15-12-08

Tevreden, en niet tevreden

Hij is niet meer, Artur. Na meer dan 15 dagen heb ik hem kunnen vermoorden. Net een uurtje of zo geleden heb ik hem omgelegd, met de zelfgemaakte klemmen.
Hij heeft het lang volgehouden, een beetje teveel naar men goesting, maar langs de andere kant ben ik dan weer tevreden dat het princiep van men klemmen wel degelijk werkt. Niet 1 keer is ze afgegaan zonder doel te treffen; degelijke kwaliteit (een beetje stoefen mag he).
Ziezo, maar voor alle zekerheid heb ik de andere klemmen laten staan en degene die de moord gepleegd heeft terug geplaatst. Je weet nooit of er een nest is he, zoals in het voorjaar. Alhoewel een mol solitair is denk ik dat hier in men tuin toch wel andere karakters te werk zijn gegaan; ik vermoed dat deze nog een nakomertje was van die poolse familie, en wie weet wat heeft die al voor een nest achtergelaten sinds deze zomer... ik hou het in het snuitje voorlopig. Wetende dat 1 exemplaar 15 meter gangen kan graven per dag en tot 3000 kg aarde per jaar kan opstoten was Artur hier wel degelijk bezig aan een olympisch record mijn gedacht.
Dus, tevreden dat Artur en aan is, maar langs de andere kant ontchoocheld. Toen ik hem daar zo in zijn blootje op de gazon had liggen was het maar een gewone mol, niet meer of niet minder. Gene witte, gene oranje, niet al te dik, niet echt nen grote. Maar toch instaat voor enorme daden.
Doet me denken aan men sportieve acties: verleden weeks sinds woensdag niet veel meer gedaan dan gegeten en gedronken, ook gedronken, en nog een beetje gedronken.
Niet meer gefietst, niet meer gelopen. Dus, seffes direct de fiets op, een toerke in zuid afrika doen en straks ga ik nog eens proberen te lopen. Blij dat het iets of wat lukt, maar toch niet echt gelukkig omdat ik vrees dat het nog niet genezen is.
Wat zal ik seffes in het restaurant nemen, vis of vlees? Als ik kwartel bestel, leveren ze mischien Artur af, wie ziet het verschil he.. Vis dan, maar t'is al nat genoeg geweest de laatste weken vind ik. K'zal maar geroosterd brood eten denk ik, ter compensatie van verleden week. Noch vis, noch vlees, niet goed, niet slecht; zo als het weer zeker.

Nog een vraagske: lopen er bij jullie ook zoveel ambetante, nerveuze mensen rond? Precies dat iedereen wel een reuze groot probleem heeft dat em zelf niet weet, maar waarbij andere mensen moeten voor uitgekafferd of gepenalizeerd worden. Ik merk in mijn omgeving dat meer en meer mensen geagiteerd zijn zonder duidelijk reden waarom. Te weinig zonlicht waarschijnlijk... who knows.

12:50 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

tja het zonneke missen we allemaal maar...nerveus en ambetant...nujet!

veel fietsplezier en veel beterschap!

Gepost door: INvormTinneke | 15-12-08

Als volgende week de dagen langer worden zal het humeur van vele mensen ongetwijfeld een enorme boost krijgen,... of is dat pas als de lente begint-:)

Gepost door: Marc | 15-12-08

Crisis Volgens mij zitten de kredietcrisis, de economische crisis, de politieke crisis en de korte dagen er voor iets tussen.

Gepost door: Fré | 18-12-08

De commentaren zijn gesloten.