19-11-08

bloed, zweet en nog eens bloed

Nog altijd gelukkig met men tacx systeem, tegenwoordig rij ik rond in S-Africa, Capetown, de muizenberg op of zo van die dingen.Maar zweten man!! Niet te doen!
Het is echt pompen op dat ding, je hebt de neiging om voluit te gaan.
T'is wel goed voor de cardio, want normaal gezien raak ik met de fiets niet in het rood, maar deze virtuele wereld, of real live video's laten je tot het uiterste gaan.
Ook iets leuk is een virtuele partner. Is een ventje dat met je meerijd, maar altijd iets sneller rijd, soms zich laat voorbijgaan, maar als je 2 seconden wil uitbollen "pakt" hij je toch weer. Enfin, t'is te zeggen, ik heb het zodanig ingesteld dat de "hij" een "zij" is, met blonde paarde staart en al. Ik laat me liever door een vrouw dan door een man pakken, ziede.. Wenkbrouw ophalen
Nog iets dat in het voordeel speelt van die tacx trainer tov op de weg rijden heb ik verleden week gemerkt.
Er stond een persoon of 2, 3 naast de weg en er zat daar iemand op zijn poep.
Als plichtsgetrouwe persoon (en omdat ik ook denk dat ik soms kan helpen in bepaalde gevallen) ben ik gestopt om men hulp aan te bieden. Scenario: een iets oudere meneer was op een rechte baan gevallen met de racefiets, het was nat en de fietspad was niet echt egaal. Ik ga jullie de details besparen, maar het was niet om aan tezien.
Daar de ambulance reeds een 10 tal minuten geleden gebeld was, de open wonden gestelpt werden met druk compressen (lees: nen oude handoek) kon ik niet veel meer toevoegen dan bevestigen dat voorlopig niet meer kon gedaan worden. Alles was gedaan wat gedaan kon zijn op zulke plaats.
Tja, ik hoop dat het nog goed is afgelopen met die meneer, maar het stelt je toch vragen om tijdens deze periode tegen 40 per uur met bandjes van 2.3 cm breed over een nat wegdek te rijden.
Ik pas voorlopig, ik rij wel even in zuid afrika rond, daar is het zooooo warm dat ik me gewoon kapot zweet, maar wel veel minder riskant.
9 september, plus 3 maand = 9 december.... dan zijn men 3 maanden om, ben ik voorwaardelijk vrij en zou ik terug mogen lopen. Ik voel dat het beter is, maar precies nog niet helemaal weg, maar allee, da kan toch niet he, het zal wel een vals gevoel zijn. Nog een week of 3 dus, of 2, en ik ga me er terug aan wagen: het lopen.
Alleen vraag ik me af hoe ik het beste terug opbouw, met hoe weinig te beginnen, hoe traag/snel km te verhogen en wanneer kan ik terug aan een 3 maandse marathon voorbereiding beginnen.
Ik weet het, het bloed kruipt waar het niet kan gaan, men doelstelling voor deze blog is nog niet bereikt, dus we gaan tot we niet meer kunnen.
En dan kruipen we.....

20:57 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-11-08

Tacx Fortius multiplayer

En ja, nog steeds niet aan het lopen, ik voel dat het pootje al veel beter is maar ga me er nog niet aan wagen. Ik weet hoe snel een SF terug komt, dus ik ga me nog wat inhouden.
Moeilijk? Ach, na bijna een jaar (ik mag wel iets overdrijven he, alhoewel het niet zo ver af is) niet te lopen kan ik nog wel even zonder. Bijna afgekickt denk ik.
Eergisteren nog een toerke met de fiets gedaan, en heb mixed feelings zoals ze dat noemen.
Sterke wind, voor de rest nattig maar geen regen, beetje koud maar dat is na 1/2 uur wel opgelost, maar toch, verre van ideale omstandigheden voor deze hete zonne genieter.,., (waar hete hier wel degelijk op de zon slaat ;-).
Tja, en dan he.. goed doortrappen met dat fietske, bochtje in waar paar dagen geleden een tracktor de helft van zijn modder tussen de wielen heeft laten vallen dat nu goed is aangereden op de weg die spiegelglad is. De rest kan je al ongeveer raden denk ik. Met 2 wielen gelijktijdig schuiven, stuntmannen hadden er niks tegen!! Gewoon al hangend de bocht door, en ik had redelijk veel tijd om na te denken hoe "geschonden" ik daar zou uitkomen, gebroken hand, of sleutenbeen, of in iets mindermate toch ernstige schaafwonden... Wel, ik moet een goed beschermengel hebben want ik ben met men 2 voeten in de klick pedalen, al schuivend terug recht gekomen, de bocht door. Men hartslag en temperatuur waren wel wat gestegen, maar toch. ongeschonden...
Paar kilometer later, gewoon van de fietspad rijden, terug de weg op, en het scheelde weeral geen haar of ik lag met men schokadeizen tegen de grond. Tegen snelheden van plus 30 km/uur zag me al virtueel in het ziekenhuis liggen, daar ik zonder te vallen de tegenligger mooi zou voor zijn, maar als ik zou gevallen zijn zou het toch een goede chaufeur moeten geweest zijn om te stoppen of om me te ontwijken.
Genoeg adrenaline dus voor 1 dag. Een goei fles wijn heeft die gisterenavond dan ook maar eens doorgespoeld Tong uitsteken.
 Dus, ik heb het er voorlopig een beetje mee op tijdens het vallen van de bladeren en modder nog te fietsen. Heb zelf een hometrainer maar weet uit ervaring dat ik dit 10 keer doe en dan is de lol eraf.
Oplossing: jaja, bestaat: de Tacx Fortius Multiplayer.
Goed pc spelleke hoor ik daar, en ja hoor dat klopt. Het is pc software gekoppeld aan een systeem waar de fiets op staat, met motor en rem. De pc geeft naar wens ofwel een virtuele wereld, ofwel real life videos van klassiekers.
En nu fiets ik dus de amstel gold bij mij thuis achter mijn pc! Dit werkt wel motiverend, als je een berg opgaat moet je echt duwen hoor, en als je bergaf gaat kan je uitbollen, de rem wordt dan motor en je wiel draait in het rond zonder te duwen, just echt zeggen ze bij ons.
Het enige dat nog mankeert is een ventilator die meegaat met je snelheid, dat zou het kompleet maken. Maar toch, leuk speeltje, hiermee geraak ik de winter door zonder te lopen.

08:33 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |