04-05-08

airwalking

Vandaag men eerste sessie gedaan in een fitnesscenter; vroeger een echte ijzerwinkel waar ik men powertrainings jaren achter de rug heb, nu een rasechte fitness met enorm veel cardio toestellen van heel goede kwaliteit.
Een 45 minuten brengt me op 520 kalorien, met een gemiddelde hartslag van 76%. Niet slecht! Voordeel is vind ik ook dat de hartslag veel beter te controleren is dan met het lopen. Als het al wat hoog gaat, gewoon ietsje minderen en het zakt. Ik heb altijd problemen om de snelheid van het lopen te laten minderen, dan zit ik weer te peinsen aan men gemiddelde loopsnelheid die naar beneden gaat etc.. Gewoon lekker airwalken zonder snelheidsmeting, prima. Nadeel van dit verhaal is dat je het binnen doet, met als gevolg dat je meer zweet. Niettegenstaande dit alles voelde ik toch dat ik een sterke inspanning aan het doen was, dus ik vermoed dat ik men conditie hiermee terug kan resetten.
Nog een ander voordeel, door een ongelukkig ongeluk heb ik een gat in men voet dat ondertussen welliswaar is terug toegenaaid (door de dokter van wacht, zulke dingen gebeuren altijd in het weekend), maar dat me belet om fatsoenlijk te gaan, laat staan lopen. Airwalking daaren tegen, no problema!
Wat betreft stoppen met werken, wel, ik heb dit al eens gedaan een paar jaar terug, ik was het kotsbeu en zag niet meer in waarom ik me nog elke dag zou willen bewijzen voor iets dat ik niet meer nodig had. Eerlijk gezegd, na minder dan een jaar thuis te blijven zag ik het niet meer zitten. In het begin ging het goed, maar na een tijdje kreeg ik een ernstige blesure (door gezellige, geen stressgevende werkzaamheden) waardoor ik absoluut niks meer kon doen. Zelfs werken met een pc ging me niet meer af.
En toen ben ik uit pure ellende terug begonnen te werken, op zoek naar een challenge, waarschijnlijk om me te kunnen "bewijzen" zeker, ik had dat nodig. Ondertussen ken ik die pitfall ook en ik ga daar niet meer inlopen.  Of ik het me kan permiteren, wel laat ons zeggen dat ik wat geluk heb gehad, of gemaakt, in het leven mbt een aantal dingen, dus dat lukt wel. Gelukkig kan ik in men huidige werk nog voldoende uitdagingen en motivatie vinden, want werken zonder reden heeft ook zo zijn grenzen mbt motivatie. Doordat ik weet wat het alternatief is, is dit voor mij echter geen probleem.
In  de toekomst wil ik wel het juiste kiezen, ik ben er bijlange nog niet uit wat het gaat worden, ik ken beide voor- en nadelen, maar moet ze nog even op een rijtje zetten.
Enfin, op naar een volgende airwalk/zweet sessie en een bezoek aan een fietsenwinkel!

12:15 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.