14-05-08

100K, gratis

Inderdaad, 100K in totaal gefietst de laatste 3 dagen, sessies van 25K, 30K, 45K. En de g@tpijn? Begint stillaan te beteren.
Gisteren met men vriend amateur coureur en zijn dochter een trip gedaan van 45K. Jaja, ik zit hier nog met nearly new babies in huis, en mijn leeftijdsgenoten hebben al zonen en dochters van 15, 16 jaar. Heb ik iets fout gedaan, of zijn zij het? Obepaald
Het is mijn weten de allereerste keer in men ganse leven dat ik een afstand van 45K gefietst heb. Gemiddelde snelheid 27 km/h, gemeten met de nieuwe suunto bike pod.
Mooi toch om te zien, toen ik de trainingen aan het vergelijken was bleek dat de training van 30K meer cardiovasculair en uithoudingsvermogenswijs heeft opgebracht dan de trip van 45K, alhoewel de gemiddelde hartslag ongeveer hetzelfde was en ik ook ongeveer hetzelfde gepiekt heb.
Het voelde ook vlotter aan gisteren ten opzichte van eergisteren, dus het subjectieve gevoel is vastgelegd in een onweerlegbare technische weerspiegeling van meetbare accurate gegevens (wie meet die weet!). Whatever, maar toch interessant om te zien, om conclusies uit te trekken en verdere training op af te stellen.
Men vriend amateur coureur viel bijna van zijn fiets (allee, hij stond al naast mij hoor) toen hij die resultaten zag en begon zich plots allerlei vragen te stellen of hij wel goe bezig was. Dat hij toch al iets vermoede dat er iets fout was met zijn trainingen omdat hij altijd maar wieltje zuigt ipv kop te trekken..
Allee, ik zal maar aandelen in Suunto kopen, nu met hun nieuwe T6c versie kan het alleen maar beteren. Gelukkig kan ik men oudere Suunto laten upgraden door een firmware versie update, en nog gratis ook nog. Waar kom je dat nog tegen de dag van vandaag he?

08:31 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.