25-04-08

Fuzzy chaos

Zelfde verhaal als 2 dagen terug: 7k op de finse pisten zonder al te veel probleem. En inderdaad, hoe kan een geordend mens dat alles tracht te anticiperen, dat logisch in elkaar zit, omgaan met chaos die zich langs alle kanten aanbied.
Vrij simpel. Chaos beschrijven en in wetten en regels gieten. Zelfs in de grootste wanorde is een regelmaat of orde te vinden.
Het begon met de computer, 1 of 0. Bleek niet echt te werken in sommige regelingen, daarom dan maar fuzy logica, oftewel geen 1 en ook geen 0, maar "iets anders", iets grijs. Knap ingeneurs werk. Heb veel boeken hierover gelezen :-)
Tzelfde met de wetten van de chaos. Ik weet niet meer exact wie er als eerste mee begonnen is, maar geloof me, zelfs gewoon blind met een pijltje naar een dartsschijf werpen is onderworpen aan wetten die regelmaat en orde beschrijven. Er zijn eenvoudige regeltjes die je zelf ook kan proberen (ondermeer met dat darts spel) en je zal verrast zijn hoeveel orde er in de wanorde zit.
Voor de hardcore's onder jullie: mijn bureau is clean, geen enkel papiertje of document. Een dossierkast? Hm ja, alleen voor de koppe koffie in te zetten.
Maar troost je, vroeger was het nog veel erger, maar dank zij 2 kleine pattatten in huis kan alles niet meer op zijn juiste plaats liggen of kan er geen klein beetje orde meer zijn. Af en toe ontaard dat in een onstuimige ruimop bui waarbij de helft van het speelgoed en dingen die al een paar maanden rondslingeren gewoon de vuilbak in verdwijnen. Maar geloof me, het is al sterk verbeterd, ik begin de wetten van de chaos beter en beter te begrijpen, maar dat wil dan nog niet zeggen dat het ooit mijn comfort zone zal worden. Zij die morgen gaan verjaren groeten u!

19:46 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.