15-09-09

Ik zou dit beter niet doen...

maar ja...
2 weken geleden terug begonnen te lopen en tot nu toe houd het... Al een paar keer opnieuw geprobeerd en telkens speelde die StressFractuur terug op. Nu, na reeds 5 maal te lopen op een finse piste, alles nog steeds OK, so far so good. 5km is het verste dat ik nu gedaan heb. Ik hoop dat het zo blijft.. ben wel bang, maar we zien wel.
En de fiets? wel wel... toestanden...
Van de zomer de Mont Ventoux op gesneld, een dik anderhalf uur vanuit Bedoin, daarna nog iets van 1h45 vanuit Malaucene en Sault als laatste op 1h50. Op't gemak dus.
Maar de conditie zit (zat, is al een paar weken geleden) goed.
Probleem met dat fietsen is toch nog de hartslag die ik niet echt de volle uitslag kan geven. Wel op de Ventoux, maar eerlijk gezegd, dat doe ik niet elke dag thuis.
In de VAR, waar we een paar weken vertoefd hebben is het fietsen tegen gemiddeld van 4 tot 8% hellingen, en daar blijf ik toch onder een degelijke hartslag.
En dan terug lopen: direct bij de eerste Km naar plus 85%. Goe he? Allee, t'is maar om aan te geven dat er veel verschil is mijn inziens in een uurtje lopen en een uurtje fietsen. Fietsen moet je dus meerder uren doen, minstens 3 uur of zo voor een iets of wat deftige training te hebben, ofwel een uur er dik tegenaanvlammen dat het niet meer mooi is om te zien.
Dat fietsen gezond is is ook niet waar. Dat weet ik al ondertussen. In het voorjaar degelijk tegen de grond gekwakt (regen) en ben er nog niet goed van. De blessure geneest niet. Een onderhuidse bloed/vocht uitstorting die ontsteekt maar niet echt meer weg gaat. Enfin, we zitten nog maar in fase 2 van de herstelling (via echo alles eruit gezogen) en fase 3 en 4 (operaties) kunnen nog soelaas geven als dit niet helpt. Man man, sporten, gezond he!
Ivm die vraag over de Tacx Fortius, ik kan je bevestigen dat over het algemeen de Tacx meer krachten vergt van de renner dan een live rit. Ik denk dat het veelal te maken heeft met het feit dat je fiets vast staat en tijdens een live rit kan je heel wat bewegen met dat ding wat het toch wel wat gemakkelijker maakt. Ook even rechtstaan om meer kracht te zetten doe je dus niet op de Tacx, je zit continu in het zadel en je fiets staat gewoon stil. Lastiger dus...
Hij is terug opgesteld, de tacx, ik verwacht binnen een paar weken terug op dat ding te zitten als het weer zo blijft buiten. En dan zal het afwisselend zijn, fietsen, lopen, als de gezondheid het toelaat uiteraard...
More to come later...

15:16 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.