02-05-08

kappen

Inderdaad, ik kap ermee, met het lopen. Tijdelijk wel te verstaan.
Na een marathon gelopen te hebben met een stressfractuur, een paar weken rust genomen te hebben, heel langzaam proberen terug op te bouwen kom ik tot de conclusie dat het zo niet werkt.
Ik blijf last hebben op die plaats, hetzij minimaal, maar het is een teken dat het zo niet geneest.  Gedaan ermee, ik ga definitief men schoenen 2 maand in de kast zetten. Dan zijn we begin Julie om terug te beginnen, rest ongeveer 4 a 5 maand om terug op te bouwen naar een marathon op het einde van het jaar. Waarschijnlijk te kort, neem 3 maand echte voorbereiding, dat geeft dan ongeveer 1 maand om terug op niveau van 20 a 30K te kunnen lopen. Waarschijnlijk ga ik dat niet halen. Foert. Hetzijzo, dan is de LPM terug men eerste volgend jaar.
Maar wat ik ondervonden heb is dat de conditie sterk achteruit gaat indien ik niet loop. Daarom ga ik 2 dingen doen.
Ten eerste ga ik naar een fitnesscenter om op zo een airwalker te oefenen, lopen zonder impact. Waarschijnlijk niet hetzelfde, maar de conditie kan ik er toch mee onderhouden, of terug opbouwen hoop ik.
Tweede dat ik ga doen is een koersfiets kopen. Spijtig genoeg was die winkel daarnet dicht of ik had er reeds eentje besteld. Hiermee ga ik dan proberen in het weekend lange trainingen te simuleren, 3 a 4 uur.
Hierdoor hoop ik men konditie terug op te bouwen, men spieren te verstevigen, onderhouden, en men klote SF te laten genezen. Hetzij zo. Een besluit dat ik waarschijnlijk 3 maand terug had moeten nemen maar terug kijken heeft geen zin.
Ik ga me wel eens bezinnen met wat ik de laatste tijd allemaal bezig ben, in welke vormen van extremis ik me laat gaan (werken, sporten, en tja.. wijn drinken hoort daar ook bij).
Ik slaap niet veel (4 uur per nacht maximum) en dus heb ik veel tijd om hierover na te denken, maar meer en meer zit ik te denken om gewoon men jas aan de kapstok te hangen en gewoon te stoppen met werken. Dan heb ik voldoende tijd om aan mezelf te werken, te sporten, te genieten en te verzorgen. Het komt er nu niet van, en als het er dan toch van komt dan is het weer met hopen in eens. Doseren hoor ik iemand fluisteren? Tja, zo werkt streverke nu eenmaal niet, half werk noem ik dat, en daar ga ik niet voor, dat kan ik niet, jamais.  Sptijtig genoeg zit dat er bij mij niet echt in, ik ben altijd al iemand van extremis geweest en kan slechts zelden een gulden middenweg nemen als het mezelf aanbelangd. Zo kan ik dus ook niet 1 glas wijn drinken, die fles moet leeg. Zo heb ik ook geen voldoening met een halve marathon als ik weet dat er een hele bestaat. Zo kan ik ook niet werken als ik geen totaal overzicht heb van mijn posititie en die van anderen in een bepaalde situatie. Langs de andere kant kan ik wel van andere mensen begrijpen dat ze anders zijn, gelukkig maar, maar voor mezelf kan ik geen oogje dichtdoen.
We gaan eens 2 maand goed nadenken vrees ik. Geen crisis situatie of zo hoor, oh neen, maar eens effe bezinnen en kijken waar ik de laatste 44 jaar mee bezig geweest ben, en wat ik de volgende 44 nog wil doen en op welke manier.

13:46 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

herkenbaar Heel herkenbaar. Als je je het kunt permitteren van te stoppen met werken, doen ! Maar voor de meesten onder ons, 40 à 50 jarigen, is dit niet haalbaar. Ik ben ook iemand van uitersten, gisteren na de Abdijentocht 3 Tongerlo's en daarna thuis 3 Leffe's. Rustig nadenken en een paar boeken lezen over Levenskwaliteit etc. Waarom niet beginnen met tijdskrediet ? Demotie ipv promotie ? Gewoon jezelf leren anders tegen de dingen aan te kijken ? Bij mij begint het stilaan te lukken ... Let's cross fingers. Succes met je wielercarrière ! Meedrijven met de stroom is alleszins verstandiger dan steeds dwars te zwemmen, en zoveel gemakkelijker als je minder perfectionist tracht te zijn. Drink er eentje in mijn gedachten !

Gepost door: marc devloo | 02-05-08

eens bezinnen kan nooit kwaad.

Gepost door: Ruthje | 02-05-08

De commentaren zijn gesloten.