28-07-08

er bestaat wel een woord voor...

of er is wel een gezegde dat op het volgende duid.
Zoals de aandachtige (ahum, ik maak hier enorme veronderstellingen) lezer van deze hoop geleuter wel eens heeft opgemerkt doe ik de laatste tijd niet veel anders dan calorien verbranden en niet afvallen. En ja, daarnaast nog wat klagen, klopt ook.
Wel, in een vroeger leven toen ik nog body-building deed wist ik alles van voeding en wat men body nodig had, geloof me. Ik heb ooit in de US een soort van test laten doen by Gold's Gym over wat ik nu feitelijk nodig had. Buiten de calorien (varierend van 2500 tot 5500 in on-off seisoen) was er een klaar en duidelijke opsplitsing gemaakt; aan de hand van mijn oxidatiesnelheid die bepaald was door testen; over hoeveel men inname van proteine, carbo en vetten idealiter zou moeten zijn. Ik heb daar dan vele jaren perfect naar geleefd, wat resulteerde in een vet percentage varierende tussen 2 a 3% en max 12%, met droog gewicht van net onder de 90kg.
Ik ga er de dag van vandaag geen tekeningskes bij maken of meer uitleg geven over de huidige stand van zaken, maar het is mijlen ver van wat hierboven staat (eugh, voor de record, bovenstaande was zonder de gekende gebruiken in die wereld, daar heb ik nooit aan meegedaan, en aldus ook nooit wedstrijden gewonnen :-).
Maar feit is dat ik toch nog wel weet wat goed is voor mij en wat niet, en wat ik nodig heb. Maar ik heb het de laatste zeg maar 2 jaar volledig verwaarloosd. Veel te veel waardeloze carbo's, en veeeeeel te weinig volwaardige eiwitten (ik heb minimum 25% nodig als ik aan deftige sport doe).
Gevolg: door al dat lopen en koersfietsen verbrand ik wel veel calorien maar die komen vanuit de verkeerde hoek! Men vetten, daar blijft mijn lichaam af, want het bevind zich in oorlogs mode: te weinig deftig eten, te onregelmatig... Dus wat doet het: gewoon de spieren verbranden. En het vet zeeeer zorvuldig bijhouden, want in een oorlog moet je zolang mogelijk op je reserves kunnen zitten.
ik weet het allemaal hoe het werkt, maar heb er gewoon men g@ aangeveegd de laatste jaren en zelfs vergeten hoe het komt dat die vetverbranding niet meer werkte.
Vroeger gaf ik zelfs individuele dieten voor sportmensen, voornamelijk uit het bb wereldje, of gewoon mensen die wouden afvallen. Voor de fun, en naar mijn weten heb ik geen enkel slecht resultaat gehad.
Ondertussen heb ik men voedingssteil aangepast, nog niet lang, maar ik hoop dat binnen de 2 weken ik toch al duidelijk resultaat kan voelen mbt energie levels, dat is het eerste dat gefixt wordt. Daarna het vetpercentage, maar alles op zijn tijd, dat komt ook wel.
En hoe noemt zoiets nu, iemand die voor een ander perfect weet wat hij moet doen maar voor zichzelf het niet doet? Die stuurlui die aan wal staan is het niet, neen, het is iemand anders...
Voor de loopfanaten: ik heb het nog eens geprobeerd met de ontstoken enkel maar het is niks geworden. Ik ga het spijtig genoeg deze week ook nog moeten uitstellen. Maar niet erg, de koersfiets staat geduldig te wachten met men Garmin Edge 605 erop (kloteding, is zijn geld niet waard zo naar een paar evaluaties).

11:48 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.