16-06-08

ik krijg hem niet meer omhoog..

..mijne hartslag. Ik "koersfiets" me kapot, maar krijg men hartslag niet meer in de rode zone. Ja, zo af en toe een brugske of een bergske op, dan stijgt em naar 85%, maar eerlijk gezegd, na 40 of 50 kilometers is het beste uit de benen uit.
Het is hem precies meer te doen om spiermassa bij het fietsen, spieren in de benen. Hart en andere toestanden hebben veel minder problemen dan bij het lopen.
Wel is het daarom goed voor vet te verbranden, hartslag blijft relatief laag, ook bij stevige en lange inspanningen. Gisteren heb ik bv een ritje van ongeveer 80K gedaan op een 3 uurtjes, AHR is ongeveer 78%. Ik dacht dat ik echt door het rood ging gedurende de ganse toer, maar hallo!!!, men suunto software catologeerd dit onder "Improving training", wat zoveel wil zeggen als "Tja manneken, als ge dit niet gedaan had, dan was je terug goed op weg om een vet varken te worden".
Nog 2 weken en ik ga terug beginnen lopen. Feitelijk zie ik er een beetje tegenop om eerlijk te zijn. Ik denk dat het dik gaat tegenvallen in het begin. Ben er een beetje bang van om eerlijk te zijn. Anderhalve maand gestopt nu, en ik kan me bijna al niet meer voorstellen hoe het was. Tja, ik heb een kort termijn geheugen, dat geef ik toe. Waarschijnlijk wel veel gigabytes, maar alleen voor bepaalde zaken. Visueel, weet ge. Ik moet het gezien hebben, of in het echt of op papier.. maakt niet uit. Anders komt het op het korte termijn geheugen terecht en is het rap overschreven. En om eerlijk te zijn, ik heb mezelf nog nooit zien lopen...Fronsen

08:24 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik dacht dat ge uw zadel bedoelde !

Gepost door: marc devloo | 16-06-08

Misschien kan je eens een blauw pilleke nemen :-)

Gepost door: frank spencer | 16-06-08

Toen ik die titel las, kreeg ik zowaar medelijden met jou, maar blijkbaar is het niet zo erg.

Gepost door: Marc | 18-06-08

wat je verteld over je hartslag dat ken ik.
Vele lopers denken dat fietsen niet zwaar is, maar probeer maar eens een intervaltraining na te bootsen op de fiets!!! Ja watte!!! Lopend is dat véééél minder zwaar vind ik.

Je zal het lopen weer snel terug gewoon zijn hoor!

Heb jij een koersfiets? Die snelheden haal ik met mijn hybridefietske niet :-S
Kga eens iets moeten doen aan die fiets vrees ik.

Gepost door: Tinne | 18-06-08

ah ja...nog iets... wat heb jij met zwangere vrouwen???

:-S

:-)

Gepost door: Tinne | 18-06-08

De commentaren zijn gesloten.