25-05-08

prinses op een wit stalen ros

Vandaag een fietstripje van 50k achter de benen. Na me 2 maal vergist te hebben in een omleiding ben ik er nu toch achtergekomen hoe het allemaal in mekaar zit. Maar de eerste poging vandaag was toch ook weer niet juist, op het gevoel de richting van de omleiding proberen te volgen, de raad opgevolgd van iemand die zij dat de omleiding voor fietsers langs het kanaal was.. alee, jerom hier natuurlijk het verkeerde kanaal genomen. Na zo een 2K kwam ik tot de conclusie dat ik terug huiswaards aan het rijden was. Terug de baan op, en het ander kanaal gevolgd. Dit bleek na X aantal maal die weg proberen te volgen de juiste manier om de omleiding te volgen. Ge moet er potverdrie voor gestudeerd hebben, en blijkbaar meer dan 5 jaar, of ik heb iets essentieels gemist tijdens men unif fase. (waarschijnlijk meer dan 1 ding, maar daar gaan we het nu niet over hebben).
Na ongeveer 20K, tja, het moest er van komen, platten tube! Ergens gaan aanbellen of ik de telefoon even mocht lenen zodat vrouwlief me kon komen oppikken. Gues what. Na 5 keer proberen heb ik het opgegeven en men excuses aangeboden. De eerst telefoon nummer was inderdaad van men vrouw, maar die haar telefoon stond af. Dan maar naar mezelf bellen, de telefoon lag toch thuis. 4 keer, en ik ben er mee gestopt, alle 4 nummers fout.
Maa zij die kerel, hiernaast zit zo een amateur die voor en na fietsen repareert. Aha!! t'is toch niet waar zekers! Hup hup, een huisje terug, aanbellen en binnen de 3 seconden stond daar de blonde princess, vrouw van fietsen reparateur, die omdat het zondag was, niet thuis was maar aan het fietsen. Deze mevrouw heeft dan met haar verblindende schoonheid men fiets in orde gebracht en me terug op weg geholpen. De volgende kilometers gingen als een trein.
Enfin, tot zover de dichterlijke vrijheid, het kwam ongeveer in de buurt wat betreft de schoonheid, maar het bandje heb ik zelf vervangen in het werkhuis van betreffende.
Niettegenstaande al dit, centen had ik niet bij, dus dat moet nog geregeld worden. Er bestaan dus nog goei mensen op dit bolleke.
Madammeke, nog nen dikke mercie om me uit de nood te helpen, anders moest ik 20K tevoet naar huis met het fietsje aan de hand.
En natuurlijk hebben we onze lessen geleerd hieruit: als het dik fout gaat is er altijd wel een vrouw die die onozel doende ouwe mannen komt redden. (en ook dat ik wat gereedschap en een pomp moet meenemen volgende keer).

19:28 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-05-08

fietsen op de heide, ver van iedereen...

Gisteren een xtraining gedaan, vandaag 46K op de fiets.
Groot verschil! Die cross training, ik word daar enorm moe van, en het haalt niet veel uit. Weinig calorie verbruik en en erg gering trainings effect.
Die 46K van vandaag daarentegen breken meer dan 2000 kCal af en hebben een maximum trainings effect van 5 (meer gaat niet), zelfs nadat Stram me heeft upgegrade naar level 7.5. Maximum epoc van de rit bedraagt 260ml/kg. Goe bezig.
Ding is wel dat je die tripjes zorvuldig moet plannen, zulke afstanden rij je niet rond de kerk zoals je met het lopen kan doen.
Het tripje heeft me van westerlo naar herentals, via poerderlee, lille, (en hiertussen is een monument opgesteld ter ere van Jean-Pierre Monsere die daar blijkbaar verongelukt is) gierle, lichtaart (over bobejaanland), olen, oevel en terug naar westerlo gebracht.
Nu hier en daar op de wegenkaart eens wat kleindere wegen uitzoeken en die een voor een uitproberen op volgende ritten, zo leer ik die buurten daar ook beter kennen en kan ik langere trippen maken op binnendoor wegen.
Want het is en blijft gevaarlijk op de weg in het verkeer.  Ik ben zelf ook voorzichtiger geworden en anticipeer nu meer dan in het begin op het verkeer, maar niettegenstaande dat rij ik toch liever op kleindere wegen waar minder verkeer komt.
Trouwens, ik denk dat ik Eddy Merckx moet gelijk geven. Als je de buurt niet kent is het soms vreed moeilijk om te weten waar en of er een fietspad is. Nu rij je op een fietspad, plots stopt dat gewoon, je rijdt dan een beetje op de weg om na een paar honderd meter tot de conclusie te komen dat er langs de andere kant van de weg een pracht van een fietspad is. Maar niet aangeduid uiterraard. Of van die wegomleggingen. Goed voor 2 afslagen en dan waren de borden op. Zoek het zelf dan maar uit. Maar verbodsborden die hadden ze blijkbaar nog in voorraad.
En nu is't weekend! eugh. Iemand die weet hoeveel flessen rode wijn 2000 Kcal zijn? Steekt niet op een paar calorien hoor... Tong uitstekend

16:33 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-05-08

sjepapperdepap om zeep

Goei trainingske achter de rug gisteren met de fiets. Het is nog niet hetzelfde als lopen, maar toch, het begint me beter en beter te bevallen.
Hopelijk deze week nog een toereke met men vriend amateur, die kent veel kleine binnewegen, en dat rijd toch veel aangenamer dan aleen de grotere wegen, waar ik steeds op rij.
Het is qua trainingsprincipe bijna hetzelfde zou ik zeggen, je gaat ervoor, regelt je hartslag (maar veel gemakkelijker dan door te lopen) en je voelt dat je iets aan het doen bent.
Wel is het minder intensief dan lopen en moet je langer training (of Kan je langer trainen). Het heeft toch wel iets, ja toch. Ik kan het jullie aanraden loperkes, een goei koersfietske in de zomer is geen slechte afwisseling.
Ondertussen heb ik wel het sjepapke van men voorband verprutst. Ik snap niet hoe dat tjopke van die voetpomp nu werkt, moet ik dat daar nu gewoon opduwen, of da hendelke naar voor doen of iets anders, ik heb zo wat vanalles geprobeerd, met gevolg dat het tjopke van men sjepap deraf is. Platten tupe, zeggen ze bij ons.
En uit heel veel sjepappen ervaring weet ik dat men zelf geen sjepapkes kan maken, of de tijden moeten veranderd zijn. Trouwens, moest dat kunnen, ik heb geen ander sjepapke in stock. Op stock moete belastingen betalen trouwens.
Iets anders, een vervelend ding om vanaf 5 uur in het kantoor te zitten is dat potverdesakkersdemiljaar elke 15 minuten dat licht hier uitgaat.
Gelukkig heeft vroeger een of andere wizard het klaargespeeld om in 6 werkdagen licht te maken, hierdoor kan ik toch nog voldoende zien om op die knop gaan te duwen, en ondertussen een nieuwe fokietje te pakken.
Ik ga vandaag niks zeggen over de treinen, de rest zal dat wel uitvoerig doen denk ik, maar ik leef mee, met alle slachtoffers en NIET met diegene die denken dat ze het land maar in gijseling moeten nemen omdat ze wat te lang of te kort hebben. Sukkels, wees blij dat je in zulke sociale instelling nog MAG doen alsof je werkt en er nog vree goed voor betaald wordt met een vet pensioen op de kop toe.

06:29 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-08

Men eerste tweede marathon

Ik zat er net nog even aan te denken, gisteren die rit van 45K, wel het is men eerste marathon met de fiets. Is zo eens iets anders he? En moet zeggen, t'is veel gemakkelijker dan te lopen, of wat hadden we gedacht.
Vandaag nog een toereke gedaan dikke 27K op een klein uurke, 760 Kcal om zeep.
Maar maar... Tijdens het rijden kreeg ik in de mot dat men gemiddelde snelheid zo rond de 27km/h lag, hetzelfde als anders, maar men hartslag lag wel wat lager, zo rond de 78%. Ik moest dus MEER moeite doen om men tikkerke wat sneller te doen gaan. Het heeft zijn voor- en zijn nadelen.
Ten eerste betekent het dat men conditie wel terug aan het stijgen, verbeteren is (na 1 en 1/2 week terug serieus trainen) maar ten tweede, dat ik dus in het vervolg meer moeite moet doen om een zelfde trainings effect te bekomen.
Vandaag heeft men software dan ook nog gemerkt wat ik de laatste weken aan het doen ben, en heeft me vriendelijk gevraagd of hij (of is het een zij? waarschijnlijk een zij denk ik, een hij zou het gewoon helemaal niet vragen maar gewoon doen) me mocht upgraden. Dus, van level 6 naar level 7 gegaan door middel van de laatste 2 weken training. Heeft dus ook tot gevolg dat men epoc calculaties anders zijn en dus zullen ook men inspanningen groter moeten zijn om een zelfde trainings effect te bekomen.
Epoc vandaag was 93,5 ml/kg, eergisteren bv 150. Een duidelijk verschil.
Je voelt het ook tijdens het fietsen, je moet wel moeite doen, maar je kan het af, alleen de spieren worden moe, je uithouding kan het af.
Maar, men opzet lijkt dus wel te werken: bedoeling was 2 maand (of zoiets ongeveer) te stoppen met lopen om de SF te laten genezen, maar iets anders doen om te conditie op peil te houden. Schijnt zijn vruchten af te werpen, dat koersfietske.
Indien het weer omslaat sta ik binnenkort terug in de fitness voor de xtraining, maar daar vrees ik dat ik veel meer moeite zal moeten doen.
Toch maar liever lopen dan, niet al te veel moeite doen en toch grote sprongen voorwaarts maken. Meer moet da niet zijn he.

19:59 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-05-08

100K, gratis

Inderdaad, 100K in totaal gefietst de laatste 3 dagen, sessies van 25K, 30K, 45K. En de g@tpijn? Begint stillaan te beteren.
Gisteren met men vriend amateur coureur en zijn dochter een trip gedaan van 45K. Jaja, ik zit hier nog met nearly new babies in huis, en mijn leeftijdsgenoten hebben al zonen en dochters van 15, 16 jaar. Heb ik iets fout gedaan, of zijn zij het? Obepaald
Het is mijn weten de allereerste keer in men ganse leven dat ik een afstand van 45K gefietst heb. Gemiddelde snelheid 27 km/h, gemeten met de nieuwe suunto bike pod.
Mooi toch om te zien, toen ik de trainingen aan het vergelijken was bleek dat de training van 30K meer cardiovasculair en uithoudingsvermogenswijs heeft opgebracht dan de trip van 45K, alhoewel de gemiddelde hartslag ongeveer hetzelfde was en ik ook ongeveer hetzelfde gepiekt heb.
Het voelde ook vlotter aan gisteren ten opzichte van eergisteren, dus het subjectieve gevoel is vastgelegd in een onweerlegbare technische weerspiegeling van meetbare accurate gegevens (wie meet die weet!). Whatever, maar toch interessant om te zien, om conclusies uit te trekken en verdere training op af te stellen.
Men vriend amateur coureur viel bijna van zijn fiets (allee, hij stond al naast mij hoor) toen hij die resultaten zag en begon zich plots allerlei vragen te stellen of hij wel goe bezig was. Dat hij toch al iets vermoede dat er iets fout was met zijn trainingen omdat hij altijd maar wieltje zuigt ipv kop te trekken..
Allee, ik zal maar aandelen in Suunto kopen, nu met hun nieuwe T6c versie kan het alleen maar beteren. Gelukkig kan ik men oudere Suunto laten upgraden door een firmware versie update, en nog gratis ook nog. Waar kom je dat nog tegen de dag van vandaag he?

08:31 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-08

UPS my hero!

Gisteren ge-orebitract (dat kan toch geen werkwoord zijn neen), vandaag gefietst.
Dat airwalken, orbitracen of x-trainen, hoe noemt dat feitelijk, zet precies weinig zoden aan de dijk.
Men software verteld me dat ik er mijn conditie "met onderhoud" maar veel meer niet. Daar sta ik dan wel 50 minuten te trappelen op dat ding en me moe te maken. Calorie verbruik is amper 450 stuks, dat is zo goed als niks he!
Het fietsen daarentegen, 600 cal op dezelfde tijd, maar volgens de stram software heeft dit een "Highly Improving training effect". Dit waarschijnlijk doordat mijn gemiddelde hartslag hoger is.
Spijtig genoeg heb ik vandaag een fout gemaakt, ik heb eerst men sessie gestart vooralleer ik naar pods had gezocht. Gevolg is dat ik men hartslag wel kon aflezen tijdens het fietsen, maar dat er niets is opgeslagen in de horloge, en de software niks heeft om berekening te maken. Soit, we gaan er niet van dood (vroeger mischien wel, nu toch niet meer).

Ondertussen heb ik een voorwiel naaf besteld voor de koersfiets, met ingebouwde sensor voor men Suunto. Hierdoor kan ik op de horloge direct de gegevens aflezen tijdens het fietsen mbt afstand, snelheid, hartslag etc en kan ik ze later verwerken in de stram software (als ik het juist doe natuurlijk Verlegen)
Nu was ik even op de UPS site men levering aan het tracken en blijkt dat het spul dinsdag pas geleverd zal worden. Ik vond dit nogal redelijk laat, dus heb eens even gecheckt wat er aan de hand was. Gelukkig, anders zat ik maandag in Brussel op kantoor me af te vragen waarom de rest zo lang wegblijft, en waarom het zo vlotjes ging op de snelweg.....

16:41 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-05-08

De dikste eerst

Ondertussen een zweet sessie op de orbitrac achter de rug en 25K fietsen a 27.7 km/h, ahr 70% in het eerste geval en met het fietsen 78%, 960 calorien in totaal.
Wel moet ik zeggen dat ik me ondertussen al veel beter voel nu ik me terug lichamelijk kan inspannen.
Maar, alle goede dingen hebben ook een keerzijde. Niettegenstaande da koersfietsje op maat is gemaakt, begin ik last te krijgen van men rechter schouder. Hopelijk is het geen opspeling van men oude blessure want dan gaat dit niet goed aflopen. Voorlopig proberen men houding wat aan te passen denk ik, en iets minder frequent fietsen. Het is trouwens toch niet de bedoeling dat ik elke dag ga fietsen, bedoeling is 1 keer per week of zo boven op het lopen, maar voorlopig ga ik wat meer fietsen om te wennen en de conditie te verbeteren.
En dan het verkeer! Niet te doen, echt. Het lijkt erop of sommige mensen speciaal er op rijden om fietsers te koejeneren. Ze zien je oversteken op een zebra, en dan gaan ze nog rap wat gas bijgeven omdat ze denken dat ze je nog NET kunnen voorzijn, na 5 meter besluiten ze dat het toch niet zal lukken, gaan vol op de rem en staan stil in het midden van de zebra. Tja, afstappen, achter hun verder oversteken en maar binnensmond vloeken op die sukkel en degene die daar dan 30 cm vlak achter gaat staan zodat je er net doorkunt.
Of van die leuke die op een rond punt gewoon afdraaien zonder eens om hun schouder te kijken of die fietser, die ze daarnet goed bekeken hebben, niet rechtdoor moet gaan. En dat die fietser dan vollop in de remmen moet, nog rap zijn click pedalekes moet ontgrendelen en door zijn onervarenheid bijna op zijn chocodeize gaat, dat hebben ze niet gemerkt. ahum. Vloek.
Ik begrijp het niet, zelf ben ik heel voorzichtig als auto chaufeur als ik een fietser in men buurt zie, maar sommige mensen die gaan er gewoon voor, alles opzij voor hun. Als autochoufeur merk je deze attitude niet echt bij andere, maar als fietser word je wel geconfronteerd met de boersheid van de mensheid.
Zoals mijn neef onlangs meemaakte, een smal straatje waar je met 2 wel doorkunt, maar je moet alle 2 een beetje opzij rijden. De tegenligger bleef gewoon midden op de weg staan zodat niemand doorkon. Probleem natuurlijk, mijn neefje hangt de domoor uit en blijft ook staan. Na 5 minuten komt daar een coleirige vrouw uitgerold die begint van haar oren te maken of men neef wel de verkeersregelementen kent. Hij bevestigd dit en vraagt of ze zijn rijbewijs wil zien. Daarop repliceert die madam dat hij dan blijkbaar niet geleerd heeft dat de grootste auto voorang heeft en hij dus terug 500m achteruit moet rijden om madam door te laten. Amaai men oren, kom dat tegen de dag van vandaag.

09:02 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-05-08

g@pijn, deel 2

inderdaad, gisteren nog een 35 minutjes gefiets, AHR 80% goed voor 426 verprutste Kilo Calorien.
Maar toch een pijnlijke zaak aan het zaakje, zelfs met een spons in men broek. Het zal wel wennen weet ik, een paar dagen en ik voel dat niet meer.
Ben eens langs een vriend/amateur coureureke gereden die men fietske heeft gekeurd.
Ik had dat beter niet gedaan, want die begon plots afspraken te maken om samen een toereke te maken. Gelukkig had hij deze week geen tijd en heb ik dus nog wat uitstel om te kunnen oefenen en men pijnlijke toestanden wat te verzachten/te laten gewennen.
Iemand die zijn hand er niet voor omdraait om de Monvoantoe op te rijden of wat te toeristen in de Voogezen (sory zanne, men frans is klote, nederlands feitelijk ook, ik kan dat niet schrijven en heb geen goesting om de juiste spellingswijze op te zoeken, taal is voor mij een middel tot iets en geen doel op zich)  daar ben ik toch wel een beetje voorzichtig mee om effe wat trainings kilometerkes mee af te haspellen.
Moet wel zeggen dat zo een half uurke toeren nog wel lukt, ongeveer 16Km gedaan, en zelfs een maximum snelheid van 49 Km/h gehaald. Wel windaf moet ik eerlijk toegeven.
Het blijft toch een windgevoelig iets dat fietsen, de snelheden schelen veel wind op ivg met wind afwaarts. Daar heb je met het lopen minder last van vind ik. Op naar de tweede airwalk sessie deze avond! Gezellig lekker binnen me in het zweet staan te jumpen!Cool

16:42 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-05-08

koersfietske

Gisteren dan toch een koersfietske geleverd... Heb een ritje gedaan van ongeveer 20K, AHR 80%, plus min 27Km/h average.
Stelt niet veel voor mbt training, alhoewel toch ook weeral een dikke 520 kcal die om zeep zijn geholpen en de ahr die op een redelijk niveau zit. Dit samen met het airwalken moet het hem tijd terwijl doen om de conditie te verbeteren. Eerste resultaten van de 2 geven me toch een positieve indicatie dat dit moet lukken!
Maar moet wel zeggen dat men gat potver3 wel zeer deed!

06:09 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-08

airwalking

Vandaag men eerste sessie gedaan in een fitnesscenter; vroeger een echte ijzerwinkel waar ik men powertrainings jaren achter de rug heb, nu een rasechte fitness met enorm veel cardio toestellen van heel goede kwaliteit.
Een 45 minuten brengt me op 520 kalorien, met een gemiddelde hartslag van 76%. Niet slecht! Voordeel is vind ik ook dat de hartslag veel beter te controleren is dan met het lopen. Als het al wat hoog gaat, gewoon ietsje minderen en het zakt. Ik heb altijd problemen om de snelheid van het lopen te laten minderen, dan zit ik weer te peinsen aan men gemiddelde loopsnelheid die naar beneden gaat etc.. Gewoon lekker airwalken zonder snelheidsmeting, prima. Nadeel van dit verhaal is dat je het binnen doet, met als gevolg dat je meer zweet. Niettegenstaande dit alles voelde ik toch dat ik een sterke inspanning aan het doen was, dus ik vermoed dat ik men conditie hiermee terug kan resetten.
Nog een ander voordeel, door een ongelukkig ongeluk heb ik een gat in men voet dat ondertussen welliswaar is terug toegenaaid (door de dokter van wacht, zulke dingen gebeuren altijd in het weekend), maar dat me belet om fatsoenlijk te gaan, laat staan lopen. Airwalking daaren tegen, no problema!
Wat betreft stoppen met werken, wel, ik heb dit al eens gedaan een paar jaar terug, ik was het kotsbeu en zag niet meer in waarom ik me nog elke dag zou willen bewijzen voor iets dat ik niet meer nodig had. Eerlijk gezegd, na minder dan een jaar thuis te blijven zag ik het niet meer zitten. In het begin ging het goed, maar na een tijdje kreeg ik een ernstige blesure (door gezellige, geen stressgevende werkzaamheden) waardoor ik absoluut niks meer kon doen. Zelfs werken met een pc ging me niet meer af.
En toen ben ik uit pure ellende terug begonnen te werken, op zoek naar een challenge, waarschijnlijk om me te kunnen "bewijzen" zeker, ik had dat nodig. Ondertussen ken ik die pitfall ook en ik ga daar niet meer inlopen.  Of ik het me kan permiteren, wel laat ons zeggen dat ik wat geluk heb gehad, of gemaakt, in het leven mbt een aantal dingen, dus dat lukt wel. Gelukkig kan ik in men huidige werk nog voldoende uitdagingen en motivatie vinden, want werken zonder reden heeft ook zo zijn grenzen mbt motivatie. Doordat ik weet wat het alternatief is, is dit voor mij echter geen probleem.
In  de toekomst wil ik wel het juiste kiezen, ik ben er bijlange nog niet uit wat het gaat worden, ik ken beide voor- en nadelen, maar moet ze nog even op een rijtje zetten.
Enfin, op naar een volgende airwalk/zweet sessie en een bezoek aan een fietsenwinkel!

12:15 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-08

kappen

Inderdaad, ik kap ermee, met het lopen. Tijdelijk wel te verstaan.
Na een marathon gelopen te hebben met een stressfractuur, een paar weken rust genomen te hebben, heel langzaam proberen terug op te bouwen kom ik tot de conclusie dat het zo niet werkt.
Ik blijf last hebben op die plaats, hetzij minimaal, maar het is een teken dat het zo niet geneest.  Gedaan ermee, ik ga definitief men schoenen 2 maand in de kast zetten. Dan zijn we begin Julie om terug te beginnen, rest ongeveer 4 a 5 maand om terug op te bouwen naar een marathon op het einde van het jaar. Waarschijnlijk te kort, neem 3 maand echte voorbereiding, dat geeft dan ongeveer 1 maand om terug op niveau van 20 a 30K te kunnen lopen. Waarschijnlijk ga ik dat niet halen. Foert. Hetzijzo, dan is de LPM terug men eerste volgend jaar.
Maar wat ik ondervonden heb is dat de conditie sterk achteruit gaat indien ik niet loop. Daarom ga ik 2 dingen doen.
Ten eerste ga ik naar een fitnesscenter om op zo een airwalker te oefenen, lopen zonder impact. Waarschijnlijk niet hetzelfde, maar de conditie kan ik er toch mee onderhouden, of terug opbouwen hoop ik.
Tweede dat ik ga doen is een koersfiets kopen. Spijtig genoeg was die winkel daarnet dicht of ik had er reeds eentje besteld. Hiermee ga ik dan proberen in het weekend lange trainingen te simuleren, 3 a 4 uur.
Hierdoor hoop ik men konditie terug op te bouwen, men spieren te verstevigen, onderhouden, en men klote SF te laten genezen. Hetzij zo. Een besluit dat ik waarschijnlijk 3 maand terug had moeten nemen maar terug kijken heeft geen zin.
Ik ga me wel eens bezinnen met wat ik de laatste tijd allemaal bezig ben, in welke vormen van extremis ik me laat gaan (werken, sporten, en tja.. wijn drinken hoort daar ook bij).
Ik slaap niet veel (4 uur per nacht maximum) en dus heb ik veel tijd om hierover na te denken, maar meer en meer zit ik te denken om gewoon men jas aan de kapstok te hangen en gewoon te stoppen met werken. Dan heb ik voldoende tijd om aan mezelf te werken, te sporten, te genieten en te verzorgen. Het komt er nu niet van, en als het er dan toch van komt dan is het weer met hopen in eens. Doseren hoor ik iemand fluisteren? Tja, zo werkt streverke nu eenmaal niet, half werk noem ik dat, en daar ga ik niet voor, dat kan ik niet, jamais.  Sptijtig genoeg zit dat er bij mij niet echt in, ik ben altijd al iemand van extremis geweest en kan slechts zelden een gulden middenweg nemen als het mezelf aanbelangd. Zo kan ik dus ook niet 1 glas wijn drinken, die fles moet leeg. Zo heb ik ook geen voldoening met een halve marathon als ik weet dat er een hele bestaat. Zo kan ik ook niet werken als ik geen totaal overzicht heb van mijn posititie en die van anderen in een bepaalde situatie. Langs de andere kant kan ik wel van andere mensen begrijpen dat ze anders zijn, gelukkig maar, maar voor mezelf kan ik geen oogje dichtdoen.
We gaan eens 2 maand goed nadenken vrees ik. Geen crisis situatie of zo hoor, oh neen, maar eens effe bezinnen en kijken waar ik de laatste 44 jaar mee bezig geweest ben, en wat ik de volgende 44 nog wil doen en op welke manier.

13:46 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |