30-06-08

eerste looppassen na 2 maand Stress Fractuur rust

Vandaag men eerste looppasjes terug gezet.
7K3, a 6 km/m. Vreemd. Erg vreemd. AHR 82%.
Totaal iets anders dan fietsen, hartslag is beter te regelen en gaat terug gemakkelijker omhoog. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik qua conditie niet mee kon, integendeel tot 2 maand terug waar ik na een stop van 2 weken totaal waardeloos was en geen enkele conditie meer had.
Het fietsen heeft me dus goed gedaan mbt onderhoud conditie.
Maar nu het lopen zelf: het is nu een paar uur geleden en men spieren zijn al wat stijver. Is wel normaal denk ik, moeten terug wennen.
Maar tijdens het lopen heb ik zo nu en dan toch de plaats gevoeld waar die stress fractuur zat. Ik heb nu 8 weken niet gelopen, ik wil niet toegeven dat het niet genezen is. Ik weet het zelfs niet eigenlijk, pijn heeft het nooit gedaan, ver van, maar toch weet je zo heel af en toe, een keer of 3, 4 dat daar net op dat plaatsje een probleem was.
Ik weet niet of het normaal is dat je iets terug voelt; zeker geen pijn absoluut niet maar een gevoel dat je kan aanwijzen; de toekomst moet het uitwijzen denk ik.
Dus, mixed feelings, mischien ben ik TE bang en is het normaal dat ik heel af en toe een heel klein beetje een gevoel had dat daar iets was. Of mischien is het niet genezen (kan ik niet geloven hoor) en dan fietsen we lekker door. Gisteren am nog 85K met het fietske gedaan, ging goed.
Morgen ga ik dus terug proberen te lopen, we zien hoe het zal vlotten, ik plan reeds een 9K op het programma op mijn normale traject, 1/4de verhard, de rest onverhard. En dan maar afwachten hoe dat zijn gangetje gaat, zien wat het zegt.  En woensdag terug fietsen met de amateur coureur. Leuven en omstreken onveilig maken.

15:48 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-06-08

mijne pere gezien

gisteren... Had met men vriend amateur coureureke afgesproken om samen een toerke te doen. De eerst 15/20 km reed ik hem de sokken van het lijf, hij kon het tempo moeilijk aan. Een diesel, komt traag op gang. Voor mij ging het super vlot moet ik zeggen.
Na 20km kwamen de bergskes, ik herinner me nog dat 1 van de zovelen de huipkens berg of zoiets was, en den andere het rot-rot, nen pattattenberg etc. Jezus. En natuurlijk mezelf kennende ging ik vollop elke berg op.
En wat bleek, onze amateur coureur kon niet volgen! Ik zat wel dik boven op elke berg, maar had het voordeel dat ik wat kon uitrusten tegen dat mijne maat boven was. Dat rot-rot ding zal ik niet rap vergeten, en diene berg ergens in een dorpke, god weet welk, ook niet. RR bergske is mischien een km of 2 lang, met als je denkt dat je boven komt, er nog een tepelke achterna. Ik ben plezanter dingen gewend van tepelkes moet ik zeggen.
En diene berg in dat dorpke, 3km aan een stuk stijf omhoog. In het begin, de eerste 2 km gaat da nog wel, maar op het einde is het de tanden op elkaar.
Tja, en dan ben ik nog eens een berg opgespurt tot heelmaal boven, bleek dat we halverwegen rechts moesten afslaan, en als je je convoijeur achterlaat dan weet ge dat niet he.
Na 70km zijn we zoals elke zichzelf respecterende toerist gestrand in een cafe, ah ja he! 2 pintjes gedronken en dan maar verder naar huis gepeddeld.
In da cafeke zij mijne maat dat hij gemakkelijk nog zo een toereke zou kunnen doen.  Ik zakte bijna door de grond, man, ik zat goed dik!
Ik veronderstel dat is het verschil tussen explosief rood spierweefsel en het tragere witte spierweefsel. Ik moest geen 20k meer doen, ofwel zonder bergskes voor mij.
Thuisgekomen direct men Suunto aangehaakt en gekeken wat het trainings effect was "Improving training" was het verdikt, nummer 3.
Ik had minstens gedacht in 5 "Overachieving training" te zitten, maar oh neen hoor, niet hard genoeg getraind volgens de software.
En als ik nuchter ben klopt dat wel hoor. De laatste 2 maand is men conditie enorm er op vooruitgegaan, men gemiddelde hartslag lag pakken lager dan men vriend amateur coureur en ook pakken lager dan pakweg 2 maand geleden toen ik begon te fietsen. Zoals reeds gezegd, ik krijg hem niet meer omhoog met te fietsen, zelfs niet door zo aftezien als gisteren (alhoewel ik piekte op 95% soms, maar voor korte tijden).
Ook de stram software erkent dit en laat dit ook merken.
Allee, ik zou er moeten blij mee zijn, het is duidelijk een aanduiding van verbetering, maar ook indien ik nog verder wil verbeteren ik veel meer moet doen (en das niet zo goed he).
Ik denk als ik komende week terug ga lopen het wel terug rapper de hoogte in zal gaan.  Door te lopen heb je meer controle over je hartslag, je moet niet zoveel stoppen aan kruispunten, of inhouden voor bochten etc... Er is veel meer continuiteit en veel meer kans op stabiele snelheden/hartslag.
En nu, 1 dag later weet ik wat beenspieren zijn: duidelijk voelbaar als ik de trappen op ga. Maar toch weeral content dat ik dit gedaan heb, een inspannende en uitputtende rit, ik kan het maar weeral gehad hebben. Fun fun fun (ik moet zo wat sm neigingen hebben vrees ik).

07:41 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-08

Calorien verbruiken

42 duizend Kcal,  47 uur training en meer dan 1000 Km fietsen op 6 weken resulteerd in 0 Kg vetverbranding. Astublieft se. Pas nagemeten. 0, nul, nada, niks, gene gram. Is da niet om half zot van te worden??? Ik zal die kerels die die wetten gemaakt hebben eens om nadere uitleg moeten vragen hieromtrent.
Ik dacht dat de wetten van energiebehoud acuut waren en niet chronish, maw, ge verstookt vandaag 1000 Kcal en ze zijn op, niet dat ge ze vandaag verstookt en ze komende week van je rekening worden afgetrokken.
Alee, met een week zou ik nog kunnen leven, maar we spreken hier ondertussen al van 6 weken.
Als dat met intrest te betalen is dan kan het mischien nog meevallen, en mischien moet ik wachten tot alle transacties ergens ingebracht zijn om tot voltrekking te komen, maar eerlijk gezegd, ik vrees ervoor.
En niet dat ik me ergens anders meer laat gaan dan vroeger, neen, dat is ook niet het geval. Die paar fleskes rode wijn per week zijn niet pas gestart voor 6 weken, maar eerder voor 6 jaar denk ik. Een gewoon pak frieten krijg ik niet meer binnen, tegenover 20 jaar terug, eerst nen bak bier leegdrinken en daarna nen grote friet met majonaise binnen en een half uur later gaan slapen. Moet ik nu niet meer proberen, of ik sta s'anderendaags als een wrak op en ben 2 kg bijgekomen die ik er niet meer afkrijg. Volgens mij doen ze tegenwoordig iets op de frieten dat ze er 20 jaar geleden niet opdeden...Obepaald

Ondertussen is het met de omschakeling van werk niks geworden. De 2 mogelijke zaken die we op oog hadden blijken niet haalbaar, panden met bouwovertredingen en om dat allemaal recht te zetten om nieuwe vergunning te kunnen krijgen moet je de helft in het ene, en 3 kwart van het andere afbreken. En wat blijft er dan nog over, dan kunnen we better van 0 starten ipv bestaande zaken op te kopen. Enfin, niks verloren, nu hebben we iets meer tijd om ons business plan uit te bouwen en te ondersteunen, maar we gaan toch wel degelijk een andere richting uit.

Gisteren nog een 60km gefietsts, vandaag 45, ik denk dat ik vlgd week klaar ben om met de fiets naar het werk te gaan, 120 km heen en terug. Op zich niet zo erg, maar als je mij een beetje kent, dan is dat gewoon alles of niks, dus het tempo moet erin bij mij en daar ik nog niet genoeg ervaring met fietsen heb om te weten hoe ver ik kan gaan moet ik toch een beetje overschot hebben vind ik. Mischien volgende week, we zien wel.

14:33 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-06-08

ik krijg hem niet meer omhoog..

..mijne hartslag. Ik "koersfiets" me kapot, maar krijg men hartslag niet meer in de rode zone. Ja, zo af en toe een brugske of een bergske op, dan stijgt em naar 85%, maar eerlijk gezegd, na 40 of 50 kilometers is het beste uit de benen uit.
Het is hem precies meer te doen om spiermassa bij het fietsen, spieren in de benen. Hart en andere toestanden hebben veel minder problemen dan bij het lopen.
Wel is het daarom goed voor vet te verbranden, hartslag blijft relatief laag, ook bij stevige en lange inspanningen. Gisteren heb ik bv een ritje van ongeveer 80K gedaan op een 3 uurtjes, AHR is ongeveer 78%. Ik dacht dat ik echt door het rood ging gedurende de ganse toer, maar hallo!!!, men suunto software catologeerd dit onder "Improving training", wat zoveel wil zeggen als "Tja manneken, als ge dit niet gedaan had, dan was je terug goed op weg om een vet varken te worden".
Nog 2 weken en ik ga terug beginnen lopen. Feitelijk zie ik er een beetje tegenop om eerlijk te zijn. Ik denk dat het dik gaat tegenvallen in het begin. Ben er een beetje bang van om eerlijk te zijn. Anderhalve maand gestopt nu, en ik kan me bijna al niet meer voorstellen hoe het was. Tja, ik heb een kort termijn geheugen, dat geef ik toe. Waarschijnlijk wel veel gigabytes, maar alleen voor bepaalde zaken. Visueel, weet ge. Ik moet het gezien hebben, of in het echt of op papier.. maakt niet uit. Anders komt het op het korte termijn geheugen terecht en is het rap overschreven. En om eerlijk te zijn, ik heb mezelf nog nooit zien lopen...Fronsen

08:24 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-06-08

Vissen om te ontspannen

oftewel kan je ook naar de "Loze brasem". Jezus.
Tijdens een verkenningstochtje met de fiets, bedoeling is om de weg van bij ons thuis naar kantoor te memoriseren, kwam ik voorbij deze 2 visvijvers, ondermeer.
Echt een hoop inspiratie moeten die mensen gehad hebben toen ze hun naam bedacht hebben. "Vissen om te ontspannen".
Zo kan je dan ook een loopclub noemen "Lopen om af te vallen", de LOA club. Of een fietsclub: "Fietsen naar het werk" FNW.
Trouwens, ik zou me niet kunnen ontspannen, zo op een houten kistje zitten, uren naar een rood stukje hout in het water kijken, om dan met wat geluk de "loze brasem" te kunnen vangen, die daarmee al per definitie van zijn "loze" bijnaam verlost is. Dan moeten ze die club hernoemen naar de "gevangen brasem". Tenzij natuurlijk dat ze er forel op zetten, in gevangenschap gekweekte vissen die niet liever willen dan op de pan te liggen. Te vergelijken met "gezette fazanten".
Daar in sommige gebieden het wild aantal te laag is voor sommige "jagers", kweken die die dieren en zetten ze dan uit in het wild een paar dagen voor ze op "jacht" gaan. Die dieren zijn niet gewend om hun eten in het wild te zoeken, dus die gaan zienderogen achteruit als je ze te lang laat zitten. Maar, ze zijn ook gewend aan menselijk contact, dus voor een jager gaan die niet direct op de vlucht. Vliegen kunnen ze ook niet echt goed, hebben ze nooit kunnen doen. En dan maar jagen he jongens. Triestig. Gelukkig komt dit niet echt veel meer voor geloof ik. Waarschijnlijk is daar niet genoeg "ontspanning" aan.
Enfin, ik ben niet voor- of tegen jacht en/of visvangst in princiepe, maar als je begint te denken over "vissen om te onstpannen", dan kan mijne majonaise hier precies nogal wat bochten maken over zulke uitspraken.
T'is maar om te zeggen dat ik de laatste tijd zo tussen de 40 en 60 Km per dag met het fietske doe. Nog een 3 tal weken en we gaan terug proberen te lopen! Om te ontspannen wel te verstaan...

