19-11-08

bloed, zweet en nog eens bloed

Nog altijd gelukkig met men tacx systeem, tegenwoordig rij ik rond in S-Africa, Capetown, de muizenberg op of zo van die dingen.Maar zweten man!! Niet te doen!
Het is echt pompen op dat ding, je hebt de neiging om voluit te gaan.
T'is wel goed voor de cardio, want normaal gezien raak ik met de fiets niet in het rood, maar deze virtuele wereld, of real live video's laten je tot het uiterste gaan.
Ook iets leuk is een virtuele partner. Is een ventje dat met je meerijd, maar altijd iets sneller rijd, soms zich laat voorbijgaan, maar als je 2 seconden wil uitbollen "pakt" hij je toch weer. Enfin, t'is te zeggen, ik heb het zodanig ingesteld dat de "hij" een "zij" is, met blonde paarde staart en al. Ik laat me liever door een vrouw dan door een man pakken, ziede.. Wenkbrouw ophalen
Nog iets dat in het voordeel speelt van die tacx trainer tov op de weg rijden heb ik verleden week gemerkt.
Er stond een persoon of 2, 3 naast de weg en er zat daar iemand op zijn poep.
Als plichtsgetrouwe persoon (en omdat ik ook denk dat ik soms kan helpen in bepaalde gevallen) ben ik gestopt om men hulp aan te bieden. Scenario: een iets oudere meneer was op een rechte baan gevallen met de racefiets, het was nat en de fietspad was niet echt egaal. Ik ga jullie de details besparen, maar het was niet om aan tezien.
Daar de ambulance reeds een 10 tal minuten geleden gebeld was, de open wonden gestelpt werden met druk compressen (lees: nen oude handoek) kon ik niet veel meer toevoegen dan bevestigen dat voorlopig niet meer kon gedaan worden. Alles was gedaan wat gedaan kon zijn op zulke plaats.
Tja, ik hoop dat het nog goed is afgelopen met die meneer, maar het stelt je toch vragen om tijdens deze periode tegen 40 per uur met bandjes van 2.3 cm breed over een nat wegdek te rijden.
Ik pas voorlopig, ik rij wel even in zuid afrika rond, daar is het zooooo warm dat ik me gewoon kapot zweet, maar wel veel minder riskant.
9 september, plus 3 maand = 9 december.... dan zijn men 3 maanden om, ben ik voorwaardelijk vrij en zou ik terug mogen lopen. Ik voel dat het beter is, maar precies nog niet helemaal weg, maar allee, da kan toch niet he, het zal wel een vals gevoel zijn. Nog een week of 3 dus, of 2, en ik ga me er terug aan wagen: het lopen.
Alleen vraag ik me af hoe ik het beste terug opbouw, met hoe weinig te beginnen, hoe traag/snel km te verhogen en wanneer kan ik terug aan een 3 maandse marathon voorbereiding beginnen.
Ik weet het, het bloed kruipt waar het niet kan gaan, men doelstelling voor deze blog is nog niet bereikt, dus we gaan tot we niet meer kunnen.
En dan kruipen we.....

20:57 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zeker niet te hard van stapel lopen in het begin, rustig kwa snelheid en afstand en zeker niet proberen om de pijn te verbannen moest je iets voelen.

Gepost door: Marc | 25-11-08

De commentaren zijn gesloten.