22-04-08

Sterven of scheiden

Gisteren na afwezigheid van 1 week terug een kleine finse piste training ingelast: 6k12, AHR 74% (YES!), 6:31 (traag...). Traag, op het gemakske gelopen om de hartslag in toom te houden en dat is blijkbaar gelukt.
Ik was een week gestopt omdat ik na mijn terugkeer op de straat 2 weken geleden toch terug last kreeg van die stressfractuur (SF in de toekomst, ik denk dat ik dit nog veel moet schrijven). En ik voel het nog, het zit niet goed volgens mij, t'is nog een klein beetje dikker en wat gevoeliger, niet echt pijn, maar t'is er nog dat pokkeding... Moet ik nu echt 2 maand of meer gewoon niet meer lopen???? Kan toch niet he?
Wat deden ze dan in de oertijd met zoiets toen de mannen op jacht gingen, achter de buffels of reeen en konijnen?
Gingen die dan gewoon 3 maand niet lopen en daardoor alsdus ook niet eten (ik spreek hier van voor de visvangst en landbouw periode he)? Ah ja he, zo een konijn blijft geen 2 maand goed als ge geen frigo hebt he, neen toch?
En hun vrouw(en) en kinderen dan? Ook geen eten? naaaaa. kan toch niet he? Of wel? Of mischien gingen die "mensen" dan wel dood, omdat hunne vent of papa hun eten niet kon brengen, samen met hun gezin, iedereen dood, uitgehongerd. De familie Strever, uitgemergeld end uitgestorven aan een gebarsten beentje. Of mischien hadden die vrouwen van toen toch een goed overlevingsinstinct en trok die mevrouw er dan wel uit met de kinderen, naar een andere man, een jonger, potenter en verieler exemplaar, eentje die nog voor eten kan zorgen (en als het kan zijn grot al had afbetaald).
Stel je voor dat je dan 2 maand overleefd als gebarsten man, op gedroogd gras en afgevallen eikels (dan moet ge geluk hebben dat je zoiets in de herfst meemaakt natuurlijk), uiteindelijk zijn vrouw en kinderen weg, misere, misere, man man!!!!
Mischien is 2 maand niet lopen dan nog zo erg niet.
Tegenwoordig is het net het omgekeerde: als we niet kunnen lopen vreten en zuipen we ons te barsten, worden we vet als een varken en gaan we mischien dood aan een hartinfarct of een andere derivaat van obesitas. Maar dood gaan we ook. Het enige verschil met de oertijd is dat we onze ganse familie er niet mee uitroeien. De kans zit er uiteraard wel in dat vrouw en kinderen er uittrekken, met een vet varken blijft niemand graag zitten he.
Gelukkig is er de vooruitgang he, de schade blijft beperkt dezer dagen.

08:17 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

genoeg genoeg potentiële marathonlopers onder de webloglopers om jou te vervangen, streverke ! ;-)

Gepost door: marc devloo | 22-04-08

De commentaren zijn gesloten.