27-06-08

mijne pere gezien

gisteren... Had met men vriend amateur coureureke afgesproken om samen een toerke te doen. De eerst 15/20 km reed ik hem de sokken van het lijf, hij kon het tempo moeilijk aan. Een diesel, komt traag op gang. Voor mij ging het super vlot moet ik zeggen.
Na 20km kwamen de bergskes, ik herinner me nog dat 1 van de zovelen de huipkens berg of zoiets was, en den andere het rot-rot, nen pattattenberg etc. Jezus. En natuurlijk mezelf kennende ging ik vollop elke berg op.
En wat bleek, onze amateur coureur kon niet volgen! Ik zat wel dik boven op elke berg, maar had het voordeel dat ik wat kon uitrusten tegen dat mijne maat boven was. Dat rot-rot ding zal ik niet rap vergeten, en diene berg ergens in een dorpke, god weet welk, ook niet. RR bergske is mischien een km of 2 lang, met als je denkt dat je boven komt, er nog een tepelke achterna. Ik ben plezanter dingen gewend van tepelkes moet ik zeggen.
En diene berg in dat dorpke, 3km aan een stuk stijf omhoog. In het begin, de eerste 2 km gaat da nog wel, maar op het einde is het de tanden op elkaar.
Tja, en dan ben ik nog eens een berg opgespurt tot heelmaal boven, bleek dat we halverwegen rechts moesten afslaan, en als je je convoijeur achterlaat dan weet ge dat niet he.
Na 70km zijn we zoals elke zichzelf respecterende toerist gestrand in een cafe, ah ja he! 2 pintjes gedronken en dan maar verder naar huis gepeddeld.
In da cafeke zij mijne maat dat hij gemakkelijk nog zo een toereke zou kunnen doen.  Ik zakte bijna door de grond, man, ik zat goed dik!
Ik veronderstel dat is het verschil tussen explosief rood spierweefsel en het tragere witte spierweefsel. Ik moest geen 20k meer doen, ofwel zonder bergskes voor mij.
Thuisgekomen direct men Suunto aangehaakt en gekeken wat het trainings effect was "Improving training" was het verdikt, nummer 3.
Ik had minstens gedacht in 5 "Overachieving training" te zitten, maar oh neen hoor, niet hard genoeg getraind volgens de software.
En als ik nuchter ben klopt dat wel hoor. De laatste 2 maand is men conditie enorm er op vooruitgegaan, men gemiddelde hartslag lag pakken lager dan men vriend amateur coureur en ook pakken lager dan pakweg 2 maand geleden toen ik begon te fietsen. Zoals reeds gezegd, ik krijg hem niet meer omhoog met te fietsen, zelfs niet door zo aftezien als gisteren (alhoewel ik piekte op 95% soms, maar voor korte tijden).
Ook de stram software erkent dit en laat dit ook merken.
Allee, ik zou er moeten blij mee zijn, het is duidelijk een aanduiding van verbetering, maar ook indien ik nog verder wil verbeteren ik veel meer moet doen (en das niet zo goed he).
Ik denk als ik komende week terug ga lopen het wel terug rapper de hoogte in zal gaan.  Door te lopen heb je meer controle over je hartslag, je moet niet zoveel stoppen aan kruispunten, of inhouden voor bochten etc... Er is veel meer continuiteit en veel meer kans op stabiele snelheden/hartslag.
En nu, 1 dag later weet ik wat beenspieren zijn: duidelijk voelbaar als ik de trappen op ga. Maar toch weeral content dat ik dit gedaan heb, een inspannende en uitputtende rit, ik kan het maar weeral gehad hebben. Fun fun fun (ik moet zo wat sm neigingen hebben vrees ik).

07:41 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.