15-10-09

goed, en niet goed

9h30 en de gazon ziet nog spierwit van de vries, we schrijven 15 October. Waar er 2 dagen geleden nog geen sprake was van kou is het nu wel even anders, van de ene dag op de andere. Lang genoeg gewacht, na dit bericht ga ik de tuin in en doe verder met het opkuiswerk in de tuin dat ik begin van de week begonnen ben.

Zulk weer geeft me ook niet onmiddelijk de zin om te fietsen, integendeel. Ik weet nog goed van in men jonge tijd toen ik met de fiets naar school ging ik ook al een grondige hekel had aan de combinatie koude en fietsen. In het begin dik aankleden en na 2 km zweten. Of reuze bevroren thuiskomen, zo blauw als een smurf en de volgende uren niks dan pijn door het terug op temperatuur komen. De koude wind in je gezicht, je handen en tenen half bevroren, brrrrr neen niks voor mij. Dus, da fiets staat hier al een tijdje tegen de muur en staat daar goed Niet dat ik een watje ben hoor, maar laat ons zeggen dat ik die dingen al beleefd heb en niet opzoek ben naar een herhaling hiervan, echt niet nodig voor mij.

En niet alleen voor bovenstaand maar ook voor de "geliquificieerde hematoom" op mijn been. Het is nu redelijk aan het genezen moet ik zeggen, met vrachten eiwit vreters (pillen) en ontstekingsremmers en vooral door niet meer te fietsen. Het is nog niet weg, oh neen, maar toch voel ik beterschap. Als de trend zich zo doorzet gaat het nog een maand of zo duren denk ik vooralleer ik durf spreken van genezing. Maar enfin, niet zo erg want met die koude is buiten rijden voor mij uitgesloten. Alleen de Tacx staat hier nog in zijn naaktje, zonder fiets.

Gelukkig kan ik blijkbaar terug lopen!! Jawel, na al een paar weken redelijk pijnloos gelopen te hebben durf ik nu spreken over een heropbouw. Verleden week 15km in totaal, no pain; deze week doe ik er dus 10% bij, 16km5. Nog 5,5 te doen deze week. En het lukt, jawel, tot nu toe. Kou? geen probleem bij het lopen, mutske op als het keineig vriest en niks aan de hand (tenzij handschoenen). Gelukkig, ik hoop de winter (allee, tis te zeggen, de koude periode) te kunnen inzetten met lopen en naderhand  gelijkmatig een combinatie te doen van indoor fietsen en buitenshuis lopen. Ideaal voor mij, hopelijk draait het die kant op.

Ander probleem is dat de wijn die ik liggen heb veel te goed is, ik moet daar iets aan doen.  Dat is niet goed, een 1000 flessen goede wijn in de kelder te hebben, neen. Dicipline en karakter? ik denk dat dat mee verdwenen is toen ik gestopt ben in de koude met te fiets te rijden, ik geef toe, het vlees is zwak. Even tussen haakjes, niet dat het de spuigaten uitloopt, maar allee, zelfs 1 glas is feitelijk al te veel om de dag nadien op punt te staan he! (bij mij toch). Dus ge ziet, goed is niet altijd beter. Ik hoor de kandidaten al komen hoor om de flessen te verwisselen of om zich "op te offeren", tja, maar zou dat helpen? Ik weet 1 ding; die kelder hier is nog nooit leeg geraakt, op 1 of andere manier vult dat zich zelf altijd terug aan, hokus pokus en na een degustatie is dat hier terug vol. Erg, en daar moet ik proberen mee te leven....

09:51 Gepost door Streverke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |