30-09-08

calorien op garmin en suunto

Na nog verdere testen met soortgelijke toestellen is de conclusie dat die dingen niet kunnen routen. Dat doen we dus ook niet meer.
Als alternatief gebruik ik nu een route uitgestippeld op de PC en overgebracht op de garmin, koers noemt dat ding.
Het doet ook zijn ding, hetzij met minder mogelijheden volgens mij, maar ja, ik stoor me er al niet meer aan. Het werkt en brengt me in een mooi ritje telke malen terug naar huis. Meer moet dat al niet meer zijn voor mij.
Ik zit toch nog even met een klein dillema, calorie verbruik op 2 toestellen. De garmin geeft veel meer aan dan de Suunto. Verschil is dat de suunto rekening houd met de hartslag (elke 2 seconden gemeten) en de garmin niet.
Om een bepaald gewicht (fiets+persoon) te verplaatsen bij dezelfde condities heeft men een bepaalde energie voor nodig, zou toch rechtlijnig moeten zijn. Gewoon massa maal snelheid of nog wat gedeeld door iets anders of zo, lineair.
Maar, die suunto houd wel rekening met de hartslag, en blijkbaar heeft dat ook invloed op calorie verbruik. Men buikgevoel zegt dat dit laatste correct is, en de garmin zijn interpretatie niet; hoemeer ik afzie (lees: hogere hartslag), hoemeer calorien ik verbruik. Ik zou de echte formule eens moeten opzoeken, ben da kwijt, maar het wringt momenteel een beetje bij mij... en daar moet een mens zo lang voor naar't schooleke gaan om die dingen zo snel te vergeten. Ik zal men bruin boekske (hoe noemt da weer: polytechnische formules of zo??) eens moeten opsnorren en raadplegen. HET heiligdom voor elke ooit-gewezen-of-voor-gestudeerde-ingenieur.. en ik heb het niet op zak, schande, schande...

13:47 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-08

Suunto versus Garmin

Update van meneer doktoor: de densiteit bepaling van het bot lijken normaal te zijn. Oef. Dit wil dus gewoon zeggen dat ik blijkbaar iets te overijverig aan het werk ben gegaan met terug het lopen te starten ergens begin July. Dus, komende keer dat ik terug start met lopen zal het met de speciale zolen zijn en minder snel de km's opbouwen. Waarschijnlijk ga ik een tijd terug op de finse piste of op de atletiek piste lopen tot ik bv terug 3 of 4 keer per week 15 km kan lopen zonder probleem en daarna 1 of 2 keer per week terug een wegparcours inlassen. Maar das voor later...
De dikke teen? De ene is nu genezen, een medische pedicure heeft met vijlen, breekijzers en tangen een en ander verwijderd. Blijkbaar zat er een soort van nagel ophoping ergens onder de ontstoken nagelrand. MeT de nodige marteltuigen is dat verwijderd. Ongelooflijk pijnlijk, want verdoven doen die ladies niet en een ontstoken teen doet zo al pijn, zonder dat men daar aankomt. Maar toen het afgelopen was voelde ik onmiddellijk dat de druk weg was en het veel beter was. 1 dag nadien is alles zo goed als verleden tijd, opgelost! Geen zalfkes meer (cortisonen en antibiotics), maar gewoon baby zalf om de nagelrand zacht te houden. Een heel verademing.
De gebroken grote teen: weinig aan te doen, tenzij met een speciale klamp in een goede positie zetten en houden. Terug naar die medische pedicure om zoiets te laten maken en dan komt dat wel in orde.
Een ander, minder positief verhaal is de vervolgstory op de Garmin. Ondertussen heb ik dus een nieuw exemplaar gekregen omdat die vorige gewoon uitviel na 1 uur, en na reparatie deed die dat nog.
Guess what: de nieuwe valt ook gewoon uit na 1 uur. Plus nog een aantal andere mankementen die de vorige niet had. Dit is echt ongelooflijke rommel die Garmin, nog nooit van men leven meegemaakt.
Gelukkig heb ik gekozen om men performance measurements te blijven meten via de Suunto, en niet via een garmin 705, anders zou ik die info ook gewoon telkemalen kwijt zijn geweest. Duidelijk een verschil in performantie, degelijkheid en ondersteuning/support is hier merkbaar. Ik ga nu zelf wat experimenteren met dat ding, zien of ik niks kan fixen op wat minder officiele manieren. Keep you posted!

11:58 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-09-08

joepie

Daarstraks naar de dokter geweest voor nadere uitleg. Hielbot, stressfractuur, en geen minne blijkbaar. Hij sprak van minstens 3 maand niet lopen. Ik heb er direct de 6 weken dat ik nu niet gelopen heb afgetrokken, dus dat blijft nog 6 weken. Hij moest er is ferm mee lachen en zij dat we dat nog wel zullen zien. Op mijn vraag, allee, suggestie, dat het toch zever is want dat ik deze keer toch niet veel gelopen had vertelde hij me dat die dingen gewoon kunnen komen door 1 keer te lopen of een verkeerd stapje te nemen! Doet me herinneren aan een goed vriendin, die dacht dat ze het laatste trapje in de kelder genomen had, maar er was er nog eentje... 15 cm, gevolg: onderbeen op 3 plaatsen in spiraal gebroken!
Blijkbaar is er nog een ander probleem bij mij ook, een gebroken dikke teen. Dat ding deed al wel een jaartje of zo pijn, maar ik had me er niet veel van aangetrokken. Het ging wel.
Morgen dus op verder onderzoek, naar een andere scanner voor de densiteit bepaling van het bot en detail x-ray's van de dikke teen.
En als het dan nog niet opkan, men ander dikke teen, met de onstoken teennagel: nog altijd niet genezen, we spreken nu van hoelang al? 6 weken minstens?
En het is nog niet gedaan, sinds een paar dagen, een week ongeveer heb ik enorm pijnlijke steken in men rechter lies, bovenbeen ergens, alsof men er echt een mes in plant. Normaal ben ik geen kleinzierig pieperke (men eerste marathon, en voorlopig de laatste, heb ik met een stress fractuur gelopen) maar als ik deze steken krijg, dan komt er onhoudbaar een "Auwww!!!" uit.. En het gebeurt willekeurig, zonder iets te doen of zo. Gewoon, midden in een vergadering bv, iemand vertelt iets en dan horen ze me brullen!  Probeer maar serieus te blijven, en leg het dan maar uit.. man man, misere, misere!
En on top of that, mijne garmin edge 605 is nog altijd niet klaar om zijn werk te doen.
Maar wat gaat er wel goed??? De vrouw is redelijkgezond (op een paar details na waar ze nu voor naar de dokter is en ik tijd heb om hier te typen), de kinderkes zijn geel gezond op een paar snotpieten te na, ze zijn klever, slim en lief! De gazon is afgereden, mijn loopsloefen verslijten nu niet, de buren zijn op verlof, we verdienen genoeg boterhammekes, ik drink nu een lekker glaasje wijn, en als ik morgen geen goesting heb om te werken veeg ik er men botten aan. Stress? Slecht gezind? Huneurig? Negatief??? Allee komaan he, kijk eens rond hoe mooi en goed het allemaal wel is.

18:39 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-09-08

stress fractuur? men botte seg!

Gisteren naar het ziekenhuis getrokken om een botscan te laten nemen. Afspraak kon gewoon direct doorgaan, eergisteren gebeld en de dag nadien op de tafel! Een spiksplinter nieuwe masjien die scanner. Eerst een algemeen beeld gemaakt, daarna een detail opname van de voeten en daarna op dezelfde machine nog x-ray's van de onderbenen. Doorlooptijd ongeveer een halfuurke. Fantastisch!
Resultaten werden via media-web, internet, doorgestuurd naar de huisarts, alleen de echte beelden worden via een cdrom per post nog opgestuurd.
Awel, even naar den doktoor gebeld en hij bevestigd een stressfractuur. Aangezien hij de beelden nog niet heeft kan hij de inschatting en ernst nog niet bepalen. Dat zullen we maandag dan wel horen.
Maar enfin, het verdikt ken ik toch al, ik loop al 6 weken niet en het is na 1 keer lopen was het terug krak-boem, dus dat wil zeggen dat er waarschijnlijk 2 maand of zo gaan bijkomen vooralleer terug te kunnen lopen.
Spijtig, dat wel, het weer en de vroeger lichtuitval s'avonds laten niet meer toe om met de fiets nog veel te doen. Ik zal dus verplicht zijn om tijdens de kantooruren men sport te doen, niet echt een probleem, kan perfect, alleen als nadeel dat ik men gsm moet mee sleuren en dat ik me dan moreel verantwoordelijk voel om telkens hij rinkelt op te nemen. En afzetten helpt niet hoor, hetzelfde verantwoordelijkheids gevoel zou me evenveel storen als opnemen!
Voila, da is em dus he. Voorlopig dus nog naarstig met het koersfietske bollen, nog wat buitenbanden verslijten en wat binnebanden kapot rijden (ik zit al aan 7 stuks binnenbanden die ik heb platgereden denk ik).
Ik ga ook eens kijken wat zo een systeem kost op rollen met TV die automatisch de weerstand veranderd als je bv bergop gaat, lijkt me interessanter dan in de winter op rollen te duwen in men kelder met een ventilator voor men neus.
Zij die niet echt content zijn, maar er blijven in geloven en blijven lachen groeten U!

10:18 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-09-08

stress bij -271 graden onder nul

Gisteren avond dan toch maar voor alle zekerheid naar de dokter getrokken. S'morgens was men rechtervoet terug stijf na 1 keer gelopen te hebben, en voelde even pijnlijk aan dan 6 weken terug. Peesontsteking? Na 6 weken niet lopen, pillen en zalfkes en dan na 1 keer terug lopen terug actief? Men oren, ik geloofde het niet daarom richting doktoor.
Ergste van al, de dokter gelooft het ook niet meer. Ik durfde het al niet meer vragen waar hij aan dacht, en zei zo iets van "mmm, scanneke? paar maanden niet meer lopen" en hij knikte al vrij zekers van ja.
Botscan dus om te kijken of het het bot is met stress fractuur, of mischien toch iets anders, gewoon om duidelijkheid te hebben. Maar alle indicaties gaan naar een stressfractuur.
Niet normaal, na een paar weken lopen, maximum 12 km of zo. Niet normaal. En dat stoort me het meeste nu. Niet dat ik er nog een stress fractureke bij heb, maar dat die komt van zogoed als niks te doen. Enfin, eerst botscan plannen, resultaten bekijken en dan pas verder kijken wat er gebeurt. Maar een algemeen bloed onderzoek en botdensiteit bepaling staan dan toch op het programma.
Tot zolang ik terug kan lopen wil ik dus dat het warm weer blijft, overdag niet regent, en dat het licht blijft tot minstens 20h30 (ik ga niet meer vragen, want het is nu al donker om half negen, en dan zouden "ze" teveel moeite moeten doen), dus gewoon houden zoals het nu is tot ik terug kan lopen. In Belgie liefst (enfin, was da he, bestaat dan nog?). Is toch niet veel gevraagd, neen?
Moet toch kunnen? Nu de CERN de grootste Hadron collider ter wereld in gang gaat zetten om 2 plutonen met bijna 2 maal de lichtsnelheid tegen elkaar te laten vliegen moet het toch klein bier zijn om het weer te kunnen kontroleren. Een 27km lange circulaire tunnel, 100m onder de grond, overal gekoeld tot -271.25 graad celcius. Waar gaat da eindigen, dat deeltjes onderzoek, wat gaat het ons brengen kwa nieuwe inzichten en ontwikkelingen? Ik ben razend benieuwd, en hou men hart vast vandaag... weet men eigenlijk wel wat men kan verwachten van zulke nieuwe experimenten, waar het toe kan leiden (Lijden), hoe men het (en de resultaten) kan kontroleren? Ik vraag het met af.. Vroeger ook eens een beetje kwantum fysica en Einsteins therorie bekeken, wreed interessant en vrij simpel op het eerste zicht, maar het zijn maar regeltjes en formulekes, maar wat er echt allemaal diep achter zit zal een blijvend raadsel blijven denk ik. Een mens kan in het oneindige kleine gaan zoeken, en evengoed in het oneidige heelal, dat nergens stopt). Mischien vind men in beide richtingen hetzelfde en komt men tot de conclusie dat we niet bestaan? Heeft wel een voordeel, dan bestaat men stressfractuur ook niet meer.

08:38 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-09-08

Hij zakt af...

Vandaag, na een paar ellendige griep dagen, voor de eerste maal sinds 6 weken nu alweer?? terug gelopen. 6 Km, op het gemakske, 10.6 km/h met de rechterpoot goed stevig ingetaped.
Ging goed, voelde geen probleem aan men enkel, maar zit nu een uurtje of 2 later toch met ijs aan men pootje. Als ik em een beetje kantel of verdraai voelt het nog pijnlijk aan. Ik pijns dat het niet goed is. Straks naar de kinesist, eens zien wat dat gaat worden.
Maar, wonder oh wonder! Men hartslagband zakte af tijdens het lopen!! T'is zoals een broek die te groot is geworden he, allee t'is te zeggen, het lijf is gekrompen! Mijn focus op degelijk eten en minder brol heeft dus effect blijkbaar! Efkes de rekker bijstellen en het euvel is verholpen.

16:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-09-08

garmin 605, is er eentje dat werkt?

zwaar teleurgesteld.. De Garmin is na een operatie van meer dan 3 weken teruggekomen uit herstel periode en na een aantal testen blijkt dat het ding exact hetzelfde mankeert. Niks opgelost dus, na 1 uur valt dat ding gewoon uit, poef gedaan. Gelukkig valt het nog niet uitzichzelf van men fiets, zover is het nog niet!
Terug binnen gebracht, en duidelijk laten horen dat men Snel met iets moet afkomen dat wel degelijk werkt, of iets nieuws, of een ander type, het maakt me niet uit, maar dit pruts ding kost toch wel wat centjes en opde anderhalf maand dat ik het heb heeft het meer in reparatie geweest dan dat ik het heb kunnen gebruiken. Return on investment zullen we maar van zwijgen denk ik..
Het lopen dan, of eerder het niet lopen: mijn peesontsteking zit precies op de goede weg, dat moet me toelaten om;getaped welliswaar; maandag of zo ergens terug te starten met te lopen. Als. Als.. de dikke teen van men andere voet het toelaat, want daar is een en ander nog altijd niet definitief genezen. Het zit dus allemaal nog een beetje op een hoopje blijkbaar...
Ook de werkdruk is nog niet echt geminderd. Ik kom weer handen en voeten te kort, en zal er voor zorgen dat ik die dan ook ga aanwerven, samen met de brains natuurlijk. Wat moeten ze kunnen? Niet veel. goede cominucators zijn (beter dan ikzelf, haha!), een beetje baas kunnen spelen en vooral met mij overweg kunnen. Vooral dat laatste he, da kan soms werken, en soms ook niet. Kan ook aan mezelf liggen hoor, maar voorlopig heb ik geen tijd om daar over na te denken, ik zit meer met die kapotte garmin in men hoofd Onbeslist.
Vandaag doe ik niks denk ik, buiten men hagen scheren en een beetje opkuisen. Dit weekend een BBQ, dus het mag er iets netter uitzien dan momenteel het geval is. En de opkuis moet toch eens gebeuren, dus een goei objectief heeft zo nu en dan wel eens deadlines nodig, vooral bij mij.

09:02 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |