15-05-08

Men eerste tweede marathon

Ik zat er net nog even aan te denken, gisteren die rit van 45K, wel het is men eerste marathon met de fiets. Is zo eens iets anders he? En moet zeggen, t'is veel gemakkelijker dan te lopen, of wat hadden we gedacht.
Vandaag nog een toereke gedaan dikke 27K op een klein uurke, 760 Kcal om zeep.
Maar maar... Tijdens het rijden kreeg ik in de mot dat men gemiddelde snelheid zo rond de 27km/h lag, hetzelfde als anders, maar men hartslag lag wel wat lager, zo rond de 78%. Ik moest dus MEER moeite doen om men tikkerke wat sneller te doen gaan. Het heeft zijn voor- en zijn nadelen.
Ten eerste betekent het dat men conditie wel terug aan het stijgen, verbeteren is (na 1 en 1/2 week terug serieus trainen) maar ten tweede, dat ik dus in het vervolg meer moeite moet doen om een zelfde trainings effect te bekomen.
Vandaag heeft men software dan ook nog gemerkt wat ik de laatste weken aan het doen ben, en heeft me vriendelijk gevraagd of hij (of is het een zij? waarschijnlijk een zij denk ik, een hij zou het gewoon helemaal niet vragen maar gewoon doen) me mocht upgraden. Dus, van level 6 naar level 7 gegaan door middel van de laatste 2 weken training. Heeft dus ook tot gevolg dat men epoc calculaties anders zijn en dus zullen ook men inspanningen groter moeten zijn om een zelfde trainings effect te bekomen.
Epoc vandaag was 93,5 ml/kg, eergisteren bv 150. Een duidelijk verschil.
Je voelt het ook tijdens het fietsen, je moet wel moeite doen, maar je kan het af, alleen de spieren worden moe, je uithouding kan het af.
Maar, men opzet lijkt dus wel te werken: bedoeling was 2 maand (of zoiets ongeveer) te stoppen met lopen om de SF te laten genezen, maar iets anders doen om te conditie op peil te houden. Schijnt zijn vruchten af te werpen, dat koersfietske.
Indien het weer omslaat sta ik binnenkort terug in de fitness voor de xtraining, maar daar vrees ik dat ik veel meer moeite zal moeten doen.
Toch maar liever lopen dan, niet al te veel moeite doen en toch grote sprongen voorwaarts maken. Meer moet da niet zijn he.

19:59 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.