09:34 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-06-08

mijne yoghurt is vervallen

Verleden week door omstandigheden niet veel kunnen trainen, nen keer of 3 maar. Gisteren een toerke van 60k gereden, vandaag 32K. Toch weer erg om te zien dat die 32k meer heeft opgebracht dan die 60 volgens Suunto. En als je aan het trainen bent voel je het ook wel iets dat je dieper en langer gaat. Maar ik wil die km ook in men benen hebben om in July/August met de fiets te kunnen gaan werken, 60km op en 60km af per dag. Over den Haagste steenweg ondermeer. Dat zal het langste rechte stuk zijn.
En voor de rest zijn we halfweg met de recovery: 4 weken, en ik ga er nog 4 wachten om terug te lopen, zelfs al voel ik nu helemaal niks meer. Maar ik zit het uit. Punt. Ik ga het niet meer provoceren.
En 1 van men problemen is reeds opgelost: het rijden langs drukke wegen.
Toen ik vrijdag in een boek aan't lezen was viel daar een bladwijzer uit van de Standaard boekenhandel. Bikepointer, en knooppunten etc, van Alpro.
Effe verder gelezen, je moest daar streepkes kodes voor hebben van Alpro.
Effe de vuilbak opengedaan en 3 dingskes uitgeknipt en s'anderendaags naar den boekenwinkel. We moesten daar toch zijn om een verjaardags cadeauke te kopen voor een of ander.
Kaartje en houderke meegenomen en thuis eens gekeken. Ik heb ondertussen 2 van die routes gereden en moet zeggen dat is gewoon fantastisch!! Allemaal fietsroutes, geen drukke wegen, geen verkeer, excellent! Dit is het voor mij! En nu snap ik ook Tinne die ergens in haar blog sprak over knooppunten tellen. Da is dat dus. Het enige nadeel is dat er hier en daar onverhard inzit, een klein beetje meer dan me lief is met de koersfiets. Maar ja, het is niet onoverkomelijk.
En ja, mischien nog ander goed nieuws. Over da al dan niet meer werken...
Als alles meezit zoals het nog nooit heeft meegezeten, en we alle geluk van de wereld hebben, en we wat risico willen nemen, dan is binnen de maand mischien de beslissing gevallen om iets radicaal anders te gaan doen. Mischien blijf ik dan nog een jaartje of zo werken om een opvolger en tatatata... maar dan is't daarna gedaan. Maar t'is alemaal nog veeeeel te voorbarig. T'wordt mischien ook helemaal niks.
Eugh. .. op dat yoghurt potte staat hier dat het vervallen is op 26/5. T'smaakt toch nog goed, en t'heeft altijd in de ijskast gestaan. Zou da nog te eten zijn?
2 minuten later: indien het slecht was zal ik het morgen weten te vertellen.

Update 3/6: Er is geen enkel probleem met Yoghurt die een week vervallen is. Eet da gerust op hoor!! En wat betreft mijn vervaldag, wel. Vroeger bij het leger kregen we blikjes eten (in het C4 pakket) die reeds 15 jaar of zo vervallen waren. Volgens die koks blijft geblikt voedsel 25 a 30 jaar eetbaar.
Wel, ik denk dat ge mij met zo een blikske kunt vergelijken dat juist op zijn vervaldatum zit. Het ziet er allemaal niet meer nieuw uit en al wa ouder, maar ge kunt daar gerust nog heel wa jaren mee verder. Zeker als ge grote honger hebt kan da nog smaken Eten in mond

14:32 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |