10-04-08

simpele maar spannende ziel

Gisteren voor de eerste keer terug de baan op geweest, 9K, AHR 77%, 6:10 gemiddeld. Het ziet eruit dat de conditie inderdaad terug wat aan het verbeteren is. Ten eerste is de hartslag minder, ten tweede was mijn max epoc waarde op deze training maar 102 meer en het trainings effect 3,7. Ten derde, Stram heeft me ge-upgrade van een klasse 5 naar 6 loper. Wat zoveel wil zeggen dat ik inderdaad terug regelmatig train en dat de conditie aan het verbeteren is. Eindelijk.
Of ik dat nu ook daadwerkelijk voel? Wel, hier ligt het subtiel verschil tussen aanvoelen en meten. De eerste 300 meter gingen bij mij weer ongelooflijk goed. Na ongeveer 2K ging het al veel minder, had toch nog de indruk dat ik hard moest werken. Na ongeveer 7K was ik feitelijk al moe, moest me precies vooruitsleuren. Naar het einde toe ging het dan alweer veel beter. Mijn algemeen gevoel was toch dat ik hard had gewerkt, maar toch ook weer het idee dat het cardiologisch iets beter afging. En dat is dus bevestigd met de suunto metingen. Alle fazen zijn ook terug te vinden in de hartmonitoring. Toch knap zo'n ding om de efficientie van een training en trainingsvooruitgang te monitoren op korte en lange termijn. Met natuurlijk de mogelijkheid om je training aan te passen aan de vorige resultaten.
Of dat spannend is? Blijkbaar niet, want op de radio vinden ze verkiezingen in Nepal "spannend", en ook het feit dat het olympische vuur voor ophef heeft gezorgd in SF. Spannend is dat, men oren. Ge moet ook een kieke zijn volgens mij om juist dat vuur in SF te laten rondgaan. Alsof er maar 1 stad is in NAM. Juist diegene waar het grootste China Town is. Als je er al geweest bent zul je het wel weten, het is inderdaad china in het klein, heeft niet veel met NAM te maken als je het zo ziet. En daar gaan ze dan een beetje met vuur spelen. Spannend he? Ach, het interesseert me geen fluit feitelijk. Waarom moeten we dit allemaal weten, waarom moeten we er een mening over hebben, waarom moeten we ons dit aantrekken of spannend vinden? Ik vind het al spannend om te kijken hoe een regenworm zijn weg terug de grond in vind nadat je hem hebt bovengebracht met onkruid te wieden. Of hoe de bomen en struiken dezer dagen terug vanuit niets knoppen maken waar later takken of blaadjes aankomen. Of hoe die poes in de gracht ligt te wachten tot ik er aan kom en dan vlak voor men auto de weg oversteekt. Of een marathon lopen en halfdood over de streep komen.  Dat is spannend, dat beleef ik, zie ik en voel ik. Spannend is dus voor mij niet om iemand anders met een onozel fakkeltje door chinatown zien te sukkelen om daarna in Nepal te gaan stemmen. Ach, mischien ben ik gewoon te simpel om alle interessante dingen van deze wereld te kunnen omvatten en hou ik het gewoon beter bij men regenwormpje.

07:38 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-03-08

Marathon slangen

Gisteren avond nog eens naar de finse piste getrokken, resultaat: AHR 82%, 5K, 6:00. Hartrate is een klein beetje aan het zakken, maar een maand of 2 geleden was dit toch een 15 a 20% lager op deze snelheid en afstand. Toch erg hoe snel een mens zijn conditie achteruit gaat.
Het ging vrij vlot toch wel, geen pijn in het bot, ook vandaag niet. Kalmpjes aan doen nog een paar weken denk ik en er is mischien nog hoop voor mij.
Volgende week zal zowieso een kalme week zijn daar ik een aantal dagen moet deelnemen aan een buitenlandse marathonmeeting. Gezellig, nog liever een echte marathon lopen op 3 dagen nu dan 3 dagen dag en nacht te lullen over iets wat we s'morgens al voor de helft vergeten zijn, ofwel van moeheid, of voor een ander deel van het publiek van zattigheid waarschijnlijk. En deze keer ben ik niet degene die zoiets georganizeert heeft, alhoewel ik nog men agendag moet maken voor 1 van de 3 dagen. Maar ja, het voordeel is dan weer dat je een aantal mensen tegenkomt die je wel veel spreekt maar bijna nooit ziet, toch altijd wel leuk en soms verassend, omdat je bij een stem zowieso altijd een gezicht probeert te plakken. Verassend soms als je zo iemand tegenkomt en die stelt zich voor als XYZ en je had er een totaal ander beeld van... Tja, je kan dan slecht zeggen "Oh, ben jij dat? Ik dacht dat je er uitzag als een slang met een gespleten tong?!".
Ik zal maar stoppen zekers....

07:18 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-02-08

intensive care

Daarnet men eerste tripje gedaan sinds 21/Jan.  Een dikke 6k tegen 5.45, AHR (Jawel!) 90%.
Ongelooflijk, hartslag op 90% tegen 183 bpm. Max hartslag was 195.
Whaaaaw. Waar is men conditie? Weg!! Foetsie!!
Moet zeggen dat het niet al te veel tegenviel, niet dat ik buiten adem was of zo.  Heb constant dezelfde snelheid gelopen, maar ik moet zeggen dat ik toch blij was dat ik terug thuis was. Pffffiieeewwww, ik heb veel schade in te halen denk ik. Dat is dus het resultaat van een maand niet te lopen (buiten 2 keer 5K), en 2 weken koorts waardoor ik niks anders heb gedaan.
Ben eens benieuwd hoe lang dat duurt eer ik terug op ritme ben.
De blessures? Dat kuitprobleem met die geknelde zenuw is weg, totaal geen last van gehad. Die stressfractuur? Ik voelde zo nu en dan wel waar ze zat, maar geen enkele keer deed het pijn, gewoon een beetje voelen dat er iets is geweest. En dan alleen nog op beton, op onverhard voelde ik niks.
Ik denk dat dat een teken is dat ik rustig aan terug mag beginnen lopen?  Morgen of zondag ga ik terug dit toereke doen, kalm er terug in komen, maar dan mischien iets trager zodat men harslag wat lager ligt.
Of zou dat kunnen komen van die fles wijn van gisteren avond? Als ik heeeel eerlijk ben, dan denk ik feitelijk eigenlijk dat het er voor een groot stuk mee te maken heeft. Ik kon deze morgen dan ook bijna niet uit men bed. Tja, we moesten de geslaagde moord gisterenavond nog vieren he, en dat met de fles die ik gekregen had op valentijn, daar komen brokken van...
Bon, ik ga even op intensive care liggen om te bekomen nu!

