19-09-08

Suunto versus Garmin

Update van meneer doktoor: de densiteit bepaling van het bot lijken normaal te zijn. Oef. Dit wil dus gewoon zeggen dat ik blijkbaar iets te overijverig aan het werk ben gegaan met terug het lopen te starten ergens begin July. Dus, komende keer dat ik terug start met lopen zal het met de speciale zolen zijn en minder snel de km's opbouwen. Waarschijnlijk ga ik een tijd terug op de finse piste of op de atletiek piste lopen tot ik bv terug 3 of 4 keer per week 15 km kan lopen zonder probleem en daarna 1 of 2 keer per week terug een wegparcours inlassen. Maar das voor later...
De dikke teen? De ene is nu genezen, een medische pedicure heeft met vijlen, breekijzers en tangen een en ander verwijderd. Blijkbaar zat er een soort van nagel ophoping ergens onder de ontstoken nagelrand. MeT de nodige marteltuigen is dat verwijderd. Ongelooflijk pijnlijk, want verdoven doen die ladies niet en een ontstoken teen doet zo al pijn, zonder dat men daar aankomt. Maar toen het afgelopen was voelde ik onmiddellijk dat de druk weg was en het veel beter was. 1 dag nadien is alles zo goed als verleden tijd, opgelost! Geen zalfkes meer (cortisonen en antibiotics), maar gewoon baby zalf om de nagelrand zacht te houden. Een heel verademing.
De gebroken grote teen: weinig aan te doen, tenzij met een speciale klamp in een goede positie zetten en houden. Terug naar die medische pedicure om zoiets te laten maken en dan komt dat wel in orde.
Een ander, minder positief verhaal is de vervolgstory op de Garmin. Ondertussen heb ik dus een nieuw exemplaar gekregen omdat die vorige gewoon uitviel na 1 uur, en na reparatie deed die dat nog.
Guess what: de nieuwe valt ook gewoon uit na 1 uur. Plus nog een aantal andere mankementen die de vorige niet had. Dit is echt ongelooflijke rommel die Garmin, nog nooit van men leven meegemaakt.
Gelukkig heb ik gekozen om men performance measurements te blijven meten via de Suunto, en niet via een garmin 705, anders zou ik die info ook gewoon telkemalen kwijt zijn geweest. Duidelijk een verschil in performantie, degelijkheid en ondersteuning/support is hier merkbaar. Ik ga nu zelf wat experimenteren met dat ding, zien of ik niks kan fixen op wat minder officiele manieren. Keep you posted!

11:58 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.