nog de indruk dat ik hard moest werken. Na ongeveer 7K was ik feitelijk al moe, moest me precies vooruitsleuren. Naar het einde toe ging het dan alweer veel beter. Mijn algemeen gevoel was toch dat ik hard had gewerkt, maar toch ook weer het idee dat het cardiologisch iets beter afging. En dat is dus bevestigd met de suunto metingen. Alle fazen zijn ook terug te vinden in de hartmonitoring. Toch knap zo'n ding om de efficientie van een training en trainingsvooruitgang te monitoren op korte en lange termijn. Met natuurlijk de mogelijkheid om je training aan te passen aan de vorige resultaten.
Of dat spannend is? Blijkbaar niet, want op de radio vinden ze verkiezingen in Nepal "spannend", en ook het feit dat het olympische vuur voor ophef heeft gezorgd in SF. Spannend is dat, men oren. Ge moet ook een kieke zijn volgens mij om juist dat vuur in SF te laten rondgaan. Alsof er maar 1 stad is in NAM. Juist diegene waar het grootste China Town is. Als je er al geweest bent zul je het wel weten, het is inderdaad china in het klein, heeft niet veel met NAM te maken als je het zo ziet. En daar gaan ze dan een beetje met vuur spelen. Spannend he? Ach, het interesseert me geen fluit feitelijk. Waarom moeten we dit allemaal weten, waarom moeten we er een mening over hebben, waarom moeten we ons dit aantrekken of spannend vinden? Ik vind het al spannend om te kijken hoe een regenworm zijn weg terug de grond in vind nadat je hem hebt bovengebracht met onkruid te wieden. Of hoe de bomen en struiken dezer dagen terug vanuit niets knoppen maken waar later takken of blaadjes aankomen. Of hoe die poes in de gracht ligt te wachten tot ik er aan kom en dan vlak voor men auto de weg oversteekt. Of een marathon lopen en halfdood over de streep komen.  Dat is spannend, dat beleef ik, zie ik en voel ik. Spannend is dus voor mij niet om iemand anders met een onozel fakkeltje door chinatown zien te sukkelen om daarna in Nepal te gaan stemmen. Ach, mischien ben ik gewoon te simpel om alle interessante dingen van deze wereld te kunnen omvatten en hou ik het gewoon beter bij men regenwormpje.

07:38 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Eigenlijk begrijp ik heel goed dat je het niet spannend vindt! Iedereen zijn ding en interesses.

Goed blijven lopen zou ik zeggen! Komt allemaal goed.

Nog een vraagje oner Middelares.
Ik heb daar 15 mei een afspraak met een sportarts. Moest ik dan aan de telefoon al zeggen dat ik geen stagiaire wil??? Of kan dat daar ook nog???

Groetjes

Gepost door: Tinne | 18-04-08

De commentaren zijn gesloten.