11:36 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (2) | Tags: training |  Facebook |

07-01-08

Predictor op 4K

Gisteren ipv 20K 14K gedaan a 6:19, AHR 74%. Ik heb het opzettelijk ingekort en trager gelopen, daar 1 week voor de wedstrijd ik 20K nogal redelijk veel vind. Voor de rest van de week staat er nog een 9K, 6K en 3K op programma, ik weet niet of ik nog 3 sessies loop; ik heb liever 2 sessies van ongeveer een uurtje.
De test met de nieuwe schoenen viel erg mee. De eerste K keek ik constant naar men suunto, ik dacht dat men footpod complete de mist inging en opnieuw moest gecalibreerd worden. Normaal gezien moet dat zeker gebeuren op nieuwe schoenen. Ik liep ongeveer 5:00 en het was alsof ik aan het wandelen was. Na ongeveer de helft van het parcour ging het al iets minder vlot, wind op kop, en de vorm was al een beetje aan't zakken. Toen begon ik te denken dat het met de calibratie toch nog niet zo slecht was. Blijkt dat op de 14K, de footpod 200m te veel heeft aangegeven, dat stel ik wel bij.
Maar het ging vlot moet ik zeggen op de nieuwe schoenen, zelfs met de speciale zolen, geen enkele last gehad. Ik zou hiermee de wedstrijd kunnen lopen, zeker weten. Of ik het ga doen, das nog een ander vraag, mischien toch beter op safe spelen en de empires aantrekken.

Maar ondertussen weet ik waar ik dus WEL goed in  ben. Spijtig genoeg heb ik zo nog geen wedstrijden gezien. Het zou dus zoiets zijn als "4K tegen Marathon snelheid". Bhaaa, da klinkt toch goed he?? Niet?? Er zit toch het woord marathon in, dat lokt toch aan he? En dan "snelheid", komen toch veel mensen op af, zou niet? En ik ben er goed in, echt, ik kan dat perfect, en daar moet ik maar 1 dag voor uitrusten. En voor de rest, veel LSD's, traag; perfect toch? Ik zou dan wel de uitslag zo inrichten, dat degene die het best zijn marathon tempo benaderd (op voorhand op te geven natuurlijk) de wedstrijd wint, niet noodzakelijk de eerste die aankomt. Klinkt nog beter niet?? Ah ja, en dan kan je natuurlijk tegen je vrienden zeggen dat je weer een marathon wedstrijd gelopen hebt he, en dan zou je nog niet veel liegen ook niet!
En nu we dan toch bezig zijn, ik ben van plan om een spagethie koker te fabriceren. Het zou eruit zien als een ronde koker, zoiets waar je je koffie pads insteekt. Voordeel zou zijn, weinig water indoen dus energie zuinig, rap klaar en transporteerbaar (kan dat zelfs op de 12V van de auto laten werken). Ik kan er ook nog een vergiet inbouwen, dat is geen enkel probleem, of mischien moet ik dat als optie houden. Frietten bakken zou echter niet kunnen.
Dus, als je naar die "4K tegen Marathon snelheid" wedstrijden komt, dan kan je gerust vlak ervoor nog wat spagethi afkoken, of vlak erna, of zelfs onderweg, zoals je wil.
En als ik dat nu zo een beetje organizeer doorheen het land, her en der, een jaartje of 2 zo van die wedstrijden, volgens mij moet ik dan "binnen" zijn. Ook mede door de verkoop van die kokers he, die ik dan terplaatse zou aanbieden tegen gunstige tarieven. Denkte niet? En als ik dan "binnen" ben, dan kunnen we de wedstrijden "indoor" houden he, moeten we niet meer in het veranderlijke belgische weer lopen.
Investeerders, kom gerust af he, hou je niet tegen. Ben ook nog opzoek naar een goede sponsor, mag van sportschoenen zijn of spagethie, maakt niet veel uit, zolang het maar geen zwangerschaps voorspellers zijn, want dan denken de mensen dat ze 4K met de fiets mogen doen.

06:59 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: suunto, schoenen |  Facebook |

02-01-08

helderziendheid

Vandaag stond een 3*4K a 5:30 op het programma, marathon tempo. Ben naar de finse piste getrokken, een rondje warm gelopen en eraan begonnen. De eerst 4K heb ik gedaan, daarna wat gerust en nog 1K tegen het tempo 5:27 en dan heb ik er de brui aangegeven. Pijn in men rechterkuit, koud, en vooral het loopt ongelooflijk slecht op die bevroren finse piste, ik kan er geen tempo houden. Ik erger me er toch wat aan, ofwel is ze zeiknat en loopt het van geen meter, ofwel is ze bevroren en breek je er half je poten op zoals vandaag. Foert, men goesting was over en liever stoppen dan me kapot te beulen en men poten om te slaan of te breken.
Dan doe ik morgen maar nog eens een poging, op de weg. Hopelijk heb ik een beetje geluk met het werk zodat ik morgen op tijd kan stoppen en de weg kan oplopen voor die nog 2 of 3 keer 4K.
Ik heb het daarnet aangedurfd om op de weegschaal te staan en moet zeggen dat ik er al spijt van heb, ik ga dat de eerste week niet meer doen Huilen.
Toen ik vanonder de douche kwam had ik een sms van het vrouwke: "t'eten staat in de micro!" en ik dacht bij mezelf "t'is niet waar he! toch geen eten! ik wil niet eten!. Maar vrouwen, onderschat ze niet he, wat stond er in de micro?? Een lekker gezonde, calorie arme koude schotel!! njam njam, kan geen kwaad he!  Allee vrouwke, winkel jij nog maar even lekker door zanne, ge hebt het verdient!

 

17:51 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-12-07

frottefrot-frot-frot

Vandaag de 32K gedaan. Na 500 meter ben ik terug gedraaid om de zolen uit men schoenen te halen en te vervangen door de standaard zolen die worden meegeleverd. Ik voelde het komen, pijn onder men voet en heb een wijze beslissing genomen, althans al zeg ik het zelf, en mischien wijs op korte- maar niet op lange termijn. Whatever, morgen kunnen we evengoed dood zijn, dus t'is een wijze beslissing.
Na 6 a 8K dacht ik dat het niks goeds ging worden, ik dacht al een totaal van 20K of zo, het ging me niet echt goed af. Benen zaten niet echt goed. Maar na eens een paar slokken gedronken te hebben ging het toch al wel weer wat beter, en toen het bergaf ging nog iets beter. Enfin, na 12K een ferme lange berg op, viel wel mee en dan terug naar beneden. Daarna terug de beton op en dat liep dan weer heel wat gemakkelijker. Na nog een 10K windop, effe doorbijten, nog wat drinken en weer weg. Moet zeggen dat ik toch wel moeilijke momenten gehad heb. Ook had ik het gevoel op een bepaald moment dat ik het tempo liet zakken en ik geen cent meer waard was.
Maar dan toch terug thuis geraakt, moe en voldaan zoals ze dat noemen.
Bij controle bleek dat ik constant 6:00 gelopen heb, AHR is wel aan de hogere kant, 79%, met sterke toename in de laatste 8K.
Nog wel een ding geleerd vandaag: vaseline of een ander anti-wrijvingsmiddel zal geen overbodige luxe zijn zo te voelen.

17:20 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training, zolen |  Facebook |

27-12-07

Battle of the sleepyhead

Vandaag 10K a 6:05, AHR 78% op een geacidenteerde finse piste. Ging vlot, maar moet zeggen dat nu 2 uur na de training men hartslag stevig aan het stijgen is. Reden is een onwillige baby die maar niet wil snappen dat het bed dient om te slapen en niet om de boel bij elkander te krijsen (enfin, dat geld toch voor babies, NIET voor de ouders). Allee, we zullen nog even "ignoreren" zoals men vrouw het zo goed kan zeggen in haar "duitse vloms" en hopen dat ik het langer volhoud dan het krijsend kind.
Tot nu toe zit alles redelijk op schema, nog een dikke 2 weken te gaan tot de LPM. Het word feitelijk wel eens tijd dat ik hier thuis eens vertel dat ik van plan ben om die marathon te lopen, het zal er nu toch van komen denk ik.
Normaal gezien heb ik getraind om juist onder de 4 uur binnen te raken, maar dan lees ik van die dingen dat voor je eerste marathon je er ongeveer 20 minuten moet bijtellen uit onervarenheid. Geen idee waarom dat is en of dat zo is. LPM is geen snel parkoers, 195m inlopen plus 7 rondjes van 6K, heuvelachtig (meer bergop dan bergaf dacht ik, vooral na de eerste helft). Dus, feitelijk heb ik geen idee waar en of ik ga eindigen. Ik hoop wel binnen de 4 uur, dat zou een gemiddelde van 11km/h moeten zijn, en dat is al bij al toch nog redelijk snel voor mij vind ik. En toch, die 4 uur zit in men hoofd he. Hopelijk vallen de eindejaars dagen nog wat mee en blijven de ziekjes en katers nog even achterwegen zodat we binnen een dikke 2 weken er klaar voor staan.
Morgen nog even een 10K of iets minder, zaterdag rust en zondag een LSD van 32K.
Oef, en ondertussen heb ik hier blijkbaar de eerste veldslag gewonnen tegen de baby die het ondertussen heeft opgegeven. De volhouder wint, ofwel de slaap in dit geval!!

20:50 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-12-07

laatste loodjes

Vandaag een toerke gelopen van 11K a 5:27, AHR 78%. Ging dat even vlot na die disaster van zondag! Griep is verbannen, uit het lijf gedreven, en oh hoe zoet smaakten de eerste kilometers op de loopschoenen. Alsof ik op wolkjes liep, zo vlot!
Vandaag ook mijn laatste werkdag afgelegd voor het jaar, op men sloffen; een beetje veel gesukkeld met een nieuwe PC en local IT die dit jaar verlof heeft, dus moet bibi hier maar zien dat em zijn email toestanden etc zelf maar aan de gang krijgt. Uiteindelijk is het toch gelukt, en we kunnen terug verder van thuis uit werken, wel handig tijdens een verlof periode.
Morgen en donderdag doe ik nog een paar K's, niet te veel, in totaal 20K of zoiets denk ik, en zondag een nieuwe poging tot 32K. We gaan ervoor!

17:54 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-12-07

Eindejaars moeheid

Poging tot 32K vandaag is op een sisser afgelopen. Voor ik eraan begon wist ik al halveling dat het niet zou vlotten vandaag, en van't zelfde laken een broek: een klein 9K en ik was terug thuis. 6:00 ahr 75%, normale waarden.
Wat scheelde er nu dan? Wel, blijkbaar was ik moe, vermoed ik. Ik leid dit af aan men gevoel dat ik krijg bij mijn rennende en roepende baby en kind. Als dat me niet af gaat, dat ben ik meestal moe. Ook men gehoor moet dan niet getest worden, elk geluidje is dan een marteling.
Heb me toch voorbereid met de intentie 32K te doen, nog wat drinkflesjes gevuld en aan de gordel gehangen en vertrokken. Na 1K wist ik het feitelijk al, men ademhaling was veel te snel en kwam maar niet op rust (55 ipv ongeveer 25-30 tegen dat tempo). Ook had ik veel last van men ingewanden die me pijnlijk aanvoelden. Het was een hel, na 5K moest ik zelfs even wandelen, en dat tegen een gemiddeld tempo daarvoor van 6:00.
Tja, dat zijn van die dagen he! Maar ik denk dat het te maken heeft met men voeding, ik ben blijkbaar nogal erg gevoelig aan sommige dingen en als ik daar wat veel van eet lukt me niet veel meer. Dan moet ik blijkbaar teveel energie in de verwerking daarvan stoppen en blijft er niet veel over voor de rest blijkbaar. Wit brood bv is niet echt men ding meer, nootjes ook niet, kan ik gewoon niet meer van slapen van de pijn, fritten geeft me 2 dagen een gevoel dat er een baksteen in men maag zit en waarschijnlijk nog een paar andere dingen die ik zelf nog niet in het snuitje heb.
Ik zal beter eens een logboek bijhouden van wat ik kan eten en wat me moeilijkheden geeft en er wat beter rekening mee houden.
Veel, of niet alles, heeft volgens mij te maken met men gal operatie van een jaartje of 3 terug. In het begin na de operatie kon ik gewoon alles terug eten, maar nu blijkbaar niet meer. Even terug resetten is niet zo evident, dus gewoon de zaak in het oog houden en zien wat nog gaat en wat niet meer denk ik is het enige alternatief.
Enfin, t'is niet zo erg van die 32K, ik had toch nog een week teveel in men training, dus dan houden we het deze week maar op een kalme week en doen we volgende week de echte trainingen maar eens opnieuw. Mischien niet slecht, 33K in totaal deze week is echt weining, maar het is me blijkbaar genoeg. Niks forceren, zeker niet zo kort voor de wedstrijd (nog 3 of 4 weken) dus de kans zit er nog in dat we gaan starten en met wat geluk ook nog aankomen!

14:11 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

22-12-07

verwarmen zonder stookolie

Toen ik gisteren opweg was naar huis kreeg ik telefoon van men vrouwke dat de mazout op was. Daar zij s'avonds nog ging spinnen ben ik dan maar om de koude te ontvluchten gaan lopen. Ik moet zeggen dat dat wel heel effectief is, na 2K heb je het lekker warm, en na 4K begint er al wat zweet links en rechts te lopen. En dat in de vrieskou! Gelukkig koelt een vloerverwarming niet zo snel af, en was het toch nog 18 graden. Enige nadeel was het water, geen warm water! En zo een koude douche doet zijn eer letterlijk en figuurlijk aan. Gelukkig zijn er van die mensen die nog de moeite doen om andere verder te helpen, en onze mazout boer was na 2 uur de tank aan het bijvullen. Nadeel van de vloerverwarming is dat het dan weer een nacht duurt eer alles terug op temperatuur is he..
Gisteren 10K gedaan a 6:00 ipv 6:20, AHR 79%. Vroegtijdig gestopt omwille van de bevroren ondergrond van de finse piste.
Morgen 32K op programma. Ben eens benieuwd!

07:22 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-07

t'is avrore.

Gisteren 5K gelopen a 6:16 in plaats van vandaag 9. Tja, ik ben niet zeker dat ik vandaag tijd heb, dus daarom ben ik gisteren maar al gestart.
Viel dat even tegen seg op de finse piste! Alles keihard bevroren, om je benen te breken en voeten om te slaan! Men kuiten waren ook nog stijf van de dag ervoor (20K test) en ik heb wijselijk besloten om de handoek in de ring te gooien na 5K (ipv de vooropgestelde 9K).
Moet kunnen, nu ik toch een extra week heb en beter zo dan met omgeslagen voeten 3 weken thuis te moeten blijven.
Als ik op tijd ben vandaag doe ik mischien nog een toereke, we zien wel.(eugh sorry voor diene titel, zo zegt men hier dat het koud is)

06:45 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training |  Facebook |

10-12-07

Nederlanders in huis???

Vrijdag 9K op de finse piste, AHR 79%, 6:00. Zwaar, echt zwaar. De piste lag veel te nat en drassig, bij wijlen was het springen om over de slechte stukken te raken. Ik wilde 10K doen, maar op 6K had ik al graag willen stoppen; pas nadien begon het iets te beteren. Toch een zware training.

En gisteren dan de 30K. Jawel jawel, uitgelopen en ik moet zeggen, het viel allemaal redelijk mee. Dit is pas de 2de keer dat ik 30K doe. Ik had 3 bidonnekes met isostar drank aan men gordel gehangen, goed voor 0.5 liter en heb hier zo nu en dan van gelurkt. Moet zeggen dat ik het toch wel gewaar werd, om zo af en toe een beetje energie bij te tanken, het had vrij snel effect (of het moet mijn inbeelding geweest zijn kan ook). 3 K voor het einde heb ik me nog vergist en een ommetje vergeten, daardoor zou ik geen 30K gedaan hebben en men geweten liet dit niet toe. Daarom was ik van plan om de laatste K nog een klein stukje om te lopen, maar OOHHH wee!! Jeetje, zou mijne kleine zeggen (die begint precies hollandse trekken te krijgen, en het viel mij al op dat da ventje zijne neus ook niet op de mijne trekt....hmmm). De mind staat zo gesteld op de inrit van het huis op te lopen, dat zelfs 500m moeilijk is om om te lopen. Maar eens de beslissing genomen ging het wel vlot, nog even een beetje harder gelopen dan daarvoor en hups, taak volbracht. 6:11 gemiddeld, over de ganse afstand geen enkel verschil. Ik heb gemeten in 3*10K, steeds dezelfde tijd.  AHR 79%.
Half uurtje later kip gegeten, en ik kreeg er niks door, alles bleef op men maag liggen, net een baksteen. Kan een van die vier russen zijn van Ruthje, ofwel heeft het te maken met het lopen. Nog een half uurtje later zo stijf als een panlat, in de kuiten, de rest niet Obepaald.

Nog even over epoc, hieronder 2 diagrams van deze 2 trainingen, de eerste op de finse piste die erg zwaar was, de 2de van de 30K die naar mijn gevoel goed meeviel. Je merkt het verschil in EPOC, dat feitelijk aangeeft hoe zwaar een training wel was. Bij de eerste training is de peak-EPOC zelfs 50% hoger dan de tweede, en dit voel je wel hoor. Op de tweede grafiek zie je dat de EPOC na 11K naar beneden gaat, dat wil zeggen dat je cardiovasculair al aan het recuppereren bent van de eerste 11K terwijl je nog verder loopt. Op het einde terug iets omhoog daar ik een beetje versneld had om de stormende regen voor te blijven. Voor de onozelheid ook de grafiek van ademhalings frequente erbij gedaan, daarin zie je ook het eindsprintje van 2K (ook zeker in de speed grafiek, maar dat is te evident he!).
Om maar te zeggen dat dit horlogetje ook aangeeft hoe je je moet voelen tijden een training (of is het andersom?).

Finse Piste 9K.
9K

30K.
30K

07:13 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training, suunto |  Facebook |

01-12-07

Matras omdraaien

Gisteren even gejogd op de finse piste, ipv 4k heb ik 6K gedaan, dat zijn al 2 "uitloop kilometers" van morgen die ik al niet meer moet doen.
Resultaat: AHR 76% (te veel en weer te snel), 7,2K 6:10. Enfin, het zal wel opbrengen.
Morgen een 10K test, doel binnen 50'. Normaal is dit een 17K run, in- uitlopen bij, maar ik ga 2K rustig inlopen en dan volle chars zoals ze bij ons zeggen en daarna nog een paar K rustig uitlopen, totaal ongeveer 15K. Nu alleen nog een goe parkoereke zoeken dat alleen wind af en berg af is. Mischien eens langs het kanaal hier gaan kijken of dat mogelijk is. En na dat is de vijfde week voorbij en ben ik half met de voorbereiding. Mijn persoonlijke echte test zal toch volgend weekend zijn, die 30K. Als die goed aflopen betaal ik men inschrijvingsgeld Obepaald.
Oh ja, zijn er nog mensen die nog weten waar die uitdrukking vandaan komt "Je mag je matras omdraaien"? Ik vermoed dat veel mensen jonger dan 35 dit niet meer weten, tenzij ze het aan hun vader vragen.

 

07:49 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training |  Facebook |

28-11-07

a day is a day is a day

Vandaag een duurloop gedaan op de finse piste van 11K a 5:56. AHR 80%. Redelijk volgens schema. Target was 6:20 AHR tussen 70-80%.
Niet al te veel problemen gehad met de schoenen en ja, toch ook de zolen gebruikt zonder al te veel problemen.  De smurf-teen is nog gevoelig, maar toch niet meer getriggerd dan gisteren. Tja, de ene dag is de andere niet.
Deze week nog op programma: vrijdag een 4K jogging, op het gemakske 30', ik weet niet of ik zo traag kan lopen, maar ik moet die dag nog even op en neer naar Luxemburg, dus de vermoeidheid zal wel ergens toeslaan rond 17h, en dan is die 8 km/h mischien wel haalbaar Tong uitstekend
En dan in het weekend een 17K waarin een 10K test die op 50' target zou moeten eindigen. Het zal weer van de vorm van de dag afhangen denk ik, en dat kan nogal heel wat schelen bij mij, zo van dag tot dag.
Maar ik ben toch wat getroost, daarstraks op de finse piste kwam ik nog een vroegere kennis tegen, zelfde leeftijd als ik, maar hij loopt kortere afstanden maar iets sneller dan mijzelf. En ook hij kent van die rottige dagen dat er gewoon niets gaat, dat elke meter een marteling is, en dat terwijl het andere dagen toch wel vlotjes gaat.  Deed me deugd te horen dat ik toch niet zo abnormaal ben dan ik dacht LOL.

20:17 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

25-11-07

T'is mooi als ie gaat!

Ik hoor het hem nog zeggen, die gekke nederlander met zijn Ford Escort Cosworth BDA. Hij had een van de eerste getunde BDA ford motors naar mijn weten in nederland, een ongelooflijk pracht van een race motor, op zijn gemakje tegen 12000 toeren per minuut, en voor een 2000CC kon je daar al rap 4 a 500 PK uitpersen, en al dat al hoeveel jaar geleden, meer dan 20?
Hij reed ralley Cross, en er was geen kruid tegen gewassen, op voorwaarde natuurlijk dat die fijn getunde motor het goed deed, wat niet altijd het geval was. En als hij dan zo al glunderend de paddock overkwam geslenterd dan zij die nederlander met een glimlach: "T'is mooi!, als ie gaat!", tja..

Maar vandaag was ie dus niet mooi als ie ging, neen. Op program 27K a 6:20 ahr lager dan 75%. Mensen, een regelrechte ramp was het! Al na 14K zag ik het gebeuren, het ging me totaal niet af. Men linkervoet kreeg last van dat bolleke op die pees, ik ga dus een tijdje zonder zolen lopen tot dat dat genezen is. Ik kreeg men benen amper vooruit, en had weer enorm last van men onstoken onderrug, het was persen, beulen en wroeten, het ging me totaal niet. Daar ik rondjes loop kan ik niet echt een paar km er af pitsen, maar het minimum dat ik kon gaan was 24k25. Dat was het dus, en ja, ik geef het toe, met "gaan, wandel" pauzes ertussen, ik kon niet blijven lopen. Het was dus "Niet mooi als ie gaat", neen, het was gewoon klote. amen.
Als ik zo aan een wedstrijd moet starten, dan weet ik al na 5K dat het niks zal worden. Straf straf, bij mij zijn die slechte dagen soms toch erg slecht moet ik zeggen, en die gewone dagen die vallen dan niet echt op.
Maar ik zal maar oppassen, mischien heb ik nog geen slechte dag gehad!!! en zijn al men gewone dagen mischien men top dagen, en zijn men slechte dagen mischien men gewone dagen!! oei oei..  wat staat me nog te wachten!!!

Vandaag dus 24k25, 6:40 AHR 77%, wandelpauzes inclusief. En ik voel nu na 4 uur nog een half wrak, vraag me af hoe zoiets komt, nog niet veel meegemaakt. Maar zapa! 2273 calorietjes verprutst! JOEPIE!

18:17 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training, zolen |  Facebook |

22-11-07

bitje moe vandaag

Gisteren een duurloop van 70' a 6:20 op programma. Resultaat 11K op finse piste, 6:13 AHR 76%.  On target zou ik zeggen.
Vandaag echter weinig inspiratie, doodop en weeral wat ziekskes, onstoken gehemelte etc, erfenis van die kinderen.
Morgen beter nieuws, beloofd!

18:20 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

19-11-07

Thuis op de boerderij

Vandaag (eingenlijk morgen), 9k op programma a 6:20, resultaat 8k35 a 6:00 AHR 81. Te snel, ik weet het en hartslag te hoog. Ik moet hiermee oppassen, want het zijn die trage duurlopen die de basis vormen voor de marathon, en ik zit me hier een beetje te forceren! Niet goe eh man! Ik moet een klein beetje veel meer dicipline aan de dag leggen.
Maar als ik dan zo een paar K aan het lopen ben, dan zie ik dat klokske zo tegen de 6:00 draaien, en dan wil ik als ik thuis kom dat daar ook een klein getalleke staat, weete? Niet goe he, ik weet het. Ik zal me in het vervolg gedragen en wat fatsoenlijker lopen. Na. Beloofd.

En inderdaad, feitelijk moest ik morgen lopen maar dan hebben we blijkbaar een afspraak bij een paar vrienden. En vandaag moest men vrouwke zo met de rapte nog nen fotoshoot gaan doen of zoiets, en ik moest dan nog rap rap van die papieren wegdoen voor de publicatie van die fotos, dus het was erop of eronder, gewoon naar huis gekomen van het werk en een uurke gepikt (dat zit ik nu wel in te halen).  Jaja, ze heeft ster-allures, men vrouwke, en dat gecombineerd met een fulltime job, 2 varkentjes van kinderen en een ezel van een vent. Ge moet het maar doen seg, zo een boerderij houden! Ik snap nog altijd niet wat die in mij gezien heeft (mischien men geld? maar allee, dat heb ik verleden week dan weer uitgegeven aan dat nieuwe paar schoenen), maar haa, ze heeft gebeten en nu laat ik ook niet meer los he Kus. Ik zal toch maar oppassen denk ik...

19:26 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-07

sex op de weg

Vandaag stond een 10K test op programma met als doel 52', in totaal 16K, in uit lopen bij.
Een polar aangetrokken, muts op men hoofd, handschoenen aan, maar na 4K had ik al veel spijt van een aantal van die dingen.
Eerste 2K inlopen, daarna niet naar de snelheid gekeken, gewoon gelopen zoals ik het aanvoelde. Resultaat: 9k39 a 11,6 km/h. Ik kan nu niet meer goed rekenen, maar ik denk dat dat redelijk op target is. AHR 89% (180)
Maar het ging me eerlijk gezegd niet af, beulen van begin tot het einde. In het begin ging de ademhaling niet mee, op het einde het linkerbeen dat toch nog wat opspeelde ergens in de lies. Ik kreeg me precies amper verder en kreeg men benen amper omhoog.
Maar, ik heb zo eens een beetje nagedacht, en denk dat het aan het volgende kan liggen:

- Te dikke sokken. Ik heb van die X-socks, en die wegen veel. Gewicht is niet goed, ik weet nog in de tijd dat ik nog niet getrouwd was en nog koers met autos reed, dan was elke gram niet afgeveerd gewicht van belang, ik reed zelfs met titanium wielbouten. Dus, sokken is ook zoiets als niet afgeveerd gewicht en uitermate belangrijk.
- Nieuwe schoenen. Moet daar nog men draai in vinden, en dat kan een 1000KM duren bij mij denk ik.
-  Te vroeg in de morgen. Ik ben eerder een namiddag mens, en zo vroeg ben ik niet optimaal.
- Te weining geslapen. Ongeveer 2 a 3 uur deze nacht, een redelijk gemiddelde voor mij, maar toch, zo s'morgens heb ik nog wat tijd nodig om te bekomen.
- Te weining koffie. Ik heb toch een tas of 2 a 3 nodig, vandaag maar eentje gehad.
- Sex. Ik heb deze maand al eens sex gehad met men vrouw, en waarschijnlijk heb ik daar teveel energie ingestopt. Dat wreekte zich vandaag, zeker weten.
- Gisteren spruitjes gegeten. Zonder verder commentaar.
- Slecht parkoer. Ben thuis vertrokken en een rondje gelopen van een klein 12K. Natuurlijk kan ik op de landkaart niet zien dat het altijd bergop was.
- Te weinig griep. Daar de griep iets is gebeterd, is de stoelgang iets geminderd, en het gewicht iets gesteken. Elke kg telt!
- Muts, handschoenen en polar! -> Extra gewicht.

Waarschijnlijk ben ik nog veel redenen vergeten, indien nog iemand van die goei uitvluchten kent, laat maar weten! Achot, ik kijk juist naar het aantal verbrandde calorien: 732! Zogoed als niks. En daar moet ik me zo voor afbeulen!!! Heb ik niet eens gehoord dat een goei portie s.x zoveel is als een marathon lopen? Hmmm, ik ga nog eens goed nadenken wat ik wil doen binnenkort...

12:06 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (3) | Tags: training |  Facebook |

17-11-07

Gel Empire en Choco

Gisteren target 6k a 6:20, results: 6k a 5:53, AHR 80%. Te snel, ik weet het. Ik heb geen excuus. Men griep wordt precies erger, deze morgen opgestaan met het gevoel alsof ik een kater had, nochthans heb ik a) gisteren avond maar 1 glaasje wijn gedrongen, en b)niemand heeft me zijn kat op gestuurd voor te experimenteren. Moet dus een griep/verkoudheid zijn.
Mijn hartslag is ook te hoog, dus er zal wel iets aan het broeden zijn.

Nog een woordje over die nieuwe schoenen: ik begin te geloven dat ik al een jaar op foutieve schoenen loop die te veel het prononceren tegen gaan voor mij. Het lies probleem is zich blijkbaar aan het oplossen, gewoon door 2 keer met die asics empire te lopen ipv sauconi grid 5. En dat moet een jaar duren voor ik dit kan concluderen met als gevolg een jaar van kinisist, doctoren etc etc. Man man... Ik zal rap nog wat choco onder men schoenen smeren, kwestie van niet uit te schuiven met dit slipperig weer.

Morgen normaal gezien een test van 10K op programma. Ik zal maar een tripke van 16K lopen en de middelste 10K volluit gaan zeker, is toch ongeveer hetzelfde denk ik. Als de mijn body het toelaat, eventueel met een dikke dafalgan erbij.

14:19 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: schoenen |  Facebook |

14-11-07

Sneeuw in de ardennen

Gisteren interval training gedaan, 3k inlopen, 3*1K a 5:00, 2 k uitlopen.
Resultaat: 3K a 6:20, IV1+2 4:39, IV3:4:25. AHR 95%, 2k uitlopen a 6:05. Ik ben weeral een tevreden man.

Gisteren was ik nog op tijd terug om nieuwe schoenen te kiezen. Na een paar neutrale geprobeerd te hebben raadde de verkoper mij toch aan om een licht anti-prononcerend type te nemen daar ik blijkbaar nog iets door de enkel zak. Het woord "normaal" laat zich weer opnieuw niet met mij associeren!
Na veel geprobeer en getest te hebben bevielen mij de Asics Empire heel goed. Nadien dan op het web aan't zoeken geweest hiernaar en kom heel veel slechte commentaar tegen over deze schoen. Ik ga me er niets van aantrekken en gewoon proberen vandaag op een 12k run. Hopelijk ben ik op tijd thuis zodat ik dit op de weg kan doen ipv op de finse piste, dan heb ik een beter gevoel. En als ze niet goed zijn, je kan ze dan deze avond in mijn vuilbak vinden, tussen de pampers voor diegene die de moeite willen doen Tong uitstekend.
Een positieve noot was wel dat ik ook men huidige type schoen (een nieuwe wel te verstaan) heb getest in de winkel, en de podoloog raadde me dat type onmiddellijk af, teveel steun aan de buitenkant en het enkel gewricht kon de normale afvloei niet doen! Mischien is deze omni dan wel de oorzaak van al men been/voet ellende? En als ik even nadenk, men eerste waren brooks en daar had ik die lies problemen niet mee, ze zijn ergens onstaan ten tijden van de omnies! AHA !!(wie zegt da weer? madam pijp?)
Alhoewel mijn oude schoenen nog wel effe meekunnen volgens de verkoper ga ik ze toch niet meer aandoen voorlopig en het houden om men huricanes en de Empires om te zien of er een verbetering optreed. En dan zou ik nog kunnen twijfelen over die huricanes ook he, daar die ook redelijk anti-prononcerend zijn, maar toch iets minder.

Zolen? Prima, geen pijn. Methode van het beenstrekken toegepast, aangegeven door de Prof Bart Van Gheluwe: heeft success blijbaar, ik zit hier nu zonder enige liespijn! Wel wel wel, zou het toch worden beteren met deze zielige afziende mens?

Nog een noot: gisteren lag er sneeuw in Belgie! Op men terugweg van Lux was het deftig aan het sneeuwen iets achter Bastone. Leuk, ik zie het al opschuiven naar het noorden toe en voor we het weten zitten we met die "sneeuwpret" tijdens het lopen. Plezant voor de kinderen zeker?

06:53 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: training, schoenen |  Facebook |

12-11-07

150 m Runners high

Heb gisteren de LSD toch moeten uitstellen, niet omwille van het slechte weer, maar omwille van de buikgriep. Het was echt niet meer mooi om te zien, en zo in een bos of langs de nete lopen zou funest zijn voor wat nog rest van mijn reputatie.Fronsen
Deze morgen dan maar, 24K, AHR 80%, 6:25. Te traag, en hartslag te hoog. Door de griep waarschijnlijk.
En het ging echt niet vandaag, van geen meter. Ongelooflijk afgezien, de benen zaten zwaar, ik kreeg er geen tempo in.
Maar niet tegenstaande dat, heb ik vandaag een runners high meegemaakt! Echt waar!
De laatste 3 km, ik kwam het bos uit en moest rechts afslaan, en daar kwam het, van links op de weg. Ongeveer 18 a 20 jaar, hoge slanke bruine benen, lang golvend goudbruin haar en nog vriendelijk goejedag zeggen ook nog (wel in het frans, maar dat verstond ik nog). Ik kreeg er amper iets uitgeperst dat op bonjour leek. En plots was alle pijn weg, vleugels, het tempo ging met 1 minuut/k omhoog alsof het niets was! Geweldig gevoel! Nu weet ik waar men hier allemaal over praat!
Maar ja, zij sloeg 150m verder rechts af, terug het bos in, en ik moest verder rechtdoor, ik had niet meer de moed om nog maar 10m meer te lopen dan ik moest vandaag. En dan zakte de snelheid, met 1.5 m/km, nog meer lood in de benen.. dat noemen ze dan de kater waarschijnlijk.
Toch verder gesukkeld tot thuis, even dit berichte typen en nu de douche in.
Maar ik heb het toch meegemaakt, fantastisch! Hopelijk vraagt men vrouw nooit wat dat is, runners high, ik zou het niet kunnen uitleggen denk ik, tenzij ik het mischien in het frans zou proberen...

12:56 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

09-11-07

een hond jagen ze er niet door

Vandaag een DL op programma van 70', 75%. Results: 68', 79%, 6:20. Redelijk volgens plan denk ik. Het was wel zwaar op de natte finse piste, en de striemende regen werkte ook niet echt mee. Dat was te merken aan de massa mensen die aan het lopen waren, welgeteld nog 1 persoon die het na 500 meter opgaf. Ondergetekende dus niet, en zit nu in zijn zetel welverdiend te genieten van een chateauneufke van de paters. Hierse, we leven maar een keer he (sorry, ik weet niet hoe ik die kapkes op de ees krijg om 1 te zeggen)!
Vrouw ligt al in bed, is stikkappot van 3 nachten niet te slapen door onze zieke kinderen waar we om de 2 uur de beddekes en de pampers moeten van uitkuisen. Gelukkig heb ik meestal niet veel slaap nodig om me goed te voelen, een paar uur per dag is voldoende, dus ik  blijf hier nog even volhouden. IK zal da glas van men vrouwke ook maar leegdrinken want morgen is dat mischien niet meer goed Onschuldig
Van't weeken een LSD op program van 24K, moet peanuts zijn als het weer wat meezit.
En ik heb nog altijd water in mijne veranda. Gelukkig heb ik nog altijd niks betaald Cool.

20:46 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (2) | Tags: training |  Facebook |

07-11-07

Nieuw lief

Vandaag dan toch maar de vlotte duurloop gedaan van 7k. Tempo target 5:45, resultaat: 7k a 5:43 AHR 83%. Goe gemikt!Totaal 12k a 5:56, AHR 80% in- en uitlopen bij. Ik ben een tevreden man nu. Morgen rust, na 3 dagen training ben ik er aan toe denk ik.Oh ja, vergeten te vertellen, men hartslagband heeft een nieuwe relatie met een bloedmooi batterijtje!! Gelukkig dat ze zijn! Maar stiekem weet ik dat het weer geen jaar zal duren voor ze elkaar moe zullen zijn en een spijtige scheiding zich zal opdringen.Wel moeilijk was het vandaag om mijn tempo te houden, als ik niet oppas zak ik af naar de lagere snelheden. Toch mee opletten denk ik!

17:15 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training |  Facebook |

Power!

Gisteren op programma 9k a 6:20. Na 1-ophalen kind van school, 2-ophalen kind onthaalmoeder, 3-Winkelen, 4-Kind 1 en 2 in bad, luisteren naar hun redenen waarom dat niet moet, 5-papfles en boke met chocko, 6-kind 2 in bed gevolgd door kind 1, 7-troosten kind 1 en 2; was het moment aangebroken om men schoenen aan te trekken. pfffff. Even vergeten te vertellen dat de dag bij mij begint om 5 uur s'morgens, na tussen 12 en 5 een keer of 3, 4 te zijn opgestaan om naar de kinderen te kijken...

Maar toch met volle moed naar de finse piste getrokken. Daar aangekomen probeerde ik men hartslag te meten, maar ik kreeg geen gegevens door. Bleek dat men hartslag band zijn relatie met de baterij had opgezegd. Of zoals we nogal eens zeggen "als de batterijen op zijn, is er rust nodig". Rust dus voor de hartslag band, die het niet meer zag zitten. Om eerlijk te zijn, ik begrijp dat wel, om meer dan een jaar innig samen te leven met een saai klein batterijtje is er heel wat doorzettings vermogen nodig en vroeg of laat geeft men zoiets op. Gisteren dus.

Dan maar gelopen op de footpod, maar ik geloof dat die ook kuren kreeg, men snelheid ging niet echt zoals het hoorde, en in tegenstelling tot vorige runs op de finse piste weken de aangegeven afstanden veel af van de realiteit. Ik wijt dat dan maar aan een gestoorde relatie met de hartslag meter die mischien van slag was door de breuk met zijn hartslag band, ofwel doordat de finse piste nu doornat lag en aldus er een afwijking is op de footpod meeting.

Resultaat: 6k tegen 6:10. 3K te weinig, maar ik kreeg het er echt niet meer door, die 22k van de dag ervoor zaten blijkbaar nog wat in men benen, of t'is te zeggen, de druk van de zolen werd "redelijk ambetant".

Vandaag 7km a 5:45, in totaal 12k in- uitlopen bijgerekend. Ik zal toch erg men best moeten doen, ofwel mischien beter dit plannen voor morgen. Maar dan gaat de vrouw iets aan haar figuur doen.... dus, mischien toch vandaan? We zien wel, het blijft een spannende sport. 

11:03 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: suunto, training |  Facebook |

05-11-07

LSD 22

Vandaag men LSD van 22km gelopen die ik feitelijk gisteren moest doen. Rond de middag gestart en ik moet zeggen, alles verliep opperbest. Zelfs men zooltjes protesteerden helemaal niet vandaag, geen duivenei gevoeld, behalve toen ik iets sneller begon te gaan, en dan was het maar van een klein duifke deze keer. Gewicht dezer dagen, 86,8 toch al iets aan de beterhand! Elke kg meer telt voor wat was het nu weer, 3 minuten surplus op de marathon? 80 zou ideaal zijn voor mij denk ik, dat is dan ongeveer 20 minuten sneller, dan moet denkelijk de 4 uur in zicht komen.

Op onderstaande kan je zien dat men hartslag van 145 oploopt naar 160, waarbij dat mijn snelheid constant blijft (grafiek niet bijgevoegd). En dit baart me toch wel zorgen. Laten we dit doortrekken tot de 42 km, dan zou ik ongeveer rond de 175 a 180 uitkomen, 85 a 87% Maximum HR voor mij. Nu weet ik wel veel, maar ik weet niet hoe snel men normaal gezien een marathon loopt in termen van %AHR. Ik meen ergens gelezen te hebben 85 a 87%, maar dat lijkt me toch hoog te zijn om dit 42 Km plus vol te houden! Ik heb wel een boekje dat noemt "Perfecte marathon training", maar daar houd het zich dan ook aan, het verteld niet hoe je de afstand zelf loop de D-day. Ik had het kunnen weten he. Maar voor de rest niks dan lof over dat boeke hoor, zit goed in elkaar.

In het parkoer van vandaag zit op de 4 en 18 km een heuveltje, daarom die AHR stijging, en die daling op 8km, wel, vermoedelijk heeft de 8 voudige sauna sessie van gisteren me niet genoeg uitgedroogd want het water stond op dat punt bijna tot aan men ogen en een sanitaire pauze drong zich aldus op, want ik heb liever dat het er vanonder uitloopt dan vanboven. Gelukkig dat er in een bos veel bomen staan zodat dat varkentje ook snel gepoetst was.

Training vanaf deze week zal plannen worden en nogal veel doordat ik deze LSD een dag heb laten opschuiven. Vanaf deze week gaat vrouwlief ook 2 dagen per week iets aan haar figuur doen (ik snap niet wat daar nog kan aan verbeteren, maar ja, ik moedig ze desalnietemin voorzichtig en diplomatisch aan) en is het dus moeilijker om men training te plannen daar hier ook nog 2 kleine pattatjes rondlopen die veel aandacht nodig hebben, ook s'nachts. Nog wat vroeger beginnen te werken voor mij dus denk ik, en vroeger stoppen zodat ik men km'kes nog kan kloppen.

Ook nog iets opmerkelijks dat me opgevallen is. In het pre-zolen tijdperk kon ik bijna nooit 2 dagen na mekaar lopen. Nu heb ik niet veel recup nodig, ik kan gewoon de dag nadien de schoenen aantrekken en de hort op. Ik hoop dat het zo blijft! En nogmaals en vandaag grondiger ondervonden nu dat er in tegenstelling met vroeger, vermoeidheid optreed in men benen. Maar dan alleen aan de voorkant, bovenkant bij de aanhechting aan de romp, zoals als eens uitgelegd. Volgens mij een side-effect van de gecorigeerde gang door de zolen.

Vandaag heb ik opnieuw geen runners-high tegen gekomen. Ik denk dat ze allemaal op hun werk waren.

untitled

15:35 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zolen, training |  Facebook |

03-11-07

It's between your ears

Gisteren een duurloop op het program van 6km a 6:20 (ik weet feitelijk niet waar dat woord "duur" hier feitelijk op doelt). Resultaat 6km a 6:00 AHR 75%, dus op doel voor AHR, maar iets te snel.

Ik dacht voor dat ik begon te lopen op de finse piste, dat ik voor 6km men schoenen niet meer aan deed. Maar het stond op papier "vandaag 6 km", en wat gebeurt er, na 5km en half is een mens moe, en kan em bijna niet meer, en is em blij dat het bijna gedaan is... en dat terwijl ik op 6km normaal gezien amper op toeren kom. T'is straf, ik was echt van plan om er minstens 9 te doen, maar oh neen meneer, 6 staat er op papier, en als die 6 om zijn, dan ben jij moe en ga jij stoppen!! Is dat nu gebrek aan karakter? Ik zou moeten geloven van niet, want men vrouw zegt me altijd dat ik veel karakter heb, maar mischien bedoelt ze daar iets anders mee...

Het zolen verhaal: eerste km weeral last gehad van een duif met eieren, nadien no problem, tot natuurlijk de laatste km. It's in your mind...

Morgen een duurloop van 22 km op programma, is al ongeveer een maand geleden dat ik die afstand nog gelopen heb. Men kansen op success schat ik niet hoog in, heb vandaag 12m conifeer haag verplant, en heb veel last van men onstoken onderug. 2 pillekes ibuprofen, en ik zit hier redelijk fris achter mijn pc'ke, maar ik heb wel wat twijfels naar morgen toe.

It's a minds game: ik dacht om morgen men oude zolen mee te nemen tijdens de duurloop en als ik te veel pijn zou krijgen, dan zou ik nog snel effe kunnen wisselen. Maar in mind houden wat ik gisteren op de 6km heb ondervonden zal ik 100% zeker die zolen moeten verwisselen als ik ze mee neem, omwille van bovenstaande ervaring. Maar als ik ze nu dus niet mee neem, dan kan ik ze ook niet verwisselen, en als ik nu een toerke loop van 11km en terug... tja. dan kan men mind opspelen zoveel het wil, het gaat niet helpen want er is geen weg terug dan... En daar ik toch wel iets "karakter" heb, zal ik toch wel 11 km kunnen lopen. hehe, kunnen we dat "mind" ding toch effe goe voor het lapke houden morgen!

SHIT! T'is niet waar seg!!! F*ck! Knal vergeten! ik moet morgen met men vrouw de ganse dag naar de sauna!!! Man man!!! Hoe kan ik dat vergeten!!!

Geen duurloop dus morgen!! Man man!! Buiten schema!!

Dat moet dus naar maandag opschuiven, en verdorie, nu moet ik toegen, dat mind-game, dat valt niet te winnen, ik dacht dat ik slim was, maar nu is het me toch nog juist net te slim af!! Klever, zo een sauna er tussen lappen! Moet ik onthouden, gebeurd geen 2 keer meer!

15:03 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zolen, training |  Facebook |

31-10-07

Vlotte duurloop

Vandaag op het programma, een vlotte duurloop van 5 km, met in en uitlopen, totaal 10km.

Resultaat: 5 km a 5.35 m/km (target 5.45) bij een AHR van 84%. Redelijk kort op doel zou ik zeggen.

Gelopen op de finse piste wat een extra moeilijkheids graad is. Wat me een beetje tegenviel is het feit dat ik na 1 km inlopen en 5 km tempo (ahum, tempo noemt men dat) een hartslag had van ongeveer 85%, maar dat ik nadien bij het minderen van het tempo niet echt een terugval zag in men hartslag. Dit heb ik nog al gemerkt tijdens LSD lopen van bv 25 a 30 km, eens men hartslag hogerop raakt zakt het heel moeilijk tot bijna niet. Ik vraag me af hoe dat in een wedstrijd zal aflopen, daar ik waarschijnlijk op het einde het tempo drastisch zal moeten verminderen om de AHR in toom te houden.

Whatever, mischien was het gewoon te wijten aan dat mooi kontje dat de laatste 2 ronden voor mij liep, daar gaat een man zijn hartslag ook al van omhoog. Gewicht dezer dagen 87,5. T'valt me zwaar...Maar ja, vandaag hebben we toch +800 calorieen gewoon om zeep geholpen hehehe Eten in mond

Volgende training een duurloop van 6 km dacht ik, maar das maar niks he, ik zal der maar 9 van maken in de beeltjes. Alhoewel, vrijdag moet ik op de klein mannen passen, dan ben ik op het einde van de dag waarschijnlijk groggie, dus mischien toch maar 6 km op de finse piste in de valavond.

En ik denk dat ik binnenkort eens voor nieuwe schoenen moet gaan, heb 1000km+ op men sauconies. Kerstin Vanstaen heeft me verteld dat ik nu met men zolen met neutrale lopers kan lopen, dus dat geeft meer mogelijkheden. Eerst nog maar eens terug gaan naar haar voor de controle binnen 2 weken, en daarna nog maar eens goed nadenken en de winkel in duiken. Of zijn er solden op komst? Mischien nog wat wachten dan?  IVM die zolen, de eerste km was het weer afzien, nadien ging het beter en de laatste 2 km voelde ik ze weer goed zitten, vooral de linker. Duurloop van't weekend kansen zijn nu 60% ok. Toch al iets beter dan verleden keer!

21:41 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zolen, training |  Facebook |

29-10-07

De kop eraf

Nog maar net begonnen met de bloggen en de eerste training is achter de rug. Het zag er niet echt goed uit met al die regen, maar ik ben er toch in geslaagd om tussen de druppels door te lopen zonder nat te worden.

Doel was een DL van 60 m, aan 6:20. Resultaat is geworden een DL van 55m, 6:04 AHR 77%. Vrij dicht bij de betrachting zou ik zeggen, tenzij iets te kort en te snel gelopen. Enfin, die paar meter zal de zaak nu ook weer niet maken denk ik.

Om even terug te komen op die schoen zool toestanden, de eerste 2 km zat er precies een ei vlak voor de hiel van men linkervoet (duivenei), maar het begon toch wat zachter te worden de volgende km, tot ongeveer weer een 2 km voor het einde. Waarschijnlijk geen toeval dat begin en eind km's verhard zijn, de rest onverhard. Soit, het was te doen zou ik zeggen, maar ik vraag me wel af of ik in het weekend een LSD van 22 km ermee kan lopen. Men best guess momenteel is eerder in de buurt van neen dan van ja.Fronsen

En dan de chronische lies onsteking, wat moet ik daar van denken. Wel wel, ik zou zeggen het is aan het beteren, alhoewel ik na het lopen wel voel waar men lies ergens zit. Met dit verschil dat vroeger, in het pre-zool tijdperk, de pijn echt binnenkant been zat, en met een wijdbeense strech kon ik het perfect localiseren. Bekijk ik het nu, in het zolen tijdperk, dan zit de gevoeligheid eerder op de voorkant (bovenkant) van men linkerbeen, en niet zozeer aan de binnekant. Ik neem dat op als een vooruitgang omwille van 2 redenen: eerste reden is dat de oorspronkelijke pijn er volgens mij niet of minder is, tweede reden is dat ik ongeveer hetzelfde voel op men rechterbeen. Het is net alsof het spieren zijn die ik nooit heb gebruikt en nu door middel van die zolen harder ga trainen en ze sneller vermoeid raken dan de ander beenspieren. Ik geloof dat verhaal maar, voel ik me goed bij.

Maar zoals gewoonlijk voelen we ons weer goed na een trainingske, zelfs de onstoken ruggegraat voelt redelijk aan zonder al te veel te zeuren, en ik ben zelfs men ibuprofenneke vergeten deze middag.

Volgende training is een vlotte duurloop 5 km, totaal afstand 10km. Ik denk dat ik hiervoor maar weer naar die hatelijke finse piste trek nu het al zo snel donker is. En met die iets hogere snelheden wil ik de impact toch limiteren, dus die ondergrond is daar uitermate geschikt voor. Maar het loopt toch zo moeilijk he...

15:18 Gepost door Streverke in trainings | Permalink | Commentaren (1) | Tags: training, zolen |  Facebook |