10-06-08

Vissen om te ontspannen

oftewel kan je ook naar de "Loze brasem". Jezus.
Tijdens een verkenningstochtje met de fiets, bedoeling is om de weg van bij ons thuis naar kantoor te memoriseren, kwam ik voorbij deze 2 visvijvers, ondermeer.
Echt een hoop inspiratie moeten die mensen gehad hebben toen ze hun naam bedacht hebben. "Vissen om te ontspannen".
Zo kan je dan ook een loopclub noemen "Lopen om af te vallen", de LOA club. Of een fietsclub: "Fietsen naar het werk" FNW.
Trouwens, ik zou me niet kunnen ontspannen, zo op een houten kistje zitten, uren naar een rood stukje hout in het water kijken, om dan met wat geluk de "loze brasem" te kunnen vangen, die daarmee al per definitie van zijn "loze" bijnaam verlost is. Dan moeten ze die club hernoemen naar de "gevangen brasem". Tenzij natuurlijk dat ze er forel op zetten, in gevangenschap gekweekte vissen die niet liever willen dan op de pan te liggen. Te vergelijken met "gezette fazanten".
Daar in sommige gebieden het wild aantal te laag is voor sommige "jagers", kweken die die dieren en zetten ze dan uit in het wild een paar dagen voor ze op "jacht" gaan. Die dieren zijn niet gewend om hun eten in het wild te zoeken, dus die gaan zienderogen achteruit als je ze te lang laat zitten. Maar, ze zijn ook gewend aan menselijk contact, dus voor een jager gaan die niet direct op de vlucht. Vliegen kunnen ze ook niet echt goed, hebben ze nooit kunnen doen. En dan maar jagen he jongens. Triestig. Gelukkig komt dit niet echt veel meer voor geloof ik. Waarschijnlijk is daar niet genoeg "ontspanning" aan.
Enfin, ik ben niet voor- of tegen jacht en/of visvangst in princiepe, maar als je begint te denken over "vissen om te onstpannen", dan kan mijne majonaise hier precies nogal wat bochten maken over zulke uitspraken.
T'is maar om te zeggen dat ik de laatste tijd zo tussen de 40 en 60 Km per dag met het fietske doe. Nog een 3 tal weken en we gaan terug proberen te lopen! Om te ontspannen wel te verstaan...

09:34 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.