28-07-08

er bestaat wel een woord voor...

of er is wel een gezegde dat op het volgende duid.
Zoals de aandachtige (ahum, ik maak hier enorme veronderstellingen) lezer van deze hoop geleuter wel eens heeft opgemerkt doe ik de laatste tijd niet veel anders dan calorien verbranden en niet afvallen. En ja, daarnaast nog wat klagen, klopt ook.
Wel, in een vroeger leven toen ik nog body-building deed wist ik alles van voeding en wat men body nodig had, geloof me. Ik heb ooit in de US een soort van test laten doen by Gold's Gym over wat ik nu feitelijk nodig had. Buiten de calorien (varierend van 2500 tot 5500 in on-off seisoen) was er een klaar en duidelijke opsplitsing gemaakt; aan de hand van mijn oxidatiesnelheid die bepaald was door testen; over hoeveel men inname van proteine, carbo en vetten idealiter zou moeten zijn. Ik heb daar dan vele jaren perfect naar geleefd, wat resulteerde in een vet percentage varierende tussen 2 a 3% en max 12%, met droog gewicht van net onder de 90kg.
Ik ga er de dag van vandaag geen tekeningskes bij maken of meer uitleg geven over de huidige stand van zaken, maar het is mijlen ver van wat hierboven staat (eugh, voor de record, bovenstaande was zonder de gekende gebruiken in die wereld, daar heb ik nooit aan meegedaan, en aldus ook nooit wedstrijden gewonnen :-).
Maar feit is dat ik toch nog wel weet wat goed is voor mij en wat niet, en wat ik nodig heb. Maar ik heb het de laatste zeg maar 2 jaar volledig verwaarloosd. Veel te veel waardeloze carbo's, en veeeeeel te weinig volwaardige eiwitten (ik heb minimum 25% nodig als ik aan deftige sport doe).
Gevolg: door al dat lopen en koersfietsen verbrand ik wel veel calorien maar die komen vanuit de verkeerde hoek! Men vetten, daar blijft mijn lichaam af, want het bevind zich in oorlogs mode: te weinig deftig eten, te onregelmatig... Dus wat doet het: gewoon de spieren verbranden. En het vet zeeeer zorvuldig bijhouden, want in een oorlog moet je zolang mogelijk op je reserves kunnen zitten.
ik weet het allemaal hoe het werkt, maar heb er gewoon men g@ aangeveegd de laatste jaren en zelfs vergeten hoe het komt dat die vetverbranding niet meer werkte.
Vroeger gaf ik zelfs individuele dieten voor sportmensen, voornamelijk uit het bb wereldje, of gewoon mensen die wouden afvallen. Voor de fun, en naar mijn weten heb ik geen enkel slecht resultaat gehad.
Ondertussen heb ik men voedingssteil aangepast, nog niet lang, maar ik hoop dat binnen de 2 weken ik toch al duidelijk resultaat kan voelen mbt energie levels, dat is het eerste dat gefixt wordt. Daarna het vetpercentage, maar alles op zijn tijd, dat komt ook wel.
En hoe noemt zoiets nu, iemand die voor een ander perfect weet wat hij moet doen maar voor zichzelf het niet doet? Die stuurlui die aan wal staan is het niet, neen, het is iemand anders...
Voor de loopfanaten: ik heb het nog eens geprobeerd met de ontstoken enkel maar het is niks geworden. Ik ga het spijtig genoeg deze week ook nog moeten uitstellen. Maar niet erg, de koersfiets staat geduldig te wachten met men Garmin Edge 605 erop (kloteding, is zijn geld niet waard zo naar een paar evaluaties).

11:48 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-08

de zevende dag

Er is niet veel gebeurd op sportief vlak de laatste dagen. Na ons uitstapje van 4 dagen was er het werk dat voorang kreeg. En mischien gelukkig, woensdag heb ik nog een bevallig toertje gelopen van 12K, maar toen ik thuis kwam had ik na een paar minuten een zeer pijnlijke rechtervoet. De dag nadien gans de dag mank gelopen en gisteren dan toch maar naar de dokter getrokken.
Ik vreesde al het ergste, maar gelukkig is het maar een ontsteking in de pees die langs de buitenkant onder het enkel gewricht doorloopt. Het zou met een paar dagen moeten verdwijnen.
En ja, het regent weer eens, dus fietsen zie ik nog niet direct zitten vandaag.  Dus dat geeft me de gelegenheid om ten eerste te recuperenen van de laatste 3 enorm lange dagen en om de voet een beetje te laten bekomen. Als alles goed gaat morgen een fietsritje en hopelijk half in de week nog eentje, ofwel met een vriend ofwel doe ik het toertje naar het werk.
Och ja, ik ben op zoek naar een goede fiets GPS met kaartsysteem (zodat ik beter men toeren kan plannen en vermijden om verloren te rijden). Heb de garmin 605 bekeken, ook de 705, maar die moet ik niet hebben omdat ik al die additionele prullen al in men suunto heb. Enige ervaring die jullie willen delen?
En nu, nu ben ik gewoon lui, ik geef het toe. Zelfs te lui om men boek verder te lezen, en zelfs te lui om hier nog iets zinnigs neer te schrijven.
Zij die gaan rusten groeten u.

13:55 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-07-08

zoals god in frankrijk

12K gelopen vandaag a 6:00, ahr 76%, goed genoeg voor mij. En tot nu toe nog geen pijn gehad op de ex stressfractuur. Zou het toch genezen zijn? Laat ons hopen..
Maar ik zat zowat na te denken... men doel was en is feitelijk de marathon in Athene lopen. Dat zal er dit jaar dus niet van komen vrees ik. Maar niet getreurd, ik had nog een ander doel, dit jaar de 42K onder de 80K(g) lopen. Als het zo blijft verder gaan zal dit ook niet lukken. Ten eerste, terug klaar zijn om 42K te lopen dit jaar zal een redelijk zware opdracht zijn. In het beste geval, dwz ik kom geen verder blessures meer tegen, kan ik op ongeveer 5 maand of zo denk ik er terug voor klaar zijn. November, December, mischien Oktober maar daar vrees ik al voor. Maar toch moet dit kunnen lukken. Andere probleem is die 80Kg. Het is al eeuwen geleden dat ik zo weinig gewogen heb. Niet dat ik een vetzakske ben, maar ik sleur uit het verleden nog wat spieren mee, en uit het heden toch nog wat baby vet.
En da laatste gaat er niet af he!! Ik heb het onlangs nog eens bekeken, 50K Kcal op 2 maand tijd verbrand en gene gram eraf. Tsssss.. om hopeloos te worden.
Maar ik geef de moed niet op, als ik de kans heb train ik voorlopig 4 maal per week met lopen, en 2 maal met de fiets. De volhouder wint zegt men. Ik moet en zal dit laatste doel halen dit jaar of ik ga me nog een straffer doel stellen, bv de 80K onder de 40Kg, naaaa, das iets te straf.
En nu, morgen nog een toerke doen bij leven en welzijn, en daarna een verlengd weekend naar een stadje in een ander landje in het zuiden.  T'is van moetens, de vrouwen hebben het gepland en dan kunnen we maar beter meegaan denk ik...om het ergste trachten te voorkomen...

eugh enen onze fietsrit gisteren is in't water gevallen, niet vertrokken door de regen. Ipv daarvan hebben we thuis dan maar een paar flessen rood vocht leeggegoten (via glazen wel te verstaan...)

20:02 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-07-08

tocht in het rockconcert gevallen

ja... wat is me dat nu voor een titel he.
Wel, zondag had ik een leuke trip van ongeveer 90K met de fiets gepland, langs heel wat paadjes en weggeltjes, langs de kasten van villas in Keerbergen (en dan heb ik altijd zin om daar te stoppen en te vragen wat die mensen voor beroep doen) en dan via werchter, aarschot terug naar huis.
In Werchter aangekomen op het ronde punt zag ik verdacht veel mensen rondlopen, maar men cent was nog niet gevallen. Toen iets verder op de weg kreeg ik in de gaten dat er toch wel veel mensen gewoon op de weg liepen ipv op het fietspad. Nog altijd geen centjes gezien. En toen ja, tenten naast de weg, mensen met enorme glazen bier in de hand, en een weg versperring. Toen is het gedaagd, rockconcert Werchter. Ik weet niet of het toen gedaan was of niet, maar er gingen zoveel mensen ervan weg als er naartoe gingen, leek zoiets als een consumptie goed, je pakt er wat van en als je genoeg hebt ga je weg. OK, er door gesukkeld en toch nog men rit kunnen afmaken, AHR deze keer 81% wat neer kwam op een trainings effect van net geen 4. Goed voor de conditie met andere woorden, en met nog andere woorden: serieus gaaze gegeven tegen de wind-in.
En vandaag terug een tripje op de loopschoenen,  1 uur, 11k, AHR 83%, trainings effect boven de 4. En geen last van de ex-SF. Zou het toch genezen zijn? Ik blijf voorzichtig hoor, ga maar 3 keer lopen per week en zal niet boven de 12K per training uitkomen deze week. Langzaam terug opbouwen.
Toch leuke buren hebben wij. Meneer is in de halve storm die er nu woed zijn gras aan het afrijden. Rarara waar hij met het maaisel blijft. Vlak tegen onze haag (waar ik het al eens over gehad heb) op de hoogte waar wij onze buitenstoelen staan hebben. Voor de mensen die veel gazon hebben, die weten wat dit betekend. Na wat regen en zonneschijn een enorm stinkende smerigheid van rottend, gistend gras. Knap gedaan moet ik zeggen. Ik trek het me verder niet aan hoor, whatever, een idioot moet doen wat hij moet doen.
Met die mensen valt trouwens verder niet te praten, hebben we al eens geprobeerd, maar ja, ze moeten aan hun cariere werken en dat gaat voor alles, als daar andere dingen moeten voor boeten, so be it. En ook zewggen ze, moeten ze de juiste keuzen maken tussen hun vrienden, sommige staan niet op het juiste niveau, dat zou hun imago naar beneden halen. Daarom ook dat madam haar ex vriend, waarmee ze samen het huis gebouwd hebben (ps. die ganse familie van die jongen heeft daar aan meegeholpen) heeft buiten gezwierd. Hij was van te lage komaf. Wel raar dat ze hem heeft ingewisseld dan voor een dokwerker, maar ja, die staat wel in 4 ploegen en heeft een BMW'ke. Snappen die zoiets snappen kan, maar voor ons zijn die mensen het niet meer waard om er nog een goededag tegen te zeggen. Voor ons is iedere mens en mens en iedereen doet op dit bolleke wat hij moet doen, maar als je denkt dat je meer mens bent dan een ander, ga dan gerust maar ergens anders voor mijn part. Gelukkig is dit soort een uitzondering, iedereen herkent ze en zondert ze dan ook af.
Maar wie is nu de grootste idioot in dit verhaal?
Ja jongens, niet allemaal zo hard roepen, inderdaad, ikzelf.
Toen het allemaal nog niet opkon kochten we een grote lap grond, omdat we veel grond wilden hebben. Maar toen we erovernadachten om dat allemaal proper te houden, aan te planten etc.. hadden we ons wel ff vergist dachten wel. En we verkochten een paar stukskes ervan.. 2 maal raden aan wie Schreeuwen.
We zitten hier nu een jaartje of 6 denk ik, maar wie zegt dat we hier blijven he? Spanje? Frankrijk? wie weet.... wie weet...

15:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-08

nachtvlinderen

Voila se, hier zijn we weer! Met dank aan de Skynet helpdesk, problemen opgelost!
Ondertussen hebben we nog gefietst en gelopen. Terug hetzelfde toerke gelopen, niks forceren, ik voelde niets aan men been de tweede keer.
Maar de dag nadien (woensdag) met een vriend een toer met de fiets gedaan, en even serieus moeten doorduwen. Kreeg ik daar toch precies het gedacht dat ik die pijn aan men been terug voelde opkomen. Fantompijn mischien?
Een uurtje later in een cafe moeten schuilen tegen de regen, en nog een uur later opnieuw plat gereden. Gelukkig had ik nu alle voorzieningen bij om 1) een cafe binnen te gaan en 2) een nieuwe band te installeren.
Dan maar een dag rust ingelast, en vandaag ga ik terug proberen een toerke te lopen.
De laatste 2 weken heb ik echt nachtelijke problemen.... Zowieso slaap ik redelijk weinig, maar de laatste tijd is het erger aan het worden. Zo een uurtje voor ik normaal opsta val ik in slaap, en word terug op tijd wakker. Al die tijd daarvoor beschouw ik als nachtvlinderen, schommelen tussen in slaap vallen en wakker blijven. Met inbegrip van ronddraaien, keren, iets drinken, naar de klok radio kijken, beneden iets horen vallen, of toch niet, het plafond dat kraakt, of zit er iemand op zolder? Hoor ik daarbuiten nu iets? probeerde daarnet nu iemand op de ramen te kloppen beneden? Toch maar eens gaan kijken...Zou ik iets meenemen in geval van? Neen, niet paranoa worden streverke...
En maar verder vlinderen, neen, niet in slaap vallen, neen, dat is gevaarlijk, ik mis iets als ik dat doe....Maar ik moet rusten; neen dat moet niet je bent niet moe...Jawel, ik heb veel gesport, maar daar word ik blijkbaar niet moe genoeg van. S.X? neen, helpt ook niet, alleen bij men vrouw, die slaapt wel goed. En een harem kan ik niet onderhouden...en we vlinderen van het ene uur naar het andere. We fladderen verder, oeps! ik viel in slaap! gelukkig heb ik het net gemerkt, neen, ik moet slapen...
Schizofreen hoor ik jullie hardop denken.... ach neen hoor, wij zijn dat niet, gewoon een beetje moe aan het worden.
Maar we vlinderen verder, hopelijk vandaag op de weg met men loopschoenen aan: neen, we zijn er nog niet, neen, verder lopen, neen, je voelde niks aan je been, het is fantasie, ... verder streverke, verder..... ga verder....

13:42 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |