10-11-08

Tacx Fortius multiplayer

En ja, nog steeds niet aan het lopen, ik voel dat het pootje al veel beter is maar ga me er nog niet aan wagen. Ik weet hoe snel een SF terug komt, dus ik ga me nog wat inhouden.
Moeilijk? Ach, na bijna een jaar (ik mag wel iets overdrijven he, alhoewel het niet zo ver af is) niet te lopen kan ik nog wel even zonder. Bijna afgekickt denk ik.
Eergisteren nog een toerke met de fiets gedaan, en heb mixed feelings zoals ze dat noemen.
Sterke wind, voor de rest nattig maar geen regen, beetje koud maar dat is na 1/2 uur wel opgelost, maar toch, verre van ideale omstandigheden voor deze hete zonne genieter.,., (waar hete hier wel degelijk op de zon slaat ;-).
Tja, en dan he.. goed doortrappen met dat fietske, bochtje in waar paar dagen geleden een tracktor de helft van zijn modder tussen de wielen heeft laten vallen dat nu goed is aangereden op de weg die spiegelglad is. De rest kan je al ongeveer raden denk ik. Met 2 wielen gelijktijdig schuiven, stuntmannen hadden er niks tegen!! Gewoon al hangend de bocht door, en ik had redelijk veel tijd om na te denken hoe "geschonden" ik daar zou uitkomen, gebroken hand, of sleutenbeen, of in iets mindermate toch ernstige schaafwonden... Wel, ik moet een goed beschermengel hebben want ik ben met men 2 voeten in de klick pedalen, al schuivend terug recht gekomen, de bocht door. Men hartslag en temperatuur waren wel wat gestegen, maar toch. ongeschonden...
Paar kilometer later, gewoon van de fietspad rijden, terug de weg op, en het scheelde weeral geen haar of ik lag met men schokadeizen tegen de grond. Tegen snelheden van plus 30 km/uur zag me al virtueel in het ziekenhuis liggen, daar ik zonder te vallen de tegenligger mooi zou voor zijn, maar als ik zou gevallen zijn zou het toch een goede chaufeur moeten geweest zijn om te stoppen of om me te ontwijken.
Genoeg adrenaline dus voor 1 dag. Een goei fles wijn heeft die gisterenavond dan ook maar eens doorgespoeld Tong uitsteken.
 Dus, ik heb het er voorlopig een beetje mee op tijdens het vallen van de bladeren en modder nog te fietsen. Heb zelf een hometrainer maar weet uit ervaring dat ik dit 10 keer doe en dan is de lol eraf.
Oplossing: jaja, bestaat: de Tacx Fortius Multiplayer.
Goed pc spelleke hoor ik daar, en ja hoor dat klopt. Het is pc software gekoppeld aan een systeem waar de fiets op staat, met motor en rem. De pc geeft naar wens ofwel een virtuele wereld, ofwel real life videos van klassiekers.
En nu fiets ik dus de amstel gold bij mij thuis achter mijn pc! Dit werkt wel motiverend, als je een berg opgaat moet je echt duwen hoor, en als je bergaf gaat kan je uitbollen, de rem wordt dan motor en je wiel draait in het rond zonder te duwen, just echt zeggen ze bij ons.
Het enige dat nog mankeert is een ventilator die meegaat met je snelheid, dat zou het kompleet maken. Maar toch, leuk speeltje, hiermee geraak ik de winter door zonder te lopen.

08:33 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

echtheid tacx fortius Hoi,

ik vroeg me af hoe realistisch de tacx is vergeleken met het echte werk.
Ik bedoel als je de Ventoux bekimt via Fortius en 1h30, zal je dan in realiteit ook die tijd benaderen of zit je er een half uur of zo boven in het echt ?

Gepost door: luc | 25-08-09

De commentaren zijn gesloten.