23-05-08

fietsen op de heide, ver van iedereen...

Gisteren een xtraining gedaan, vandaag 46K op de fiets.
Groot verschil! Die cross training, ik word daar enorm moe van, en het haalt niet veel uit. Weinig calorie verbruik en en erg gering trainings effect.
Die 46K van vandaag daarentegen breken meer dan 2000 kCal af en hebben een maximum trainings effect van 5 (meer gaat niet), zelfs nadat Stram me heeft upgegrade naar level 7.5. Maximum epoc van de rit bedraagt 260ml/kg. Goe bezig.
Ding is wel dat je die tripjes zorvuldig moet plannen, zulke afstanden rij je niet rond de kerk zoals je met het lopen kan doen.
Het tripje heeft me van westerlo naar herentals, via poerderlee, lille, (en hiertussen is een monument opgesteld ter ere van Jean-Pierre Monsere die daar blijkbaar verongelukt is) gierle, lichtaart (over bobejaanland), olen, oevel en terug naar westerlo gebracht.
Nu hier en daar op de wegenkaart eens wat kleindere wegen uitzoeken en die een voor een uitproberen op volgende ritten, zo leer ik die buurten daar ook beter kennen en kan ik langere trippen maken op binnendoor wegen.
Want het is en blijft gevaarlijk op de weg in het verkeer.  Ik ben zelf ook voorzichtiger geworden en anticipeer nu meer dan in het begin op het verkeer, maar niettegenstaande dat rij ik toch liever op kleindere wegen waar minder verkeer komt.
Trouwens, ik denk dat ik Eddy Merckx moet gelijk geven. Als je de buurt niet kent is het soms vreed moeilijk om te weten waar en of er een fietspad is. Nu rij je op een fietspad, plots stopt dat gewoon, je rijdt dan een beetje op de weg om na een paar honderd meter tot de conclusie te komen dat er langs de andere kant van de weg een pracht van een fietspad is. Maar niet aangeduid uiterraard. Of van die wegomleggingen. Goed voor 2 afslagen en dan waren de borden op. Zoek het zelf dan maar uit. Maar verbodsborden die hadden ze blijkbaar nog in voorraad.
En nu is't weekend! eugh. Iemand die weet hoeveel flessen rode wijn 2000 Kcal zijn? Steekt niet op een paar calorien hoor... Tong uitstekend

16:33 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.