08-05-08

De dikste eerst

Ondertussen een zweet sessie op de orbitrac achter de rug en 25K fietsen a 27.7 km/h, ahr 70% in het eerste geval en met het fietsen 78%, 960 calorien in totaal.
Wel moet ik zeggen dat ik me ondertussen al veel beter voel nu ik me terug lichamelijk kan inspannen.
Maar, alle goede dingen hebben ook een keerzijde. Niettegenstaande da koersfietsje op maat is gemaakt, begin ik last te krijgen van men rechter schouder. Hopelijk is het geen opspeling van men oude blessure want dan gaat dit niet goed aflopen. Voorlopig proberen men houding wat aan te passen denk ik, en iets minder frequent fietsen. Het is trouwens toch niet de bedoeling dat ik elke dag ga fietsen, bedoeling is 1 keer per week of zo boven op het lopen, maar voorlopig ga ik wat meer fietsen om te wennen en de conditie te verbeteren.
En dan het verkeer! Niet te doen, echt. Het lijkt erop of sommige mensen speciaal er op rijden om fietsers te koejeneren. Ze zien je oversteken op een zebra, en dan gaan ze nog rap wat gas bijgeven omdat ze denken dat ze je nog NET kunnen voorzijn, na 5 meter besluiten ze dat het toch niet zal lukken, gaan vol op de rem en staan stil in het midden van de zebra. Tja, afstappen, achter hun verder oversteken en maar binnensmond vloeken op die sukkel en degene die daar dan 30 cm vlak achter gaat staan zodat je er net doorkunt.
Of van die leuke die op een rond punt gewoon afdraaien zonder eens om hun schouder te kijken of die fietser, die ze daarnet goed bekeken hebben, niet rechtdoor moet gaan. En dat die fietser dan vollop in de remmen moet, nog rap zijn click pedalekes moet ontgrendelen en door zijn onervarenheid bijna op zijn chocodeize gaat, dat hebben ze niet gemerkt. ahum. Vloek.
Ik begrijp het niet, zelf ben ik heel voorzichtig als auto chaufeur als ik een fietser in men buurt zie, maar sommige mensen die gaan er gewoon voor, alles opzij voor hun. Als autochoufeur merk je deze attitude niet echt bij andere, maar als fietser word je wel geconfronteerd met de boersheid van de mensheid.
Zoals mijn neef onlangs meemaakte, een smal straatje waar je met 2 wel doorkunt, maar je moet alle 2 een beetje opzij rijden. De tegenligger bleef gewoon midden op de weg staan zodat niemand doorkon. Probleem natuurlijk, mijn neefje hangt de domoor uit en blijft ook staan. Na 5 minuten komt daar een coleirige vrouw uitgerold die begint van haar oren te maken of men neef wel de verkeersregelementen kent. Hij bevestigd dit en vraagt of ze zijn rijbewijs wil zien. Daarop repliceert die madam dat hij dan blijkbaar niet geleerd heeft dat de grootste auto voorang heeft en hij dus terug 500m achteruit moet rijden om madam door te laten. Amaai men oren, kom dat tegen de dag van vandaag.

09:02 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

in de praktijk ... ... heeft den diksten bak, jammer genoeg, meestal voorrang... de grootste smoel trekt ook vaak aan het langste eind ...

Gepost door: marc devloo | 08-05-08

Ik heb het al dikwijls gezegd, men zou alle automobilisten moeten verplichten om jaarlijks 1000km te fietsen. Dan gaan ze misschien eens wat rekening houden met de fietsers.

Gepost door: Marc | 09-05-08

De commentaren zijn gesloten.