01-08-08

Garmin 605 in de operatiezaal

T'is nog niet datte.. Ik kamp nog steeds met die pees ontsteking aan de voet, en heb net men splinternieuwe garmin ingeleverd. Kapot da ding, heeft nooit deftig gewerkt. Edge 605, GPS systeem, maar als het geen goesting meer heeft dan schakelt hij zichzelf gewoon uit. Zegt nog niet eens "Foert, den boom in" of zoiets, neen, gewoon zonder piep stoppen. Interessant natuurlijk als je ergens in de vreemde op een klein weggeltje staat met je fiets en het dan ook niet meer weet. Dat klein rotding heeft me dat al 3 keer gelapt. Leuk! Naar de winkel teruggebracht, en vooralleer dat ze wisten wat eraan was wisten ze al wel dat het 14 dagen gaat duren voor de reparatie. Hm, en hoe komt dat dan terug he?
Ik vraag het me af, hoe kunnen die dingen nog gerepareerd worden in een hoge loons land als het onze? Volgens mij kan dat niet meer. Dat ding opendoen, nakijken, repareren etc, het moet minstens 1 uur in beslag nemen. Kosten voor 1 uur in Belgie voor zoiets? Effe gokken, maar laat ons zeggen 65 Euro? Dus kost om te repareren (port, verzending, opslag etc) ongeveer 100 Euro? Volgens mij fabriceren ze zoiets voor 20 Euro. Broek gescheurd dus als ze het zouden proberen te repareren. Beter weggooien (alhoewel, vervuiling en afval is niet echt een schitterend alternatief) en een nieuw geven, dat duurt dan ook geen 14 dagen en de klant zou tevreden zijn van de service.
Ofwel sturen ze die dingen naar JakkaMakka. Ja, kost mischien in bulk wat leverings kosten, maar de reparatie kosten zijn 5 tot 10 maal kleinder. Zo kunnen ze er wel komen natuurlijk. En dan duurt het inderdaad 14 dagen en 2 uur. 1 week voor de heenreis, 1 week voor de terugreis en 2 uur om te repareren (het duurt altijd wel iets langer ginder in Jakkamakka dan hier weet ik uit ervaring).
En dan vragen wij ons af hoe het komt dat er zoveel vrachtwagens op de weg zijn, hoe het komt dat wij als klant altijd "gesjareld" zijn, hoe het komt dat erzoveel werkgelegenheid (arbeid) weggaat uit Belgie, hoe het komt dat Belgie het duurste land van West Europa is voor bedienden (full loaded costs), hoe het komt dat je vroeger een ijskast in de winkel kon kopen en dat die direct geleverd werd en dat je de dag van vandaag op alles moet wachten etc.
Maar mischien moeten we naar onszelf kijken,  we zijn veel gewend en hebben hoge eisen, we verdienen allemaal goed (zeker in vergelijking met laat ons zeggen 10 a 15 jaar terug) en willen wel iets betalen maar willen daar dan ook service voor terug.
Whatever, ik zit maar wat uit men nek te lullen, nog 2 weken tot ik een weekje verlof neem in Frankrijk (en hopelijk is men GPS garmin ding dan gemaakt zodat ik ginder er kan gebruik van maken) en ik laat het niet aan men hart komen.
Ziezo dus. Voeding is op schema, die poot zal wel genezen en ondertussen ben ik nog steeds meer coureur dan loper. Maa wacht maar zanne! Mijne loop tijd komt terug!
Maa, ook goed nieuws! Blijkbaar stond onze kleine gisteren in de krant, ik zal eens rap kijken se of dat wel waar is, heb het nog niet nagekeken. Zelf heb ik moeten wachten tot men 25 jaar vooralleer ik erin kwam en hij presteerd het reeds op zijn 4 jaar. Goed opgevoed en getraind he Stoer.

14:16 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.