30-09-08

calorien op garmin en suunto

Na nog verdere testen met soortgelijke toestellen is de conclusie dat die dingen niet kunnen routen. Dat doen we dus ook niet meer.
Als alternatief gebruik ik nu een route uitgestippeld op de PC en overgebracht op de garmin, koers noemt dat ding.
Het doet ook zijn ding, hetzij met minder mogelijheden volgens mij, maar ja, ik stoor me er al niet meer aan. Het werkt en brengt me in een mooi ritje telke malen terug naar huis. Meer moet dat al niet meer zijn voor mij.
Ik zit toch nog even met een klein dillema, calorie verbruik op 2 toestellen. De garmin geeft veel meer aan dan de Suunto. Verschil is dat de suunto rekening houd met de hartslag (elke 2 seconden gemeten) en de garmin niet.
Om een bepaald gewicht (fiets+persoon) te verplaatsen bij dezelfde condities heeft men een bepaalde energie voor nodig, zou toch rechtlijnig moeten zijn. Gewoon massa maal snelheid of nog wat gedeeld door iets anders of zo, lineair.
Maar, die suunto houd wel rekening met de hartslag, en blijkbaar heeft dat ook invloed op calorie verbruik. Men buikgevoel zegt dat dit laatste correct is, en de garmin zijn interpretatie niet; hoemeer ik afzie (lees: hogere hartslag), hoemeer calorien ik verbruik. Ik zou de echte formule eens moeten opzoeken, ben da kwijt, maar het wringt momenteel een beetje bij mij... en daar moet een mens zo lang voor naar't schooleke gaan om die dingen zo snel te vergeten. Ik zal men bruin boekske (hoe noemt da weer: polytechnische formules of zo??) eens moeten opsnorren en raadplegen. HET heiligdom voor elke ooit-gewezen-of-voor-gestudeerde-ingenieur.. en ik heb het niet op zak, schande, schande...

13:47 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.